Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

25dec/073

Ciske de Rat de musical!

Dinsdag 25 December 1e Kerstdag
We zijn hier de eerste kerstdag rustig begonnen, tegen 12 uur zijn we in de auto gestapt op weg naar Den Haag.
In het World Forum Convention Center in Den Haag draaide dus Ciske de Rat de musical.
We waren mooi op tijd en het was prima geregeld direct voor de deur gratis parkeren voor gehandicapten, dus beter en makkelijker kan niet.

Het is echt een super musical en heel mooi lopen de twee verhalen door elkaar en langs elkaar, knap werk.
Het viel me op dat de eerste akte een raptempo heeft en loopt tot aan het allerbekenste nummer (ik voel me zo verd...), de tweede akte is wat rustiger en onbekender mede omdat de meeste mensen enkel het eerste boek kennen of de film.
De mensen die nog heel goed weten hoe de film Ciske de Rat en Op hoop van zegen zijn, zullen meteen mekren dat er wel wat is veranderd.
Een voorbeeldje er komt geen tweeling bij Tante Jans en de Pa van Ciske, Dorus uit de klas van Ciske geeft hem een boek voor hij overlijdt, terwijl in de film dit pas gebeurt na zijn overlijden en dan door Dorus zijn moeder.
Beide zaken zijn wel jammer want juist die twee zaken waren mijn inziens de belangrijke zaken die Ciske moeder tot meer wanhoop dreven en haar het boek lieten verscheuren van Dorus en de rest van de gevolgen kent iedereen wel.
Ondanks het gemis van die twee zeer belangrijke feiten moet ik zeggen petje af, want dit is echt heel mooi gedaan.
Ik heb werkelijk genoten!
Voor de mensen naast en achter ons een tip als een musical je niet bevalt ga dan weg, maar ga niet heel de tweede akte dom zitten kwekken over eten van de tweede kerstdag en oud & Nieuw, hemeltje lief wat een irritante mensen heb je toch.
Na de musical kocht ik nog het hele mooie programmaboek met daarin hele mooie foto’s van de musical, leuk aandenken.

Vervolgens zijn we naar het restaurant gegaan, waar we een heerlijk 3 gangen buffet hebben genoten en dat smaakte prima.
Toen weer terug naar Lelystad, lekker rustig op de weg.
Thuis nog even zitten kletsen, tv aan gezet en op internet rond gehangen.
Nu een logje en dan gaan we zo slapen morgen krijgen we de familie hier, gezellig.
Het was een zeer geslaagde eerste kerstdag!

Reacties (3) Trackbacks (0)
  1. Wat heb je dat leuk geschreven.
    En mooi dat jullie genoten hebben (ondanks de andere mensen die met hun gedachten al bij andere dingen waren, groot gelijk dat je dan denkt “laten ze toch vertrekken”).

  2. Fijn dat jullie zo hebben genoten. Ik hoop de musical ook ooit te gaan zien. Vanaf het moment dat ik (met Inge) de film Ciske de Rat zag, was ik fan van Danny. Ik ben zelfs nog lid geweest van zijn fanclub, ha ha. En dat lied, ik voel me zo… blijft altijd voor kippenvel zorgen.

  3. Klinkt goed allemaal zeg! Fijn dat het zo leuk is geweest!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.