Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

27jan/081

Groot feest!

Vrijdag 25 Januari
Vandaag vroeg op het gaat een heel druk en spannend weekend worden, maar wel o zo gezellig.
In de morgen brand ik kaarsjes voor San, Monique en Inge, San en Monique worden beide vandaag geopereerd en kunnen dus veel positieve energie gebruiken.
Inge is een ander verhaal en ik ken haar niet maar San en zij zijn heel close en omdat ik close ben met San hoor ik vaak over Inge en wil ik op afstand ook wat goeds naar Inge over brengen omdat ze het goed gebruiken kan.
Sjoerd komt rond 9 uur en samen met Johannes verplaatst hij de Axolotls van de rechterkant naar de linkerkant van de kamer en de Gekkos staan nu tijdelijk op de oude plek van de Axolotls in afwachting van de nieuwe terraria.
Sjoerd is echt super hulp je kan hem alles vragen en helpen doet hij ook altijd, het is inmiddels meer vriend dan hulp.
Toen hij klaar was en weg ging ben ik begonnen met salade maken voor 20 man, Herris (buurman) maakt een geweldig heerlijke pan soep.
Johannes en ik doen doen nog een paar boodschapjes en gaan dan naar de winkel waar we met Moeke 2 de laatste dingen voor het feest zullen halen.
Moeke 2 hoort nu van ons wat we gaan doen, zie log gisteren en heelrijk kletsend daarvoer gaan we door de winkel heen.
Na de boodschappen gaat zij haar weg en wij de onze, ik moet nog veel doen voor haar feestje.
Gelukkig de tafeltennistafel kwam nog net op tijd en Johannes en Dampsy hebben hem samen in de middag in elkaar op plek gezet, dat waren heel veel schroefjes en moertjes.
Johannes kwam gelijk met Tante Wil bij ons en gezellig eten we samen een stoommaaltijd van Ah en dan is het tijd om naar het huis van Moeke 2 te gaan.
Moeders, broertje en Tante Miek zijn er al en we kletsen heel even en dan neemt moeders Moeke 2 mee naar ons huis en kan het gaan beginnen.
Ballonnen blazen, heerlijk vind ik dat, zelfgevouwen doosjes vullen met mooi groot geurkaarsje en bedankkaartje (die mag Moeke 2 uitdelen als mensen weer weggaan)
Onze zelfgemaakte slinger met schildpadden en het getal 70 (Twil, moeder, Petra en ik) is 12 meter geworden en wordt door de hele kamer opgehangen.
tegen 10 uur hangt alles en is de kamer verbouwd, staat het meeste goed klaar en gaan Johannes en ik naar Moeke 2 in ons huis en de andere blijven in de woning achter en maken het af.
Thuis gezellig met Moeke 2 zitten kletsen en tegen 2 uur gaan we naar boven douchen en slapen.

Zaterdag 26 Januari
Ik werd al wakker om half 8, das mooi want ik wilde ook op tijd op, de salade moet opgemaakt worden en dan kunnen we gaan.
We wachten op een telefoontje dat we kunnen komen, moeders moest nog even een heliumballon laten vullen en ophangen in huis en de slingers en ballonnen buiten konden we niet een avond van te voren doen veel te veel wind.
De telefoon gaat en jawel ze zijn er klaar voor op met Moeke 2 naar haar huis.
Het wordt een geweldige dag Moeke 2 komt in een mooi versierd huis en vind het super!
Het grote kado had ze uiteraard al gezien de tafeltennis tafel, maar ze krijgt nu een DVD met daarop 15 minuten foto´s, foto´s van haar leven, een blik op 70 jaar Loes!
De reacties zijn geweldig en heel de dag door staat de tv aan en worden de fotos bekeken door iedereen en de reacties zijn geweldig.
Ondertussen bereiden wij de chocolade fondue voor en andere bieden de eerste groep bezoekers (buren) koffie en taart aan.
Vanaf dat moment loopt het bezoek heel de dag in en uit, er gaan en er komen mensen en haar huisje is helemal vol!
Mensen gaan boven tafeltennissen, kletsen , lachen het is echt super.
Mijn neef Jaap en nichtje (Jaap zijn zus) was er ook met gezin en die had ik al lang niet gezien en het was echt heel leuk om ze te zien.
Johannes en Dampsy reden samen met Sonja en Onno en Lorin even naar het station om Petra en Arjan op te pikken, er is namelijk een mooie foto gemaakt voor de rechtbank van Moeke 2 en haar 2 dochters met aanhang en kids!
Ik kijk uit naar het resultaat en dan wordt die groot op canvas afgedrukt voor Moeke 2.
Er waren erg veel mensen zo dor de dag en alles liep perfect en tegen het eind van de middag buffet opgemaakt en eten maar, de pan soep was bijna leeg en salade bijna op.
Tegen 7 uur gingen de laatste mensen weg en bleven wij achter, we stuurden de drie zusjes Moeke 2, mijn moeder en Tante wil naar de tafeltennis tafel en ondertussen zetten wij (Johannes, Dampsy en ik) de boel snel weer terug naar normaal en ruimden alles op, en toen ze beneden kwamen was alles zo goed als bij het oude en plofte weer met koffie om gezellig nog even na te kletsen.
Donderdag 31 januari is Moeke 2 pas echt 70 jaar en tot die tijd blijft alles hangen zoals wij het ophingen, leuk!
Moeke 2 is gelijk met de koningin jarig dus dan hang ik de vlag voor de beide vrouwen uit!
Na de koffie hielpen ze ons met alles naar de auto brengen en gingen wij naar huis, Dampsy hielp bij ons nog even alles op te ruimen en toen na een kop koffie en de mail snel naar bed.
Mijn lijf was op, mijn hoofd vol van alles en ik lag om 22.15 uur plat en moe maar voldaan.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Wat fijn dat het zo een geslaagd feest is geweest. Alle voorbereidingen en energie waren het dubbel en dwars waard, als ik het zo lees. Rustige zondag gewenst.


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.