Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

8aug/091

Dagje tuinieren in de tuin

Zaterdag 8 Augustus
Vandaag lekker uitgeslapen tot 11 uur, heerlijk echt waar maar goed we gingen ook erg laat naar bed.
Mijn broertje belde vlak na het opstaan en zou langskomen, daarna belde San want ze wilde ons bedanken voor de bloemen, als ik dit nu schrijf moet ik aan de Paus denken hmmmmmm.
Lekker met San even zitten en toen naar beneden want broertje was er inmiddels ook en kreeg een lekkere bak cappuccino van Johannes.
Met broertje zitten koffie drinken en kletsen over vissen en van alles en nog wat.
Broertje ging weg en wij gingen naar een soort tuincentrum, hier, ik zeg een soort omdat het van het Leger des Heils is, hun bezoekers komen daar werken in ruil voor uitkering.
Ze zijn tuincentrum en kwekerij en verkopen dus die planten en tuin spullen en het was erg goedkoop en leuk, van buiten denk je dit is wel klein, maar als je binnen bent kun je aardig je benen strekken in die ruimte en loop je zo een kwartier in de ronte.
We kochten zakken aarde, boomschors en gingen met een volle auto weer naar huis, Johannes haalde alles uit de auto en ik maakte koffie en na de koffie toch nog even naar de Intratuin.
Daar kochten we ophoog zand voor achter terras, een mooie steen groot en plat, plantenspuit, en heel veel tuf-stenen om een mooie border mee te maken langs ons tuinpad.
Toen weer naar huis en weer uitladen en Johannes begon meteen te rommelen in de tuin en is daarmee doorgegaan tot in de avond, ondertussen maakte ik wat eten en aten we gezellig in de tuin.
Ik ben nog snel naar de AH gereden om vuilniszakken te halen, daar hadden we te weinig van.
Johannes heeft de linkerzijde helemaal kaal gemaakt en leverde dus wel even 16 vuilniszakken vuil op en wij hebben ondergrondse containers en dus als je een zak weg wilt brengen moet je eerst op startknop drukken, pas er langs, klep open, zak erin, klep dicht en bij de volgende zak weer van vooraf aan.
Ik reed naar de achter tuindeur en daar legde Johannes veel zakken op de scoot mobiel en ik reed ze naar de container, scheelde Johannes heel wat sleep en til werk gemiddeld kon ik 5 zakken per keer rijden en dat gaat dan wel snel.
Toen dat klaar was sloeg de klok ook half 10 en tijd om te stoppen en morgen weer verder, het is nu al heel kaal en anders en we zullen dit jaar het vullen met eenjarig goed en dan zien we wel weer verder, in najaar komen er in ieder geval veel verwilderings bloembollen in, maar daarvoor is het nu echt nog te vroeg.
Nu nog wat tv kijken, douchen en dan lekker slapen en nagenieten van een heerlijke dag in tuin.


Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Bedankt voor die bloemen 😉 Ik had dit nog niet gelezen, maar ik voelde me ook net de paus toen ik dat zei en op mijn log schreef. De bloemen staan prachtig en die vaas heb ik straks nog heeeeeeeeeeeeeel lang plezier van!


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.