Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

12mei/082

Lizzy is terug in de bak bij haar mannetje Ard

Maandag 12 Mei “Tweede Pinksterdag”
Vanmorgen vroeg op en meteen op zoek naar Lizzy maar geen Lizzy en dat hield in dat we na een kop koffie meteen besloten alle kasten leeg te halen en van de muur te gaan halen.
Het was een hele klus en het was erg doordacht door ons, eerst de kier dichten met papier zodat hij niet achter de kast weg kon en dan vanaf de andere kant kast voor kast weghalen en ja Lizzy was de slimste en kwam toch langs alle vallen en obstakels, iedereen die mij kent weet dat ik niet op de grond kan liggen want dan kom ik niet omhoog nu heb ik dat dus gedaan op mijn buik op de grond om Lizzy op te vangen en ze ging mooi langs de andere kant, maar uiteindelijk na ruim 4 uur ving Johannes haar dan of zij hem want ze beet zich vast in zijn vinger toen hij haar in de hoek had en zo kon hij haar in de bak zetten, ze hebben geen tanden maar een kracht in die kaken dat wil je niet weten en helemaal als ze bang zijn.
Johannes zijn vinger was stuk, velletje eraf en het bloedde, maar ze zit weer op haar plek.
Ik lag dus op de grond en moest eerst naar de keuken kruipen om genoeg steun te vinden om weer op de benen te komen, Johannes had de trippel stoel met hoog laag functie en hield die tegen en liet die omhoog gaan toen ik erop hing, geloof me samen lachen we wel om maar ik ben blij dat er geen beeldmateriaal van is.
Hoe dan ook ik stond weer en Lizzy was in haar bak en tot onze spijt zonder staart, ze was toch door alles te veel gespannen en dan gooien ze als afleiding de staart af om zichzelf te kunnen redden en toen ze zich vast beet in zijn vinger viel de staart er dus spontaan af......moeder natuur heeft rare dingen bedacht hoor, maar goed ze leeft en zit veilig in de bak en ik hoop dat de staart voor het grootste deel weer zal gaan aangroeien.
Ard haar mannetje was blij en ze doet zoals altijd in de bak gelukkig, maar hopelijk was dit eens en nooit weer.
Na alles van deze week met de dieren heb ik me wel afgevraagd waar ik mee bezig ben zoveel kan mis gaan, maar ja het plezier dat ik er normaal aan beleef wint het toch en nu is alles weer op zijn plek en gaan we door en hopelijk kan ik deze week uitgebreid vertellen over de baby Baardagamen die de eieren zijn gekomen en alleen dat idee al maakt me weer helemaal blij.
Na dit alles even koffie gedronken de kamer weer in rode gemaakt ent oen naar de reptiel winkel, nieuwe grond halen voor de Vuurskinken, door het overlijden ruiken de anderen steeds de dode partner en dus wilden we nieuwe grond erin hebben en dat dus gehaald.
In de winkel was helemaal niemand echt doodstil in de stad en dus lekker rustig rond gekeken en dan tja valt je oog op een mooie vis en dus kocht ik 5 mooie albino Barbelen, geel van boven oranje streep en wit van onder en tot slot hebben ze vuurrode oogjes, kortom een heel mooi visje.
Eenmaal thuis vissen in de bak gedaan, eerst laten wennen en dan pas los en alle dieren gevoerd.
Johannes en ik hebben toen de BBQ aangedaan en het restje van gisteren opgemaakt was erg gezellig en relaxed.
Vervolgens gaan douchen want tja ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me goed voelde na dit alles.
Na het douchen ben ik een uurtje gaan slapen op bed tot een uurtje of half 9 en toen maakt Johannes me wakker en ben ik nog even gezellig beneden geweest in de tuin koffie drinken terwijl hij de tuin sproeide en toen even soap gekeken en nu is het bedtijd, lekker slapen.

Reacties (2) Trackbacks (0)
  1. Gelukkig dat jullie hem weer te pakken hebben ; maar wat een gedoe en wat een stress voor jullie en Lizzy!

    groetjes Marian

  2. Gelukkig dat Lizzy weer in haar bak zit. Jammer dat ze haar staart heeft verloren. Hopelijk gaat het vanaf nu weer goed met alle dieren, want jullie hebben teveel ellende meegemaakt. Leuk dat jullie nieuwe vissen hebben. Veel plezier ermee.


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.