Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

15apr/090

Geeltje de Axolotl is ook overleden na liefkozende kikker

Woensdag 15 April
Johannes werkte thuis dus konden we weer een uurtje later opstaan, lekker.
Ik heb de dieren verzorgd en heb even op ons forum gezeten en toen was de zon er genoeg om lekker buiten te gaan zitten. Heerlijk in het zonnetje gezeten en genoten van de vissen, kikkervisjes, Smokcey en uiteraard de tuin die tot leven komt. Eind van de ochtend kwam de meneer van het beademingscentrum en dat was leuk even gezellig bij gekletst en koffie gedronken, hij kwam hier vroeger in het begin altijd, maar de laatste tijd kwam er steeds een ander om de meetapparatuur aan te sluiten.
Hij kwam spontaan met het aanbod een accu plaat op mijn beademingskast te maken, ik zei nog die zijn er toch niet meer, jawel nu wel en ik heb er eentje voor je, dus ik ben nu helemaal blij.
Vervolgens kwam de buurman Jaap van het hoekje, hij bracht een hele emmer vol met kikkerdril en kikkervisjes en er zat ook toevallig een jonge salamander in.
Ik ben er erg blij mee en heb een deel in de grote emmer gedaan en de rest in de vijver en op dat moment ontdekte we dat de laatste Axolotl Geeltje ook de aanval van de kikkers niet heeft overleefd, erg triest maar het is niet anders en we nemen geen andere, want elk jaar komen we het kikker probleem tegen de paartijd en dat is een gruwelijke dood voor het dier dus helaas geen Axolotls meer voor ons.

Toen nog even met Johannes snel een kop koffie in zijn pauze in de zon genomen en daarna snel naar Fysio gegaan.
Voor Fysio had ik eerst nog een afspraak met iemand van Dieetiek, zij deed een meting om de samenstelling van mijn lijf te bepalen en dat is best apart, 2 electrode stickers op je hand en 2 op je voet en dan stootje stroom en voila al je info in de pc.
Ik heb te weinig vet vrije massa en teveel vet massa, BMI van 35.2 en tot slot bleek dat ik teveel vocht vast hou, maar dat wist ik al.
Verder staan er nog meer getallen op maar die zijn mij te moeilijk hier even uit te leggen.
Over twee weken heb ik nog een consult nu over eet gedrag en lijnen ter info en om te zien hoe ik het misschien nog beter kan aanpakken gezien het feit dat ik niet afval en niet meer aankom, ik sta stil.
Ik moet nu weer eet dagboekje bijhouden en ben erg benieuwd of zij mij weer op weg kan helpen.
Vervolgens in de kamer er naast me gaan omkleden voor Fysio en lekker mijn ronde op de apparaten gedaan, ging erg lekker en het was lekker rustig.
Na Fysio heb ik als verassing voor Johannes even een Bluetooth telefoon oortje gekocht en toen weer naar huis gegaan, heerlijk rijden in het zonnetje.
Johannes wist meteen wat ik had toen ik hem het pakje gaf ha ha, maar hij is er wel erg blij mee.
Na het eten belde Twil gezellig en we hebben even bij gekletst en toen nog even wat tv gekeken en dan is de dag al weer om en gaan we zo bed in.
Vannacht heb ik weer een meting om te zien of alles met de beademing goed gaat, ben benieuwd, maar denk dat het wel okay is hoor.
En als afsluiting even het nieuwtje dat we aanstaande maandag naar de kittens gaan kijken en onze keuze gaan maken wie van de twee het gaat worden.....dat wordt spannend we tellen hier de dagen af en we krijgen nog een ronde aan foto's en dan gaan we dus maandagavond onze keuze maken.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.