Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

21jul/081

Nieuw leven……………einde leven

Zondag 20 juli
Vandaag rustig begonnen, de aquaria opgeruimd, beesten verzorgd en de vijver met anti alg behandeld.
De filter lijkt het goed te doen dus we zijn benieuwd, maar ik deed zo wie zo altijd al wat spul in de waterloop tegen draad alg en dus deze keer het laatste beetje gedaan en hopelijk hoeft het nu niet meer hierna, door de filter.
Toen na wat lekkere koffie op weg gegaan naar Wageningen, op naar de zus van Johannes en haar dochters.
Inge was vorige maand jarig en Hanneke komende week en dus twee in een keer en ze hadden natuurlijk een mooi veulen gekregen.
Kortom gezellig middagje weg, het was super gezellig en we zijn eind van de middag naar het veulentje wezen kijken, lief beestje tot het in mijn gezicht begon te hinniken, ik schrok me lam en was meteen klaar met voeren.
Ik vind paarden erg mooi maar ben als de dood dat ze bijten of me een trap geven, geloof me er waren enkele momenten dat het zweet me letterlijk over het hoofd en rug liep, helemaal toen er eentje een paard op een paar centimeter voor me neus even liet ronddraaien pfff, wel mooi dier hoor.
Het was wel leuk om even te kijken en het veulen en moeder maken het prima.
Tegen 2200 uur weer terug naar huis gaan rijden, is toch een uurtje en morgen moet er weer gewerkt worden.
We hebben eht heel gezellig gehad, bedankt Inge, Hanneke en Ina.
We waren ook erg benieuwd of er baby’s uit de eitjes zouden zijn gekomen tenslotte was het Skinken-ei onrustig toen we weg gingen.
Thuis was de verassing compleet een Vuurskinken baby o zo geweldig, de eerste ik was helemaal hoteldebotel zo mooi, snel en al zon 8 cm van kop tot staart.
Kijk en dit is hem dan, beetje moeilijk een goede foto te maken in een plastic bakje maar hij is zo snel en springt zo weg en dat willen we echt niet.
Dus je ziet ook de gaatjes in het bakje, maar hij staat er wel duidelijk op, mooi rood, oranje en zwart met iets wit.


Ook was er een Luipaardgekko in de wereld gekomen dus de thuiskomst met 2 blije katten en twee jonge dieren was echt super!
En toen gingen we bij de vijver kijken, even zien hoe het er was en of de Axolotls er nog waren en daar ging het helemaal mis letterlijk brak mijn hart om het zo maar even te zeggen.........tot onze schrik dreven alle vissen levensloos in de vijver!
De kikkers, padden en axolotls leven nog maar de vissen niet en dat duidt op acuut zuurstof gebrek een andere verklaring kunnen we niet vinden, alle vissen zien er groot, gezond uit, goed in kleur mooie kieuwen kortom een raadsel voor ons.
Vissen zijn de enige die zuurstof uit het water moeten halen de rest kan ook boven water zuurstof halen.
Het enige wat kan en logisch is als alle algen opeens snel weggaan of dood dat er dan spontaan zuurstof gebrek ontstaat en daar lijkt het op, het ziet er naar uit dat de nieuwe filter met UV lamp en eht door ons al zo lang gebruikte anti draad alg geen goede combi is.
Johannes heeft direct alle vissen uit het water zitten vissen en opgeruimd, om ziekte te voorkomen en nu laten we de vijver maar een tijdje zo gaan end an weer helemaal opnieuw beginnen.
Ik had het minder erg gevonden als de reiger was langsgekomen dan weet je tenminste hoe of wat, nu tasten we eigenlijk in het duister hoe er in een halve dag zo'n gebrek aan zuurstof kon ontstaan dat alle vissen dood zijn gegaan.
Na een gezellig middag - avond ion Wageningen, de nieuwe baby’s is dit toch wel een heftige kater.
Nou ja het is niet te beschrijven wat voor gevoel we nu hier even hebben blijdschap om de supermooie Skinkenbaby, Luipaaardgekko baby en dan de massa dode vissen.......hoe tegenstrijdig kan het zijn.
Okay wij gaan hier even bijkomen inmiddels is het net maandag geworden dus we duiken er ook zo in op weg naar een nieuwe dag........

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Wat erg dat alle vissen dood zijn :cry:. Kan me jullie dubbele gevoel heel goed voorstellen. Sterkte. Gefeliciteerd met de baby’s. Wat is die vuurskink prachtig zeg…zo jong en dan al zo knap :wink:.


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.