Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

4mei/080

Dodenherdenking

Zondag 4 mei
Vandaag beetje uitgeslapen, heerlijk!
De zon scheen al lekker toen ik wakker werd en we hebben dan ook lekker in de tuin koffie gedronken.
San ligt nog in het ziekenhuis al weer ruim een week, ik vind dit heel erg vandaag ha dik zoiets van zullen we haar verassen, maar ik zag er vanaf om diverse redenen en een ervan was dat ik zelf erg veel gedaan heb en mijn rug, heup en lijf moe waren.
Daarnaast was het zondag en dus de dieren waren ook aan de beurt, water verversen, bakken schoon maken enzovoort.
Ik kreeg wel van San te horen dat onze chocolade telegram was aangekomen en daar was ze blij door verrast.
San mocht je komend weekend er nog liggen kom ik zeer zeker naar je toe hoor!
Sjoerd kwam even langs en bracht ons een kado omdat we hun hadden geholpen met hun PC, een fles Vincent van Gogh doublé espresso, 37% das voor mij veel meer het is echt heerlijk en ik heb het in de koffie gedaan jummie puur kan ik niet hebben, Johannes dronk het puur en vind het erg lekker…je drinkt het ijs en ijskoud zo uit de vriezer.
 Bedankt Sjoerd en Dien!
Vandaag dus veel in de tuin gezeten en van de katten genoten die daar ook waren.
Tussenoor steeds een aquarium of terrarium schoongemaakt tot alle bakken gedaan waren.
Bij de Luipaardgekko vond ik weer een ei, ik twijfel of deze wel goed is het is in ieder geval het dertiende ei van ze.
Bij controle van de eieren van Baardagaam Vita zagen we voor het eerst een wezentje in het ei of iets dat erop leek, in de laatste 10-14 dagen komt er namelijk pigment in het vruchtje en dan ga je ze zien.
Van de elf eieren zijn er nu nog zes over en die moeten dus binnen twee weken nu gaan uitkomen en alle zes hebben ze een zwart iets erin dus ik kijk er nu echt naar uit.
Vita is erg onrustig nu ze bijna zover is dat ze haar derde legsel van eieren gaat leggen.
De mooie achterwand heeft ze voledig gesloopt en dat hebben we er dus weer uitgehaald, we gaan dat anders doen binnenkort.
Op zondag krijgen de katers gekookte koolvisfilet voor Smockey was dat de eerste keer, maar hij vond het heerlijk.
Pablo is nu over de drie kilo heen ha ha 3.1 kilo en hij groeit hard.
In de avond begint voor mij dodenherdenking met om 18.00 uur de vlag halfstok hangen tot zonsondergang, wat dit jaar 21.10 uur is.
Ook dit jaar hadden Johannes en ik besloten het forum of-line te halen wat ook dit jaar weer leidde tot de vraag of het niet een keuze is van de mensen zelf om al dan niet op het forum te zijn, maar nee dit is onze keuze.
Het is belangrijk vinden wij om het zo te doen en dus om 19.55 ging het forum uit de lucht en het kwam om 20.05 uur weer gewoon online.
Ik heb samen met Johannes gekeken naar de beelden van de Dam in Amsterdam en daarna zijn we de was gaan doen, bedden verschonen , vlag neerstrijken en douchen.
Morgen gaat de vlag weer voluit in de stok om de vrijheid te vieren, Johannes hangt hem uit voor hij gaat werken.
De week vrij van Johannes zit er weer op en is heel snel gegaan, ik ben erg blij met het mooie weer, heerlijk genieten.
Nu is het weer bedtijd, tot slot nog een twee mooie foto’s van Smockey in de tuin.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.