Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

29okt/070

Het Plaatjesboek van Leo Blokhuis

Op 29 oktober zal Het Plaatjesboek, het nieuwe boek van Leo Blokhuis, worden gepresenteerd in de Melkweg. Verschillende artiesten zullen hun muzikale interpretatie geven van de nummers die in Het Plaatjesboek besproken worden, onder wie Chip Taylor, Huub Stapel, Paul de Munnik, Huub van der Lubbe, Margriet Eshuijs, Wouter Planteijdt, Eric van Dijsseldonk, Charlie Dée, Ricky Koole en nog vele anderen.

De avond begint om 20.00 uur. Ticketprijs: € 10,-) (lidmaatschap niet nodig)
Wist u dat "The House of the Rising Sun" teruggaat tot een melodie uit de zeventiende eeuw? En wist u dat Robert Johnsons 'Crossroads Blues' gaat over het moment waarop hij zijn ziel aan de duivel verkocht in ruil voor succes en virtuositeit; en dat Eric Clapton ooit tijdens een interview zijn gesprekspartner wegstuurde omdat deze Robert Johnson niet kende? En wist u dat een van de mooiste versies van "You'll Never Walk Alone" werd opgenomen door Aretha Franklin? En weet u waar Bob Dylan zijn inspiratie voo r"Don't Think Twice, It's Allright" vandaan haalde?

In Het plaatjesboek neemt Leo Blokhuis ons mee op een reis door de geschiedenis van de popmuziek, aan de hand van vijftien klassieke liedjes. Gaandeweg passeren talloze zangers, muzikanten, producers, labels en stromingen de revue. Ook bevat het boek een groot aantal prikkelende lijstjes; van de beste drinkliedjes tot de mooiste Italiaanse hits. De verhalen zijn bijzonder aanstekelijk verteld, en leiden tot steeds weer nieuwe muzikale ontdekkingen. Het boek is vormgegeven door de auteur en voorzien van prachtig full-color beeldmateriaal.
De bijbehorende cd bevat de mooiste, bijzonderste of zeldzaamste versies van de bekende nummers die in het boek aan de orde komen.

Leo Blokhuis is inmiddels een gevestige naam als kenner van popmuziek
Hij is de auteur van Grijsgedraaid (30.000 exemplaren verkocht).
Bij de EO stelde hij het programma 'Muziekmotief' op Radio 3 samen.
Hij werkte ook enkele jaren voor de VARA, waar hij bij de bekende '2 Meter Sessies' was betrokken.

Hij stelt de muziek samen voor Radio 2 en maakt met Mart Smeets het radio-programma 'For the record'. Leo Blokhuis is de rechterhand van Matthijs van Nieuwkerk bij het TV-programma 'Popquiz a Go-Go' en hij is bovendien betrokken bij het TV-programma 'De wereld draait door'. In 2006 verscheen van hen samen het 'Klein cultureel woordenboek van de popmuziek'.
Waarom ik dit hier neerzet?
Nou ik ga dit boek buzzen en heb dus jullie mening straks weer hard nodig en dit is als informatie.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.