Nieuwe Luipaardgekko’s

Dinsdag 27 Januari
We waren heel mooi op tijd op en dat moest ook want Sjoerd was er weer, terug van vakantie.
Gelukkig voor hem was hij net voor het noodweer uit gereden naar Nederland, zijn dochter en haar gezin heeft heel slecht weer gehad, zitten zonder stroom en hebben boel ellende, wij wensen hun sterkte en hopen dat het snel weer allemaal in orde komt.
Het was gezellig met Sjoerd en we hebben weer even bijgekletst en het huisje was ook mooi op orde.
Johannes moest voor zijn beoordeling naar Amsterdam en ik ging naar het ziekenhuis voor een afspraak met de orthopeed.
Dat ging voortreffelijk en super hier echt waar, eerst foto’s echo en scan en toen naar de arts voor uitslagen, ik was om half 11 daar en half 2 weer thuis.
Het was een goed gesprek en ik ben erg opgelucht want zoals ik al zei kon ik niet geloven dat ik een versleten heup heb en dat si ook niet zo.
Het probleem dat ik heb is afnemende spierkracht en chronische ontstekingen in pezen en aanhechtingspieren door verkeerd belasten waarschijnlijk, dit is een pijnlijk iets en hiervoor zal ik naar de fysiotherapeut moeten.
Verder heb ik een stuithernia een lichte maar pijnlijk genoeg en daarvoor kan ik injecties krijgen, maar leiver niet ik kijk het nog even aan.
De instabiliteit van het bekken blijft en daar kan men waarschijnlijk niet veel aan doen, mee leren leven.
De diagnose van artrose is ook anders, het is geen artrose maar een gebrek aan vocht tussen wervels, dit houdt in dat ik niet op een klein stukje te weinig heb maar gewoon over heel mijn ruggraat overal een evengroot tekort heb en dat is aangeboren en ook niets aan te doen, gewoon opletten wat je doet.
De arts liet mij weten dat ik een bijzonder hoge pijngrens heb want hij weet uit ervaring hoe pijnlijk die ontstekingen, hernia en instabiliteit zijn, maar ja zolang het lukt slik ik niets, lijkt me beter ben een mens en geen chemobox.
De arts bood me een verwijzing aan voor een darmoperatie of maagbandje om te helpen met mijn gewichtverlies, maar ja dat hoefde niet voor mij, ik weeg nu 99 kilo en ik ga eerst mar eens zien hoe dat verder zal gaan.
Ik wordt altijd boos als men zei elk pondje gaat door je mondje, maar het bewijs is er, ik heb het geleverd nu ik 18.8 kilo kwijt ben het is echt een kwestie van eten aanpassen.
Het is dan in mijn geval wel jammer dat ik weinig kan bewegen want daardoor moet ik nog meer aanpassen en mijn schildklier vereist ook aanpassing in eetgedrag en dus kortom ik moet welliswaar meer opletten dan anderen maar het gaat echt om wat je in je mond stopt komt er bij je kont weer aan.
Thuisgekomen heb ik met Genzyme gebeld om duidelijkheid te krijgen in het tekort van Myozyme (infuus) en om mijn emoties en gevoel even aan hun duidelijk te maken dit werd een lang en zeer goed gesprek, bedankt Jaap.
Jaap heeft me vroeg in de avond terug gebeld en heeft met de arts in Rotterdam overlegd, er wordt opnieuw naar mij gekeken als individu en wat dat oplevert geen idee, maar het is fijn dat er geluisterd wordt en verder zie en hoor ik het wel.
Na dit alles even een boodschap gedaan en avond eten gegeten en toen zag ik een leuke advertentie op marktplaats en dus wij er heen.
Even naar Alphen aan de Rijn gereden en daar hebben we onze collectie van Luipaardgekko´s weer aangevuld met 2 dames en een man.
Omdat mannetjes niet samen kunnen, dat word vechten zitten de heren Hubby en Gompy elk onderin en appart en de dames met zijn allen bij elkaar.
Gompy uit 2007


De dames hebben ook een naam, de naam van onze helaas overleden Gekkotjes, Girly en Shirly en zijn van 2007.
Nu hebben we de groep weer compleet, het is erg triest dat de andere er niet meer zijn, maar als deze diertjes een virus of een eencellige infectie hebben is dat altijd te laat ontdekt en vaak niets aan te doen.
De groep van vier dames van vorig jaar hadden daar last van en daarvan zijn er nu 3 weggevallen en vandaar dat we nu besloten wat oudeere dames aan te schaffen, hiermee verklein je die kans op die `onzichtbare ziektes`.
Na dit alles nog even achter de pc en de toen de dieren in hun nieuwe huis gedaan en dat bevalt ze wel geloof ik.
Zo was weer heel ander dagje dan verwacht ik ga lekker douchen en slapen.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Nieuwe Luipaardgekko’s

  1. San schreef:

    Er is weer veel gebeurd, ik had je al gesproken, maar toch nog even een berichtje hier. Gelukkig geen versleten heup. Helaas wel veel andere ellende. Ik wens je veel sterkte en ik hoop dat de fysio helpt. Ik wens jullie veel succes en plezier met de nieuwe gekko’s.

Geef een reactie