Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

19jul/081

Va veel overwegen toch een Biologisch filter bij de vijver

Vrijdag 18 juli
Vroeg op en Johannes werkt lekker thuis vandaag, uiteraard komt Sjoerd ook langs en het huisje werd dus lekker opgeruimd.
Ik heb niet veel gedaan was erg moe en heb weer in de middag liggen slapen.
We zijn even naar de Lidle geweest, eens inde zoveel tijd gaan we daarheen en nu was het weer eens zover.
Dus na wat eten en tv ben ik ook vroeg gaan slapen.

Zaterdag 19 juli
Vandaag toch maar de wekker gezet wilde er echt op tijd uit zijn en dat lukte me al zonder wekker.
We zijn naar de Intratuin geweest en hebben een filterbak gekocht voor de vijver, die moet er voor zorgen dat het water helderder wordt en dus schoner blijft.
Hozelock Ecopower-9000
De nieuwe filter staat netjes naast de vijver bij de planten en zal vanzelf niet zo opvallen als de varens weer groot worden en de rest van planten eromheen groter worden.
Tussen de zware regenbuien door nog een keer terug naar de Intratuin, omdat de slang niet paste op het filter en toen langs Pets Place om kleine wormen te halen voor de baby dieren.
Het onweerde af en toe en de buien waren echt hard en heel veel water, er is volgens onze regenmeter viel er 25 mm.
De regen is wel goed voor de tuin en natuur en daarbij houdt die de vijver mooi vol.
Inmiddels hebben we dus 4 Luipaardgekko jongen en 7 Baardagaam jongen.
Er is 1 jong tijdens het uit het ei komen overleden en er ligt nu nog 1 ei.
We hebben lekker naar een film gekeken Bridge to Terabithia, hele mooie film, maar totaal anders dan we dachten, niettemin hebben we er samen wel van genoten.
Ik kreeg eindelijk de rekening van mijn eigen bijdrage van de WMO nou geloof me het was echt even slikken, maar goed netjes betaald.
Het is gewoon bijna mijn eigen maanduitkering en dat terwijl ik van de eigenbijdrage net een derde werkelijk nodig heb voor hulp, beetje vreemd maar goed dat houdt in dat mijn eigen bijdrage zo hoog is dat ik dus geen PGB meer hoef omdat ik toch alles zelf moet betalen.
Nu doet het minder zeer dat men mijn PGB afnam om het feit dat ik getrouwd ben met een gezonde man die gewoon 60 uur van huis is, nu val ik af omdat mijn gezonde man werkt en inkomen heeft.
Nu heb ik niets meer met ze te maken en dat is dubbel want ik heb wel hulp nodig maar die betaal ik nu zelf, het fijne is dat ik niet uren bezig ben met papierwerk, regels en domme onzinnige discussies aan de telefoon.
Nou ja hoe dan ook deze gehandicapte betaald dus nu alle hulp 100% zelf.
Ik heb het glaswerk uit de keukenkast maar eens uitgezocht met Johannes we hadden zoveel glaswerk en kopjes, mokken en een tijdje terug won ik een set van Royaal Leerdam.
Deze set bestaat uit 6 champagne, 6 w wijn, 6 r wijn en 6 waterglazen, nu staan deze mooi te blinken in de kast en de oude gaan naar iemand anders.
Ik spaar ook speciale glazen van drankjes die ik lekker vind zoals Dropshot, Wodkaplus, Amaretto, Malibu enzovoort nu drink ik dan wel eigenlijk geen alcohol meer maar de glazen blijf ik mooi vinden en bewaren.
Eind van de avond nog even bij de vijver gekeken en het gaat goed met de Axolotls, ze zwemmen vrolijk rond, zijn nachtdieren en in het donker kun je ze zien zwemmen en komen ze aan het oppervlakte drijven.
De nieuwe filter van de vijver geeft groenlicht, door de UV lamp die erin zit, dat is wel handig weet je precies wanneer die stuk is of het niet meer doet.
Nu is de avond en gaan we lekker naar de douche en door naar bed.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Jammer dat er 1 overleden is :sad:. Wat een mooie filter! Leuk dat de Axolotls nu in de vijver zitten, een goed idee.

    Balen dat je zoveel geld moet betalen, voor de zorg die je toch echt nodig hebt. Het is te gek voor woorden, dat je nu alles zelf moet betalen. Alsof het allemaal niet erg genoeg is, wat je hebt. Die mensen zouden eens een dagje met je moeten ruilen….


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.