Heerlijke vakantie gehad!

Zondag 4 Januari
Vandaag wat uitgeslapen en rustig begonnen aan de dag, heerlijk een rustige zondag.
We hebben de dieren uitgebreid verzorgd en verschoond.
Verder zijn we gewoon lekker bezig geweest met spullen inpakken en niet veel bijzonders gedaan, op tijd naar bed want morgen betijds weer op.

Maandag 5 Januari
VAKANTIE!!!!!
Vanmorgen op tijd opgestaan, de laatste dingen gepakt en de ochtend rustig gehad, de buurtjes kwamen langs om te zien hoe de dieren verzorgd dienden te worden.
Ria zal de katten, vissen en Gerbils verzorgen en haar man Herris zal de reptielen doen, ieder zijn taak en dat doen ze altijd met heel veel liefde dus komt helemaal goed.
Wij vertrokken tegen de middag nar CenterParcs de Kempervennen en reden van een gewoon koud Lelystad zo langzaam naar een spierwit vol gesneeuwd Brabant.
Mooi hoor al die sneeuw en koud dat het daar was pfffff en we kwamen mooi op tijd aan.
Spullen in het huisje gezet en toen naar de supermarkt op het park en vervolgens de auto naar de algemene parkeerplaats gebracht en met de rollater terug door de sneeuw, das niet simpel.
Het was een klein kwartiertje stappen in mijn tempo, maar ik loop niet zo heel snel en zeker niet op een spekgladde ondergrond, maar het is gelukt.
Lekker de spullen uitgepakt en wat te eten gemaakt en de rest van de avond lekker relaxed gedaan.
Uiteraard meteen de sauna getest, was heerlijk en daarna lekker lang in bad gelegen.
Zo was ons uitzicht van de woonkamer.

Dinsdag 6 Januari
Goedemiddag klinkt vandaag beter dan goedemorgen, uitgeslapen dus en het bed ligt best goed voor me.
We hebben ontbijt service dat houdt in dat er elke ochtend een tas met broodjes en ander lekkers voor de deur staat, gezien dit de eerste dag is, krijg je meteen heel veel zoals pak koffie, koffie filters, melk, jus d’orange, 3 soorten vleeswaren, groot stuk kaas, diverse zoetigheid, muesli, eieren, kaas, suiker, koffiemelk enzovoort een hele doos vol en uiteraard verse broodjes voor het ontbijt.
Na het ontbijt lekker rustig genoten van het uitzicht en de sneeuw, zo mooi wit en de vogeltjes aten vrolijk mijn gestrooide brood op.
Veel soorten vogels duiven, merels, koolmeesjes, winterkoninkje en de rest was meeuw en onbekend.

In de middag zijn we een stukje gaan lopen met de rollater weer door de sneeuw, na een half uurtjes half bevroren waren we terug was meer dan genoeg voor mij om last van winterhanden te hebben, pfff had nog wel handschoenen aan maar goed het was dan ook goed koud.
De omgeving is erg mooi zo vol sneeuw…..

Daarna lekker warme chocolademelk en douchen, sauna en tot slot een heerlijk bad.
In de avond zitten kletsen, wat op de laptop aan de mail gedaan en de tv aan en een heerlijk rustig avondje.

Woensdag 7 Januari
Vandaag de wekker gezet, want we willen om half elf bij San zijn en das een 45 minuten rijden en we moeten eerst naar de auto en zien of die werkt en krabben uiteraard.
Bij de auto gekomen gaf de thermometer -10 aan en dat om half 10 brrrrr het is echt koud hier.
Onderweg een bloemetje gehaald en toen waren we mooi op tijd bij San, we hebben elkaar al vaker gezien maar altijd in het ziekenhuis en dat maakte vandaag wel heel bijzonder.
Ze liet ons hun nieuwe flat zien, erg mooi en zeer sfeervol ingericht, de twee lieve kaketoes en ze maakte en heerlijke lunch met van alles en allemaal verse broodjes, het was echt super heerlijk en gezellig.
Ik kreeg nog een leuk apparaat mee om als prijs weg te geven in forum en een stapel dvd’s voor onze collectie, San super bedankt voor alles!
Wij hebben ervan genoten en zullen gauw weer eens aanwaaien hoor…………..
Na de lunch zijn wij terug gegaan en even gestopt bij het winkel centrum Woensel in Eindhoven om wat eten te halen voor de avond.
Terug bij het huisje toch maar een ontheffing gevraagd om de auto bij ons huisje te parkeren in plaats van de algemene parkeerplaats op aardige loop afstand en uiteraard kreeg ik die zonder moeite, dus de auto voor de deur.
In de avond met mijn moeder gebeld, dat hebben we elke dag even gedaan of met Moeke 2 als ik mijn eigen moeders niet te pakken kreeg om te horen hoe de verhuizing gaat, ze kreeg afgelopen maandag de sleutel en er moet veel gebeuren.
De rest van de avond weer heerlijk de sauna in, douchen in bad.

Donderdag 8 Januari
Zo een rust dagje niet veel gedaan, lekker relaxed in het huisje gebleven en eind van de middag kwam men de steen gril met eten brengen, die hadden we gereserveerd en men noemt dat funcooking.
Er zat heel veel van alles bij en samen hebben we ons wel vermaakt met het grillen en smullen ervan.
Na het eten vast een en ander ingepakt en klaargezet, morgen gaan we terug.
het was weer erg koud maar bij de open haard merk je dat niet en helemaal niet als je ook de centrale verwarming hoog zet, het was binnen heerlijk warm.

Mijn moeders belde even om te vertellen dat zondag de bezoekregeling met Lianno Angelo van start gaat en ik hem dus kan ophalen om 9 uur en hij blijft dan tot 1900 uur, gezellig hé?
Vanaf dan heb ik hem dus elke 6 weken zo’n beetje en als je kijkt naar ons en mijn moeders is hij bij een van ons elke 3 weken.
Gezien de brief is gekomen tijdens ons afwezigheid heeft mijn moeder het maar even doorgebeld want het is al zondag, maar dat kan wel dus ik kijk er naar uit.

Vrijdag 9 Januari
Vroeg op vandaag, want om 10 uur moeten we uit het huisje zijn, dus ontbijt en koffie en toen de auto inruimen.
De temperatuur is op dat moment wel even -15 graden, echt super koud.
Stukje dashboard van de auto met temp en tijd.
We zijn op weg naar huis even gestopt voor koffie bij Bets, de oude buurvrouw van Johannes zijn (overleden) moeder.
Bets heeft de twee katers overgenomen en verzorgd die heel liefdevol en wij houden met haar contact en nu waren we in de buurt dus even op de koffie.
Gezellig zitten kletsen en Mevrouw vd Berg kwam ook even langs, dat is een buurvrouw van verderop.
Voor de spits zijn wij weer gaan rijden op weg naar Lelystad en langzaam verlieten ij de koude witte zuidpool en reden zo naar het warme noorden van dit kikkerlandje, weg sneeuw en veel minder koud.
Meteen langs de dierenarts gereden om eten voor de kanjers op te halen.
Thuis gekomen allemaal blij dat we elkaar weer zagen, de katten zijn prima in orde hebben ons vast gemist maar zijn lekker geknuffeld en liefdevol behandeld door de buuf Ria.
Even Ria bedankt voor haar goede zorgen en die van Herris en ze trakteerde ons op verse bruine bonen soep en die was echt heerlijk!
Bedankt buurtjes voor de goede zorgen voor onze dierentuin, echt super.
Er zijn altijd dingen die kunnen gebeuren nadat we de spullen hebben uitgepakt en opgeruimd hebben we rondje gemaakt langs alle dieren en bij de gerbils is een van de witjes overleden, maar goed dat zat er aan te komen ze zijn al oud voor hun doen en dus geen leuke vondst, maar het zij zo, nu zijn er nog 3 Knabbel, Babbel en Witje en uiteraard is Max er nog maar die leeft in andere bak.
Verder hebben de Vuur Skinken gevochten en das minder leuk eentje mist nu eens tukje staart en de ander heeft een wondje aan de staart, maar goed dat zal wel genezen en weer aangroeien als het goed is, maar toch hoop ik dat het hier bij blijft anders moeten we de oude en nieuwe toch apart gaan zetten.
Het ging heel goed dachten we maar in onze vakantie ging het toch even minder, maar gelukkig niets ernstigs en dit soort dingen gebeuren nou eenmaal ook bij reptielen.
Dit zijn dingen die ook waren gebeurt als we er zelf waren dus daar ben ik wel blij om, ik weet met hoeveel zorg de buren voor onze dieren hebben gezorgd en alles ziet er piekfijn en in volle gezondheid bij en zijn dus dankbaar voor hun goede zorgen.
Heb nog even mijn moeder gebeld en eb toen achter de pc gekropen om mail en forum bij te werken en das veel werk maar dankzij San loop ik niet achter, zij heeft heel veel acties voor mij meegedaan en dat vind ik echt super! Bedankt San!
We hebben maar wat eten besteld en meteen even mijn moeders gebeld hoe het is daar en wat we kunnen doen, morgen gaan we even kijkje nemen, mijn nichtje en kennis, broertje zijn er ook en we kijken wel even wat we kunnen doen.
Ik heb een stukje aan de nieuwe achterwand voor de Baardagamen wat gedaan, bestaande achterwand is nu besmeert met tegel lijm, als die uit hard kunnen de krekels niet meer achter de wand gaan kruipen nadat ze er gaten in hebben geknaagd en we moeten even zien hoe vaak het dient te gebeuren maar de eerste laag droogt nu de komende 24 uur.
Nou is het log ook weer bij en ga ik lekker even bijkomen en dan zo een douche nemen, helaas geen sauna of bad aanwezig en dan bedje in.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

3 reacties op Heerlijke vakantie gehad!

 1. San schreef:

  Fijn dat jullie zo genoten hebben. Mooie foto’s. Het was leuk om jullie woensdag te zien. Fijn dat Lianno Angelo morgen al komt. Geniet ervan! Fijn weekend.

 2. Nicole schreef:

  Wat lekker een vakantie in de sneeuw in brabant!!
  Maarre als je de volgende keer zo dicht bij mij bent staat de koffie hier klaar hoor!!

 3. moontje schreef:

  Hoi Nicole dat was ook eerst d ebedoeling maar het liep anders helaas maar kom wel weer die kant op hoor dus kotm dan goed!

Geef een reactie