Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

11mei/081

Meer dieren ellende ………..

Zondag 11 Mei “Eerste Pinksterdag & Moederdag”
We waren al vroeg op dankzij onze lieve Smockey en ik had uitgekeken naar vandaag het zou een leuke dag worden, maar geloof me dat werd het dus echt niet, tenminste niet zoals ik gehoopt had dan.
Ik begon met de krekels te verzorgen normaal doet Johannes dat, maar ik wil dat gaan doen, ik vind het mooie beesten met een mooi geluid, maar aanraken ho dat nou net even niet.
Maar goed ik heb ze water, eten en schone bak gegeven dus ik trots, daarna ving Johannes er een aantal om de dieren te voeren.
Tot zover ging alles goed en het was tijd om vers groenvoer uit te delen ook dat ging goed, het schoon maken van de bakken in de stelling ook geen probleem, vissen voeren toppie en toen kwam het fatale moment.
Ik verschoon altijd de bak van de Waaierteengekko, das niet zwaar maar wel lastig werkje ze zijn super vlug en houden er niet van en dus net toen ik alles af had en alleen mijn arm er nog uit moest halen en de bak sluiten schoot het de vrouw in de bol en vloog ze weg en hups zo de bak uit.
Ik deed onmiddellijk de bak dicht en Johannes en ik erachteraan, we zagen haar achter het buro gaan en toen besloot Johannes even snel tuindeur te sluiten, katten in de gang te doen en deur dicht.
Lizzy was snel en we kregen haar niet te pakken en ik verloor haar uit het oog en weg was Lizzy, ze zit vermoedelijk achter de boekenkasten.
ik hoop dat ze er nog achter vandaan komt zo niet moeten we van de week alle kasten leeg halen en los maken van de muur om het diertje dan hopelijk wel te kunnen vangen, zo niet zal het doodgaan en dan heb je weer ander groot probleem.
kortom heel mijn humeur was weg en ik baalde als een stekker ik heb die bak al zo vaak gedaan en altijd zit ze in de hoek en blijft zitten en springt dan naar de tak en dit keer rende ze over het ruitje naar het open deel en floep.....te late reactie van mij en nu is ze foetsie.
Ik heb hier echt zwaar de pest over in, maar das achteraf altijd makkelijk om te zeggen had ik maar....of ik had moeten bla bla het is niet anders en nu moeten we het goed oplossen en ik hoop dat ze er zelf achter vandaan komt voor eten en water zoeken, maar ik vrees dat het wel eens afbreken van de halve huiskamer zal gaan worden.
Inmiddels was het al middag na al deze stress en kwam mijn moeder, die hadden we gevraagd om voor moederdag bij ons te komen BBQ-en, bij haar is men bezig met de renovatie en dus troep en ze vond het erg leuk.
Het begin liep moeilijk door spanningen bij mij, ik moest omschakelen en alle dieren ellende even gaan vergeten en gezellig zijn uiteindelijk werd dat het ook wel toen we lekker in de tuin gingen zitten, de deur wel dicht maar ja de katten gingen toch mee naar buiten.
De BBQ was erg gezellig en lekker en we hebben ijs en koffie toe genomen en zijn daarna binnen gaan zitten en hebben samen tv gekeken naar wat opgenomen programma’s.
Toen de avond echt om was tegen half 12 ging mijn moeder naar huis.
Moeders het was erg gezellig hoor en ondanks alles heb ik het eg naar me zin gehad vandaag.
Vervolgens hebben wij de kamer donker gemaakt en nu even loggen en dan ga ik zitten kijken of Lizzy er achter vandaan kruipt, het is een nacht dier dus ik hoop het en dan ga ik later toch maar douchen en slapen.
De katers zijn geen probleem want Lizzy leeft op muren of plafonds en is zelden op vloeren te vinden, in dit geval gelukkig maar.
Meer over Lizzy later als er meer te vertellen is voorlopig geniet ze denk ik van haar super grote nieuwe huis, mijn gehele huiskamer en keuken met alle verstop plekjes die je maar bedenken kan. 
Nog  even over de eieren, die van de Luipaard gekko zijn wederom niet goed en ingezakt echt super jammer, maar wie weet er komen nog drie legsels ongeveer.
Vita de eieren van het eerste legsel komen nu echt snel uit, in sommige kan je heel goed zien dat er een diertje in zit koppie en staart jammer genoeg is het niet gelukt het op foto te krijgen, maar zodra ze er zijn zullen we jullie zeker laten zien hoe klein en schattig dat is en wie weet van het uitkomen als ik er bij ben ook wel.
Voor nu welterusten ik ga de lichten nog verder doven en hopen dat ik Lizzy te pakken krijg met Johannes.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Hoi Moon, weer een nieuwe tegenslag, dat is balen! Hopelijk komt Lizzy snel tevoorschijn zodat jullie weer rust hebben en Lizzy in haar veilige huis zit. Sterkte!

    Liefs van San


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.