Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

3jan/081

Update Siprie

Donderdag 3 januari
Even een kleine update over Siprie.
We zijn de nacht doorgekomen, Siprie heeft rond half 3 nog pijnstillers gekregen en water via een spuitje.
De situatie vanmorgen was eigenlijk onveranderd, zwakte in haar achterlijf, wel warmer, een hartje voelde we weer in haar achterpoten.
Johannes en ik hebben zitten overleggen en vervolgens heb ik overleg gevoerd met de dierenarts.
Mijn idee die Johannes deelde is namelijk dat Siprie zoals het lijkt dus ook zeker een ruime dag geen eten heeft gehad en dus ben ik van mening zonder voeding kan ene lijfje ook niet herstellen.
De dierenarts deelde de mening en dus is ze opgenomen om een dag in een warmtekooi te liggen met een verwarmd vocht infuus en verwarmde sonde voeding.
Op deze manner zou haar lijfje moeten opwarmen en krijgt ze weer alle stoffen binnen die ze nodig heeft, vooral vocht is nodig.
Aan het eind van de dag belt ze ons op en dan kijken hoe we verder gaan.
Blacky der zus is er erg kalm onder, anders dan voorheen als we Siprie mee namen dan liep ze te zoeken en te mauwen, maar nu ontwijkt ze haar en gaat gewoon verder met wat ze altijd doet, wat normaal is want uiteraard ruikt Siprie nu echt niet goed en voelen ze van elkaar dat het niet goed is.
Zojuist kwam Egbert even binnenlopen om te kijken hoe het hier ging, erg lief en hij is in afwachting van bericht of Marjan echt naar huis kan vandaag....we duimen voor jullie Marjan, Egbert, Sylvia en Michel.
Ik wil meteen even iedereen bedanken voor de lieve reacties op ons log, in ons forum, via mail, sms en telefoon (voicemail)m het doet ons goed dat er zoveel mensen meeleven met ons en met Siprie!

Edit: 14.00 uur Sjoerd mijn hulp kwam even langs om ons de beste wensen te geven en te melden dat hij er weer zal zijn vanaf dinsdag aanstaande.
Iedereen die ons log leest weet dat zijn dochter is bevallen van een mooie dochter dochter Nina en dat daar problemen waren, helaas heeft Nina niet langer dan 8 dagen mogen/kunnen leven.
Nina is 28 december begraven in haar woonplaats in Zuid-Frankrijk.
Wij wensen dan ook de familie en bekende heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Edit: 16.00 uur Zojuist belde de dierenarts op en we moeten ons er bij neer leggen, Siprie is op en het kan niet meer.
Vanavond gaan we afscheid nemen en laten we haar inslapen en besparen we haar verdere pijn en strijd.
We zijn verdrietig, maar we hebben geen keuze.

Edit: 23.00 uur Siprie heeft haar laatste rustplaats gevonden achter in onze tuin.
Het was niet makkelijk maar het is goed zo ze hoeft neit meer te vechten of pijn te lijden, ze was al 17 jaar en dat is een hele leeftijd.

Er was nog een heel mooi moment op deze toch wel zeer verdrietige avond, Marjan kwam thuis en ze belde, o dat deed me zo goed haar weer te spreken en te horen praten.
Marjan heeft nog lange weg te gaan, maar ze is nog bij ons en dat is het enige wat telt.
Ik ben echt heel blij dat alles zo voorspoedig is gegaan en ik hoop je snel te kunnen opzoeken, maar voor nu rust lekker uit dat heb je wel hard nodig.
Bedankt dat je meteen na thuiskomst me belde, je had geen idee wat er hier op dat moment afspeelde, maar het kon geen beter moment zijn, dank je Marjan.

De rest van de avond hebben we rustig aan gedaan, tv aan en Johannes was bezig met zijn nieuwe DataTank.
Blacky de zus van Siprie doet zoasl altijd en hopelijk zal ze haar zus niet teveel missen.
Zometeen gaan we hier lekker slapen en morgen lang uitslapen en een nieuwe dag  vol nieuwe dingen en kansen.............
Trouwens erg mooi is wel dat het hier even sneeuiwde vanavond en heel even was alles wit...vredig gevoel, mooi en puur, van mij mag het mrogen in heel Nederland spierwit zijn heerlijk...!

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Lieve Moon & Jo,

    Ik zit hier met kippenvel. Ik wil jullie heel erg veel sterkte wensen om afscheid te nemen van Sirpie. Jullie hebben er alles aan gedaan….het is zwaar om afscheid te nemen.

    Sjoerd gecondoleerd met het verlies van je kleindochter, ik wens jullie allemaal heel erg veel sterkte. Hier zijn geen woorden voor!

    Liefs van San


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.