Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

8mrt/081

Nieuwe vissen, Maanvissen

Zaterdag 8 Maart
Lekker uitgeslapen en rustig de dag begonnen.
We zijn eerst naar het centrum gegaan, ik moest mijn nieuwe bril ophalen, nou dat stelden we uit er was werkelijk nergens een parkeerplek in de buurt vrij en het halve centrum doorlopen kan ik echt niet meer.
Nou dan naar het andere centrum maar en eerst naar de dierenwinkel, die veranderd nu er een nieuwe eigenaar is en ik ben dus niet geslaagd, we keken naar vissen.
Vervolgens daar de supermarkt maar ingegaan en toen naar huis lunchen en koffie.
Meteen even relaxed achter de pc en dieren verzorgen Vita de baardagaam heeft echt eieren in haar buik end at is ook duidelijk te zien nu.
Ook de luipaardgekko’s zijn heel dik en die dragen ook eieren het wordt nu erg spannend wanneer ze de eieren gaan leggen.
Ik heb Herris even gebeld en hij kwam meteen even kijken naar het concept van zijn toekomstige pagina, hij vind het erg leuk.
Meteen even alle dieren weer bekeken en toen ging hij naar huis en wij naar het centrum terug voor een tweede poging om mijn bril te halen.
Poging gelukt ik heb nu een nieuwe bril en wordt dus gek.......er zit veel verschil met de oude bril qua sterkte dus tja mijn ogen worden dol voroal links. Maar dat zal wel wennen.
Nadat ik de bril had zijn we naar een andere dierenwinkel gegaan om te zien of die heeft wat wij zochten en jawel 2 mooie gestreepte maanvissen.
Deze worden behoorlijk groot, tenminste dat hopen we dan en we hebben er 2 en ze zijn nog klein.
Het grote hoekaquarium (350 liter) wordt nu bewoont door:

2 Gestreepte Maanvissen


1 Blauwe Goerami (foto van eigen vis)1 super grote zwarte algeneter, 1 zwarte dan klein en 1 albino middelgroot


6 Clown Botia’s waarvan 1 hele grote en de rest kleiner


1 Labeo en die is ook al mooi groot


Een klein groepje Neon Tetra’s


een koppeltje Hooglandkarpers

In het kleine aquarium (120 liter)zitten nu:

Een klein groepje Neon Tetra’s


3 Luipaard Danio’s


7 Goudbarbelen (foto van eigen vis)


3 Rode Rio’s


3 Siamese algeneters (foto van eigen vis)

Zo zien de bakken er dus nu uit en we zijn er weer erg blij mee en nu nog op zoek naar een mooie Goerami vis, weet nog niet welke maar dat komt wel goed.
Tussendoor hebben we gegeten en nu staat de tv gezellig aan op Paul de Leeuw, nog even wat rommelen zo op internet en dan gaan we lekker naar bed.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Wat een mooie verzameling vissen! Ook leuk dat we veel dezelfde hebben: de hooglandkarpers, guppen, neon tetra’s, siamese algeneters, albino algeneter..
    Veel plezier ermee!!!


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.