Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

5mrt/0915

Rust zacht Pablo of the Bawler House “Pijnacker Hordijk”

Donderdag 5 Maart
Het onvermijdelijke is gebeurt.............
Pablo die al vele problemen heeft gehad zoals ontsoken oogjes, ruimte in zijn knieschijfje, extreemblaasgruis, allergische reacties op entingen, antistoffen in zijn kaakbeen opgeslagen, blaasontstekingen, nierbekkenontseking kreeg nu de diagnose FIP.
FIP is een mutatie op het Coronavirus, is ongenezelijk en dodelijk.
Pablo geboren 27 December 2007 in cattery The Bawler House in Lelystad kwam bij ons wonen op 27 Maart 2008.
Al snel bleek er een gezondheidsprobleem te zijn en vervolgens volgde het ene probleem het andere op.
De vele bezoekjes aan de dierenarts hielpen steeds voor even, maar al snel was er wederom een nieuw of oud probleem dat de kop opstak.
Toen we op zaterdag 21 februari weer met spoed bij haar waren kwam heel voorzichtig de diagnose op FIP, maar het kon ook nog een nierbekkenonsteking zijn en daar si wat tegent e doen dus een antibioticakuurr, ontstekingsremmers met pijnstillers en na twee weken terug komen.
Gisteren was dat moment daar en helaas geen vooruitgang en we besloten en andere antibioticakuur te nemen met ontstekingsremmers, pijnstillers en homeopatische druppeltjes voor algemen weerstand verhoging.
Na de nacht leefde vanmorgen Pablo op klom in zijn krabpaal, knuffelde ons en was allert en wilde zelfs even naar buiten om te spelen met het water in de vijver, ik genoot ervan en nam een paar foto’s (zie bericht hieronder).
Johannes belde een paar keer hoe het ging en was net als ik heel voorzichtig met hoop hebben, maar tegen de middag waren de injecties uitgewerkt en Pablo werd vutloos ging slapen, zijn oogjes kregen weer het vlies
Tegen half tien pakte Johannes Pablo op en tot onze grote schrik zat het oog helemaal vol bloed en meteen gebeld en dat was dan ook meteen het seintje van dit is 99% FIP en dus konden we niet anders dan naar het eind toe reizen...op ons verzoek is Pablo dan ook vanavond in slaap gebracht om om elf uur vanavond zijn laatste adem uit te blazen.
Pablo zal binnenkort worden gecremeerd in het Dierencrematorium te Swifterbant.
Pablo van The Bawler House is 1 jaar, 3 maanden en 2 dagen jong geworden, waarvan hij 11 maanden en 6 dagen bij ons is geweest.
Pablo werd door ons vaak manneke of Kanjer genoemd en met pijn in ons hart hebben we gedaan wat voor hem goed is, rust zacht lieve Pablo.

Pablo of the Bawler House "Pijnacker Hordijk"

Geboren: 27 December 2007 Cattery The Bawler House te Lelystad

Overleden 5 Maart 2009 PijnackerHordijk Zoo te Lelystad

Wij willen graag Dierenkliniek Batvia en dan met name Paulien bedanken voor alles wat zij voor Pablo heeft gedaan en de steun die we van haar kregen.
Carina ook jij bedankt voor je luisterend oor, advies en steun.

Monique & Johannes
Smockey

 
 
 

 

Reacties (15) Trackbacks (0)
 1. Hoi Moon en Johannes,

  Wat triest dat het allemaal zo moest lopen met Pablo. Jullie hebben allebei alles gedaan wat in jullie macht lag om Pablo een goed leven te geven. Helaas hebben jullie nu een keuze moeten maken om Pablo in te moeten laten slapen.Eigenlijk was het geen keus want op deze manier was het een lijdensweg voor Pablo. Ik wens jullie heel veel sterkte!

  Liefs Monique

 2. Ik ben verbijsterd ; hoe is het mogelijk zo’n jong dier , zo’n rotziekte.Hoewel jullie het vermoeden, is het nu toch allemaal wel heel snel gegaan.
  Heel veel sterkte.

  groetjes,
  Marian

 3. Wij leven en voelen met jullie mee.
  Ik hoop dat het verdriet wat wij meedragen voor Pablo
  Een beetje verlichting mag geven in jullie hart

  Veel liefs

  Jan

 4. Lieve Monique en Johannes,

  Ik heb jullie net al een sms gestuurd, maar ik ben natuurlijk meteen op jullie weblog gaan kijken. Wat een verschrikkelijk nieuws. Zo’n jonge, lieve kat. Ik wens jullie alle sterkte en baal ontzettend dat we de laatste weken even weinig contact hebben gehad. We zijn heel druk met allerlei verbouwingen aan ons huis en hebben van de week ander slecht nieuws gehad (niet over mijn vader hoor!), maar dat is natuurlijk geen reden.
  Toen we vorige maand bij jullie waren, leek het juist zo goed te gaan! Wat een rotziekte is fip toch. 😥
  Rust zacht lieve Pablo.

  Veel sterkte!!! En als we iets kunnen doen…

 5. Heeel heel veel sterkte met het verlies van Pablo!

 6. Lieve Moon en Johannes

  wat erg om te lezen dat Pablo is in geslapen.
  We wensen jullie veel sterkte.

  Gr Anja

 7. Lieve Moon en Johannes,

  Wat erg dat het zo heeft moeten lopen! Hij heeft tijdens zijn korte leven wel de beste baasjes gehad die een kat kan wensen, en een prachtig maar véél te kort leven, Ik wens jullie veel sterkte met dit gemis!!

  Mijn medeleven en een dikke knuffel
  Marianne

 8. Heel veel sterkte gewenst Moon en Johannes.

  Ondanks dat jullie hebben gedaan wat het beste is, is en blijft het toch een hele moeilijke keuze.

  Pablo rust zacht lief mannetje.

 9. Helaas hoor je dit soort dingen steeds vaker .
  Hans die altijd Maincoons heeft gefokt en ze altijd keurig heeft onderhouden , dieren arts enzv kreeg kort geleden ook te horen dat 1 van zijn maincoons die jaren geleden een goed tehuis hadden gekregen ingeslapen moest worden , helaas kregen we gisteren het slechte nieuws dat de andere het ook misschien niet meer zou redden .

  vreselijk , maar heel veel sterkte iig van ons en je heb gedaan wat je kon doen .

 10. agossie, wat zal het stil zijn, zo’n kat neemt toch een eigen plekje in!!
  Sterkte met het verlies van Pablo……

 11. Moontje en Johannes ik wil jullie heel veel sterkte wensen voor de komende tijd. Het verlies van je geliefde huisdier is niet niks, en heeft tijd nodig om te verwerken.
  Ik hoop dat jullie het zware verlies een plaatsje kunnen geven.

  Aan jullie heeft het zeker niet gelegen, Pablo is niets tekortgekomen, en heeft altijd goede verzorging gehad in zijn jonge leventje. Jullie hebben alles gedaan voor hem wat je kon… Heel veel sterkte!

  Liefs… Ilonka

 12. Hoi Mo en Jo

  Jakkes, wat een naar verhaal. Heel veel sterkte bij het verwerken van dit verdriet.

  Wina

 13. Lieve Moon en Johannes,

  Wat een verdrietig nieuws om te lezen…
  Graag wens ik jullie heel veel sterkte!

  Liefs Helma

 14. Heel erg veel sterkte toegewenst….
  wat een groot verlies… 😥

 15. Rust zacht lieve Pablo!


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.