Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

3mrt/081

Hubby heeft een prolaps van de Hemipenal

Maandag 3 maart
Vandaag was ik al meteen wakker met Johannes en bene r ook maar uitgegaan, had veel plannen gemaakt meteen wilde veel prijsvragen gaan inhalen.
Helaas liep het anders ik zag al snel een gezwollen pols links en die gaf veel pijnklachten dus spalk erom en hopen dat het snel beter gaat, geen idee wat ik nu weer fout heb gedaan maar het is niet anders.
Dus van veel doen kwam weinig, ik heb gebeld met Monique en San dat was erg leuk en gezellig.
Ik kreeg mijn tante ook even aan de foon heb haar geholpen met een pc probleem, het lag niet aan haar maar aan het hostingbedrijf van Tomaatnet en die si dus blijkbaar failliet.
Verder heb ik wat zitten zitten en de dieren verzorgd, dat ging maar met moeite maar dat geeft neit tijd genoeg en het is gelukt.
Hubby ons mannetje bij de luipaardgekko had afgelopen zaterdag opeens zijn hemipenissen (geslachtsorganen)buiten hangen.
Dit bloedde al een beetje van het schuren en we hebben het voorzichtig schoongemaakt met wattenstaafje en hoopte dat het vanzelf zou herstellen.
Helaas gebeurde dit niet, alleen één van de twee hemipenissen trok hij weer naar binnen en dus heb ik toch de dierenarts even gemaild en die wilde dat we langs kwamen.
Het is wat ik al vermoedde een prolaps van de Hemipenal, in de cloaca komen zowel de darm als de geslachtsorganen zoals de hemipenissen (penis’ uit.,Gekko’s hebben twee hemipenissen en daarvan hangt er dus eentje buiten.
We zijn dus net naar de dierenarts geweest en die bevestigde het vermoedde.
Hier een foto van een soortgelijke situatie, bij ons is het wat meer met bloed maar ik wil er geen foto van maken omdat het Hubby stresst en die heeft al stress genoeg.

Het zag er nog heel goed uit en ze heeft geprobeerd het weer naar binnen te krijgen, maar dit lukte wel alleen liet hij het er meteen weer uithangen.
Dit is niet goed als het kapot gaat en opzwelt moet het eraf gehaald worden om ontstekingen met als mogelijk gevolg de dood te voorkomen.
Nu zit ons lieve kereltje dus in aparte bak en moet ik het met olie nat en vettig houden in de hoop dat het weer naar binnen gaat en blijft, als dit morgenmiddag niet zo is brengen we Hubby in de avond naar de dierenarts en zal het woensdag alsnog verwijderd worden en dan heeft ons mannetje nog slechts een hemipenis in plaats van twee.
Het wordt dus afwachten hoe het verder zal gaan, even duimen dus.
Ik won tussendoor nog een mooie prijs bij Jumbosupermarkten een Céréal-picknickmand vol met gezonde lekkernijen als jam, hazelnootpasta, limonadesiroop en ontbijtkoek en alle benodigdheden voor een uitgebreide picknick!
Ik vind dit echt een super leuke prijs en kijk er naar uit........
Verder heb ik nog 3 filmpjes op onze youtube site erbij gezet, dus als je intresse hebt kijk gerust even op onze youtube site.
Het is een filmpje van onze pluimstaartgerbil Max en twee filmpjes van Vita het baardagaamvrouwtje in bad.
Zo nu gaan we eten en dan nog even lekker relaxed zitten voor de tv en kletsen met Johannes voor we gaan slapen.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. agossie, wat die beesjes niet kunnen hebben 😥
    hopen dat het gauw beter gaat


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.