Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

14aug/091

Vader weer lekker thuis

Vrijdag 14 Augustus
We waren beetje te laat wakker en dus was Sjoerd er al, Johannes zou thuis werken en we hadden de wekker gemist maar goed was net 8 uur viel dus wel mee.
Tja als iemand binnenkomt wordt ik echt wel wakker hoor, zelfs als die zachtjes doet.
Sjoerd kreeg van ons een puppy pakket dat ha dik aangevraagd op internet en bleek heel mooi pakket te zijn en hij was er erg blij mee.
Sjoerd en wij kletsten nog even, dronken koffie en uiteraard maakte hij alles lekker schoon.
Ik deed de dagelijkse dingen dieren, pc, mail, keek wat tv en speelde uiteraard veel te lang bingo.
In de middag zijn we samen naar pa gegaan, hij kreeg op dat moment een bloedtransfusie en als dat klaar was mocht hij naar huis, gelukkig bleek zijn maag, slokdarm en darmen in orde, wel is er een probleem met zijn nier, want die werkt niet meer naar behoren en hij heeft nog maar 1 nier om dit onder controle te krijgen gaan ze hem wekelijks injecteren met EPO.
Erytropoëtine (EPO) is een hormoon, dat normaliter door de nier wordt gemaakt en dat de vorming van rode bloed cellen in het lichaam stimuleert. Hierom wordt het ook wel kunstmatig toegediend als een vorm van doping, die het zuurstof- en koolstofdioxidetransporterende vermogen van bloed verhoogt.
Dit krijgt hij dus vanaf nu via injectie en hopelijk heeft zijn nier functie hier baat bij, de waarde is meer dan het dubbele van wat het zou dienen te zijn.
Verder zijn de medicijnen uitgedund en dat scheelt hem een derde van zijn pillen en hij is er terecht blij mee, want voor zijn maag is dat ook weer stuk beter eb hij had echt veel te slikken.
Kortom hij is nu lekker thuis en kan genieten van de tuin, hun kippen en zijn zelf gekweekte groente, want het is oogsttijd bij de bonen.
Na het bezoek zijn we even langs de reptiel winkel gereden om wat krekel en tubifex aan te schaffen en toen door naar huis, koffie en naar het tuincentrum maar daar was de pin stuk dus moeten we morgenochtend opnieuw.
Langs de Praxis gegaan om balken en gaas te halen zodat we volgende week het laatste stuk van de schutting kunnen doen, zo blijven de katten in de tuin.
Nog even naar de AH boodschappen doen en spullen halen, we willen dit weekend aan de BBQ dus tja dan moet je wel spullen hebben.
Uiteindelijk thuis en neergeploft in de tuin met eten, lekker bijkomen en op weg naar het weekend en een weekje vrij voor Johannes.
Normaal zouden we aanstaande zondag Lianno weer een dagje ophalen, maar omdat hij afgelopen donderdag naar een ander tehuis is gegaan zit hij nu midden in zijn gewen periode en dus gaat het bezoek niet door.
Omdat het bezoek niet door gaat mocht ik vandaag wel even bellen om te kijken hoe het met hem ging, hij was al beetje gewend zei die en hij vond het erg jammer dat we niet komen.
Hij vertelde hoe het daar was en  ook over zijn leuke kamp dat hij net had gehad.
Ik hoop dat we hem snel weer zullen zien.
Na het eten de tuin en bakken gesproeid en nog wat tv zitten kijken en nu is het weer bedtijd.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Gelukkig dat je vader weer thuis is. Ik heb ook weleens EPO gebruikt. Dat was toen niet voor mijn nieren (toen had ik er nog 2) maar om wat fitter te worden. Ik had daar echt baat bij. Ik hoop dat de nierfunctie van je vader snel zal dalen.

    Jammer dat het geplande bezoek van Lianno niet door kan gaan. Gelukkig dat je hem wel even mocht bellen.

    Fijn weekend!


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.