Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

21feb/091

Pablo heeft een nierbekken ontsteking

Zaterdag 21 Februari
We stonden om half 10 op, hadden leuke plannen voor vandaag, maar daar kwam al snel verandering in.
We begonnen met de dieren verzorgen en we hadden blauw alg in de Chicliden aquarium dus die was behandeld en vandaag moesten ze vers water hebben end at ging helemaal goed en voorspoedig, de bak is helder en hopelijk is dat nu achter de rug.
Toen we Pablo en Smockey eten gingen geven viel me op dat Pablo niet wilde of kon eten en hij wankelde op zijn pootjes.
Pablo was zwak, vutloos, keek heel vreemd uit zijn oogjes en zag er erg slecht uit, haar glansde niet, droog neusje en ruig haar.
Het was inmiddels al begin middag en Twil was onderweg naar ons, maar ik besloot toch de dierenarts maar even te bellen, ook al werkt ze niet in het weekend, ze heeft wel een spoednummer.
Ze zei meteen o jee kom maar even langs, dus mijn moeder gebeld of die tijd had om even in ons huis Twil op te vangen zodat wij meteen naar de dierenarts konden en dat kon en wilde ze wel.
Wij Pablo in zijn mandje en op naar de arts en eenmaal daar bleek dat Pablo echt duf was en hij had koorts 39.8.
Zijn nier of nierbekken voelde vergroot aan, dus nam ze wat bloed af om te kijken of er iets met de nier zou zijn.
De uitslag was er met paar minuten de nieren en lever functies zijn goed maar hij heeft weer een ontsteking en alles wijst erop dat het dit keer een nierbekken ontsteking is.
Pablo kreeg 2 injecties een met antibiotica en een met ontsteking remmende pijnstiller.
Pablo moet nu vanaf morgen 5 dagen lang 2 keer per dag 2 pilletjes als pijnstiller hebben en dan moeten we op 4 maart weer terug voor controle.
het gesprek met de dierenarts was goed en deed me goed, huilend en wel want het is echt niet leuk voor Pablo en ons dat het zo gaat van het een naar het ander en na de allergische reacties, groeistuip, zwaar ontstoken ogen, diverse blaas ontstekingen, blaas gruis gaan we nu naar een nierbekkenontsteking.
Ik wordt er echt heel verdrietig van en hoop dat we het nu even hebben gehad en hopelijk kan Pablo nu voorlopig beter zijn en gewoon een jonge kat zijn, spelen en wild zijn.
Thuis gekomen was Twil er inderdaad en Moeders ook nog, samen even aan de koffie en toen ging Moeders weer weg.
Wij hebben toen eten gemaakt en lekker gegeten, zitten kletsen en een gezellige avond gehad.
We hebben gezellig samen naar de film Kung Fu Panda gekeken, dat was wel een leuke film.
Pablo knapte zichtbaar op, zijn blik veranderde en dus gaan wij ervan uit dat hij dus veel pijn had en dat de antibiotica injectie de koorts weg zal werken.
Begin van de avond kwam der iemand van de dieren ambulance, want die hadden bakken nodig voor opvang van reptielen en het is vrijwilligerswerk en ik zag de oproep en had nog een ongebruikte reptielen bak staan en heb ze laten weten dat ze hem gratis konden ophalen en dat is nu gebeurt ze zijn er erg blij mee.
In de avond at Pablo al weer wat vlees en dronk speciale katten melk met vitaminen en calcium.
Er zat binnen paar uur weer meer leven in het lieve beestje dan we heel de laatste week hadden gezien en dat doet me goed en geeft me hoop op een betere tijd met hem.
Goed de tijd zal het leren en we zullen het morgen zien hoe het verder gaat, maar voor nu ben ik al even weer kalmer en opgelucht.
Ondanks de emotionele toestanden in de ochtend was de middag en avond erg gezellig met Twil.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Wat erg dat Pablo nierbekkenontsteking heeft. Ik kan me voorstellen hoeveel verdriet jullie dat doet dat hij weer ziek is. Gelukkig dat het dankzij de antibiotica weer wat beter gaat en hopelijk zet dat zo door. Beterschap voor Pablo en sterkte voor jullie!


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.