Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

23jul/081

Oplossing vijverprobleem gevonden

Woensdag 23 juli
Vandaag weer vroeg opgestaan en jawel eindelijk weer een redelijke nacht gehad.
Ik heb de dieren verzorgd en jawel eindelijk het laatste ie van de Baardagaam is ook uitgekomen, het werd tijd.
Nu hebben we dus weer 8 baby’s zitten en nog 1 erbij van het eerste legsel.
De vijver is helder, vissen zwemmen nog op 2 na, helaas gebeurt het wel vaker dat er een paar overlijden als je ze net hebt.
Inmiddels zijn we erachter dat de vele regen de oorzaak zou zijn van het bruine troebele water.
Op een site vonden we uitleg.....
Bruin water in uw vijver
Bij een natte zomer is het mogelijk dat het water in uw vijver opeens troebel bruin is geworden. De grote hoeveelheid regenwater heeft ervoor gezorgd dat het water te zuur is geworden. Daardoor komt een kettingreactie in de vijver op gang. Met name de zuurstofplanten in het water zijn erg gevoelig voor te zuur water. Ze zullen al snel slijmerig worden, en als het te lang duurt sterven ze zelfs af. Deze situatie is ideaal voor een bepaald soort bruine algen, die zich explosief zullen vermeerderen en het water bruin kleuren. Het is ook mogelijk dat er al een flinke hoeveelheid bladeren in de vijver zijn gedwarreld, die het proces nog versnellen. Ook kan er door de regen turf en turfgrond in de vijver zijn gespoeld.
Hier volgt de oplossing: de zuurgraad van het water moet weer worden verhoogd door er vijverkalk aan toe te voegen. Dit moet met niet te grote hoeveelheden tegelijk gebeuren, omdat de verandering in de kwaliteit van het water geleidelijk aan moet verlopen om met name de vissen een te grote ’shock’ te besparen.
Dode algen moeten onmiddellijk verwijderd worden daar anders zuurstofgebrek ontstaat. Bij zweefalgen kan een goed filter eventueel gecombineerd met een uv-lamp tot goede resultaten leiden.

Goed nu weten we het dus en volgende keer gebeurt dit niet nog eens en nu weten we hoe we het oplossen en eigenlijk hebben we deze stappen al gedaan, dus nu rustig wachten tot het beter wordt.
Mijn moeder kwam gezellig langs, ik had haar al diverse keren geprobeerd te bellen, maar ze was elke keer in gesprek, nou ze was dus niet gezellig aan het bellen, maar ORANGE heeft het weer voor elkaar.
Het is niet te geloven bij ORANGE echt waar, mijn moeder is nu al maanden echt maanden bezig en nu zit ze alweer sinds afgelopen zaterdag zonder telefoon, internet.
Mijn moeder heeft meer geen telefoon of internet dan wel in dit jaar contract, bellen, schrijven en klagen het helpt allemaal niets en je hebt echt engelengeduld nodig als ik het allemaal hoor mogen ze blij zijn dat mijn moeder zo rustig type is, want ik was allang uit mijn vel gesprongen, het is gewoon echt asociaal!
Moeders ik hoop dat het snel oplost voor je en anders denk ik dat je uitgezette weg om te gaan heel slim is.
Goed ik heb heel v’even met Mario kart gespeeld en uiteraard de Tour gekeken half half.
Johannes kwam thuis en even samen naar de AH waar ik spontaan verging van de pijn in mijn arm......en dit werd met de minuut erger.
Thuis wat gegeten en ik heb wat ingenomen en snap echt niet wat dit nu weer is, maar goed ik ga zo dan maar douchen en bed in.
Ik hoop morgen op te staan zonder dat gedoe in mijn rechterarm, want ik weet echt even niet meer waar ik het zoeken moet.


Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Hoi Moon, dat is balen die pijn in je arm. Je zit raar in elkaar, net als ik :wink:. Ik hoop dat het vandaag weer beter gaat.


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.