Martin Gaus en Gerard van Ommen op bezoek

Vrijdag 16 Januari
Zo de telefoon ging al om half 8 hier, het was de bezorg dienst van mijn stofzuiger die ik had besteld die zou vandaag in de ochtend komen, nou ochtend was het want al om 8 uur had ik hem in huis.
Nou ja moest er toch op tijd uit zijn, dus meteen ontbijt en koffie en erna jawel de nieuwe stofzuiger even uitproberen.
Echt nieuw is het model niet is namelijk exact dezelfde als voorheen, dus dat ging prima.
Vandaag komt er een groep mensen van het tv programma Natuurlijk Flevoland dat elke vrijdag op Omroep Flevoland is te zien.
Klokslag 10 uur ging de bel, de crew van Omroep Flevoland stond voor de deur, een cameraman, geluidsman en de regisseur eerst met hun even alles afgestemd zoals de belichting en welke posities en toen gingen ze naar buiten en dan zouden zo de presentators aanbellen.

Martin Gaus en Gerard van Ommen belde inderdaad aan, Johannes deed open en ik wachtte ze op en toen begon het gesprek de opnames en het was gezellig.
Ze namen ook veel losse opnames op en shots van de dieren, zodat ze straks genoeg materiaal hebben om een leuk stukje van een minuut of 5 te maken.
Martin en Gerard hebben Vita, de vrouwelijke Baardagmaam vastgehouden en Gerard kreeg een krekel – maat 8 de grootste maat- van Martin in zijn handen gedrukt en net als ik vond hij het maar helemaal niets, dat was even lachen.
Verder hebben we wat nagepraat en een kop koffie gedronken en na een uur gingen ze weer weg.
We worden gebeld over de uitzend datum en krijgen tevens het stuk op dvd aangeleverd, dus ik ben benieuwd.
Toen ze weg waren zijn wij naar de reptiel winkel gegaan om even wat spullen te halen, want we gaan weer iets veranderen. We hebben namelijk een maanvis die is overleden en nu is er nog maar een koppeltje en die zat in de 180 liter bak terwijl we in een 120 liter bak een groep van 16 Malawi Chicliden hebben rond zwemmen en je raad het al….precies die hebben nu van huis gewisseld.
het was een hele klus vissen vangen, water, planten, hout en bodembedekking eruit schoonmaken en opnieuw opbouwen en dan de andere bak.
De maanvissen hebben voedingsbodem en grind, planten en hout en de Malawi Chicliden hebben alleen grind, een hout stronk en rotsen om in te schuilen en voor zuurstof een bubbeltjessteen.
Pas in de avond waren we klaar met alles en tussen door wat gegeten en af en toe even pauze.
Het resultaat is echt super geworden en we zijn er weer helemaal blij mee, alles komt nu beter tot zijn recht.
Verder wat tv gekeken en met de PSP gespeeld en nu is het weer tijd om te douchen en lekker te slapen en morgen geen afspraken en dus geen wekker…………slapen tot ik wakker wordt heerlijk!

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

2 reacties op Martin Gaus en Gerard van Ommen op bezoek

 1. San schreef:

  Wat een drukke en gezellige dag! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat van de tv-opnames. Rustig weekend gewenst.

 2. marian schreef:

  Goh , jullie hadden zeker energie over !!!
  Eerst de TV opnamen en dan “even “de bakken omruilen. Wat een klus , maar ja,nu het klaar is zal je er wel veel voldoening van hebben !

  groetjes,
  Marian

Geef een reactie