Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

22apr/080

en weer twee mooie eieren van de Luipaard gekko

Dinsdag 22 April
Vandaag was ik op gewone vroege tijd opgestaan, Sjoerd kwam ook een uurtje eerder en het huisje was al snel aan kant.
Pablo heeft zijn vlieg uurtjes gehad terwijl hij achter Sjoerd en de stofzuiger of dweil aan ging en viel toen Sjoerd wegging als een blok in slaap.
Buur Ria kwam even langs wat halen en meteen even bij gekletst, gelukkig gaat het iets beter met haar moeder, moeder blijft natuurlijk 90 jaar maar het ziet er nu weer wat beter uit gelukkig.
Vandaag heel de dag weer voor Jan met de korte achternaam de telefoonlijn vrijgehouden, want ze beden dus mooi niet van de WMO, fijn nu mag ik zelf weer gaan bellen op donderdag. Heb heel de dag hard gewerkt in mijn prijsvragen-freaks forum, heb het anders ingedeeld, opgeruimd en bijgewerkt en om heel eerlijk te zijn kan ik even geen prijsvraag meer zien, maar dat geeft niet morgen moet ik toch naar Rotterdam en zie ik er dus ook geen.
Johannes is direct uit zijn werk naar Tiel gegaan, daar is een feestje bij een schiet vereniging van een collega die afscheid nam en die collega heeft als hobby schieten en dus heeft hij iedereen uitgenodigd om ook eens op de vereniging te komen schieten.
Ben erg benieuwd hoe hij het heeft gehad, hij is dus nu nog niet thuis, zal wel late avond worden en daarom had hij ook al gepland dat hij morgen thuis zou werken, scheelt heel wat tijd doordat hij niet dat hele eind hoeft te reizen.
Voor Pablo ook leuk want ik ben heel de dag en groot deel avond in Rotterdam en dan is hij anders alleen, maar nu dus niet en de volgende keer is Smockey er ook en dan zijn ze samen en is het minder erg voor ze als wij er eens niet zijn.
De maanvissen hebben toch hun eigen jongen opgegeten, de vrouw was knap agressief tegen het mannetje om de jongen te verdedigen en verbande hem in de hoek onder d pomp, de man at de jonkies op.......ik was echter te laat maar er waren nog 5 kleintjes toen ik het mannetje even eruit had gehaald en in de andere bak had gedaan, maar helaas heeft de dame deze zelf opgegeten.........volgende keer dus meteen bij het zien van kleintjes het mannetje eruit en als dat niet helpt dan haal ik de eitjes eruit.
De eitjes die we weggehaald hebben zijn jonkies en zwemmen vrolijk rond dus dat is een schrale troost.
Overzichtje eitjes Luipaard gekko’s
Donderdag 27 Maart 2 eitjes Missy ( mislukt)
Donderdag 3 April 2 eitjes Stompey (mislukt)
Dinsdag 22 april 2 eitjes Lizzy
Overzicht eitjes Baardagaam Vita
Zaterdag 8 Maart 11 eitjes ( nog 6 over)
Donderdag 10 April 13 eitjes (nog 13 over)
Maar zoals verwacht gaan eerste legsels vaak mis en ik moet zeggen de andere twee Luipaard gekko’s zijn alweer dik dus ik ben benieuwd wanneer die hun tweede legsel gaan doen.....wordt vervolgd.....
De dames Vuurskinken zijn nog dik en we wachten af, want die baren levend, althans ze dragen de eieren in zich tot de kleintjes groot genoeg zijn en dan komen ze uit en dus daar moeten we meteen bij zijn anders zien de volwassen diertjes het straks als voer..........
De rest van dieren maakt het goed, we hebben nog vier dames gekko’s maar die moeten eerst groter worden en ten minste 35 gram wegen voor ze bij de anderen worden geplaatst.
De dieren houden me lekker bezig en ik geniet er volop van en ik hoop echt dat we ergens in mei jonge Baardagaampjes zullen krijgen.Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.