Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

2okt/071

Vermoeiende mensen en ziekenboeg voor Lotte

Zaterdag 29 September
Een echte zaterdag, lekker uitslapen en rustig aan doen.
We zijn even naar de Intratuin geweest om wat plantjes te halen voor de Gekko huisjes.
Voor de waaierteen gekko wilde we graag een bonk hout en klimop (Hedra) en voor de Luipaardgekko wilde we bromelia, mooie planten die bloeien en felle kleuren.
Naast de Bromelia wilde we ook een 2 lamp in de Luipaard gekko bak hebben voor de nacht, is rood licht en houdt de bak mooi op temperatuur.
Zelf zien ze het licht niet maar wij zien hun nu wel en zij voelen de warmte ook.
Ook bij hun voor in de hoek een kleine Hedra neer gezet.
Het resultaat is erg leuk geworden, veel mooier en natuurlijker nu.
De luipaard gekko’s slapen nu dus tussen de Bromelia planten, vreemd voor woestijndieren, je zou denken dat ze liever op zand liggen maar goed ze mogen het uiteraard zelf weten.

image001 image002 image003
Mooi groen en groot blok hout rechts achterin de waaierteen gekko bak.

image004
De Luipaard gekko bak met de 2e lamp, Bromelia en klimop.
Tevens zit er nu rood zand in de bak en dat vinden wij veel mooier staan.
image005
De glazenbak vol Bromelia’s

image006
De klimop links voorin de bak, als deze groot genoeg is zal de kunstplant hier op de foto eruit gaan.

Zondag 30 september
Vandaag weer verder met de dieren, allemaal vers water, schone bak en nieuw eten.
Johannes en ik hebben een leuke film zitten kijken en in de middag kwamen de buurtjes Herris en Ria even borrelen om zo mijn verjaardag te vieren.
Het was erg gezellig en we hebben veel gekletst, stukje wielrennen gezien, maar weer de Italiaan die won grrrr.
Het ws weer heel erg gezellig zo met de buurtjes.
Ik kreeg een leuke waardebon voor mijn verjaardag, de bon is van een lief winkeltje dat veel leuke dingen verkoopt vooral kaarsen en wierook en andere zaakjes om je huisje lekker en leuk te maken.
Toen zij weggingen zijn we gaan eten en vervolgens hebben we de beestenboel afgerond.
Lotte de kleine Axolotl is nog steeds niet op orde en eet nu al maanden slecht, ze is werkelijk steeds dunner geworden en dus hebben we haar in de ziekenboeg gedaan.
Ze zit tijdelijk alleen en zo kan ik haar makkelijker extra voeren en gelukkig eet ze nu wel wasmot-larven, goed voor haar wordt ze dik van maar als ze groeit, zal wormen en andere dieren ook wel weer gaan.
Ze is zo vermagerd dat haar keeltje erg klein is geworden en ze nu dus echt slikproblemen heeft gekregen, ik hoop haar snel weer op en top te hebben.

Maandag 1 Oktober
Dit was niet mijn dag, echt niet.
Eerst moeite met opstaan en toen heel de tijd gebelt en gebelt met allerlei instanties om maar te zorgen dat er een monteur komt bij mijn trippelstoel die al sinds eind juli stuk is.
De wachttijden bij mijn ziektekostenverzekeraar zijn echt ongelofelijk lang de eerste keer 1 uur 45 minuten en later toen ik terug belde heb ik mar opgehangen na een uur, moe wordt je ervan.
Ik heb nu dus nog geen oplossing en morgen weer verder denk ik…….
Verder niet veel gedaan, wel even met San mijn internet vriendin gebelt en kijk dat soort bellen is heerlijk!
Lekker een uurtje bij gekletst en even ontspannen gebelt en dan heb je een goed gesprek 1000 keer beter dan het heen en weer gebel met instanties, ik hoop je snel weer te spreken San!
Hou je taai San en kop op ik hoop snel weer beter nieuws van je te horen, dikke knuffel.

Dinsdag 2 Oktober
Zo het is weer ochtend dat duurde weer een eeuwigheid voor mijn gevoel, kortom slechte nacht gehad en ben dus doodop.
Leuk hoor van die vermoeiende mensen die zonder dat ze het beseffen dus ook je nachtrust fijn verstoren, het gezeur bleef maar door mijn hoofd malen en de slaap ging netjes opzij.
Met slecht humeur en al meteen weer begonnen met alle telefoontjes en toen ik het zat was belde ik mijn ziektekostenverzekeraar maar weer en heb even van leer getrokken, ik zit nu al bijna 2 maand zonder trippelstoel en het werd me duidelijk dat men nu een nieuwe wil verschaffen, maar ja omdat ik pas 2 jaar bij hun zit wil men zeker zijn dat ik niet genezen ben….natuurlijk mensen wordt wakker zoek even op in het woordenboek wat ONGENEZELIJK betekend, echt ook dit soort mensen zijn zeer vermoeiend.
Nou gaat men het hoofdkantoor inschakelen en als het goed is krijg ik dan eindelijk de monteur en/of een nieuwe stoel.
Eerst maar eens zien en dan gaan we geloven……………als chronisch zieke ben je nergens goed verzekerd want je kost teveel en als je teveel kost gaat men vervelend doen, dat is iets wat ik nu wel heb geleerd, maar ach ik betaal dan ook niet voor niets een kleine 170 euro per maand voor mijn ziektekostenverzekering, dus ik verwacht snel iets te horen.
zo genoeg gemopperd op die mensen , het veranderd toch de situatie niet, ik ga koffie drinken en vanmiddag heb ik een verjaardag van mijn buuf Ria.
En het is de hoogste tijd om Lotte weer te voeren, gisteren heeft ze heel goed gegeten en vandaag begon het ook goed dus er is hoop.

 

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. als je nog op zoek bent naar mini bromelia’s moet je maar even op onze site kijken.


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.