Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

3sep/073

OOPS WE DID IT AGAIN!!!

OOPS WE DID IT AGAIN!!!

Okay ik denk dat een aantal van jullie "de bui" al zagen aankomen, want zij die ons echt kennen weten wel wanneer deze uitspraak er eerder was.
Vorig jaar kwamen Johannes en ik 2 dagen voor ons trouwen met nieuwe huisgenootjes thuis en dit jaar doen we ongeveer hetzelfde.
Op 7 september 2006 schafte wij Axel & Lotte aan, het was toen wel verbazend hoeveel verkeerde informatie wij kregen over deze lieve diertjes.
Wij hebben heel vel opgezocht en uitgezocht en nu weten we meer dan genoeg om deze twee een heel goed leven te geven en dat blijkt ook wel, want Axel het mannetje is inmiddels al 35 cm en Lotte zijn vrouwtje is nu 30 cm.

Afgelopen week was ik aan het surfen op internet en ontdekte opeens zoveel van deze schattige diertjes te koop aangeboden op internet dat ik er echt van schrok.
Mensen kopen deze beesten met zulke foute info dat ze nu dus overal te krijgen zijn en heel vak met de verkeerde informatie.
Men denkt dat ze in de vijver kunnen, kan als het niet kouder is dan 5 graden en geen vissen erin zitten, vissen slopen hun kieuw draden namelijk.
Mensen bieden ze aan en als je informatie vraagt kunnen ze rustig met 4 stuks in een 60 literbakje en geloof me dat kan echt niet.
Kortom het zou echt tijd zijn om deze beestjes uit de gewone handel te halen zoals bij Intratuin want ook zij melden hele foute dingen bij de aanschaf.
Ik heb daar al een paar keer een discussie gehad met een medewerker over de leeftijd en grote die krijgen kunnen.

Axolotls zijn Salamander vissen en hebben ruimte nodig en veel planten en verstopplekjes.
Hun verblijf moet ruim zijn in een 60 liter bak kan je echt maar 2 axolotls houden en dat is al krap.
Een Axolotl kan in gevangenschap zon 30-35 cm worden en de leeftijd kan 20-25 jaar worden!
In de bak mag geen zand of kleine kiezel, de axolotl krijgt dat mee naar binnen en dat kan grote problemen veroorzaken zoals verstopping of beschadiging van darmkanaal en maagwanden bij scherpe steentjes.
De bodembedekking dient echt uit grote stenen te bestaan van minimaal 2,5 cm.
Ze eten levende wormen, kleine visjes, kikkervisjes en sommige eten vis (die je koopt in winkel) vlees en kipstukjes.
Ze hebben koel en zeer schoon water nodig en alles bij elkaar zouden mensen dus heel goed moeten nadenken waar ze aan beginnen.
Hun huid is zeer kwetsbaar en het is dus van belang dat je ze niet onnodig oppakt en aanraakt.
Bedenk dus heel goed waar je aan begint als je een axolotl wilt aanschaffen.

Goed nu terug naar de OOPS WE DID IT AGAIN!!!
Wij zagen dus op marktplaats een advertentie van 3 axolotls (wildkleur) met aquarium en onderkast.
image001
De advertentie maakte duidelijk dat deze beestjes een goed tehuis zochten en in de opvang verbleven op dit moment.
Dit was de advertentie
wij hebben drie volwassen mannen in de opvang zitten deze drie heren willen alleen verhuizen naar echte dierenliefhebbershet zijn prachtige dieren om te zien ze kunnen echter niet gemakkelijk met andere vissen gehouden worden de vissen vreten hun uitwendige kieuwen op.
Hetgeen resulteert in de dood eventueel mag het prachtige Juwel Rio 125 aquarium in beukenkleur met filter mee bij het aquarium zit inmiddels ook een mooie onderkast die dan ook mee mag het aquarium is 80 cm  incl onderkast hiervoor vragen wij kleine vergoeding 
graag alleen mensen reageren die weten welke zorg de dieren vragen 
de axcelotls alleen mogen geadopteerd worden met zijn drietjes
GRATIS VOOR ECHTE KENNERS EN LIEFHEBBERS

Dus wij gingen het overwegen en vroegen wat meer info en uiteindelijk na goed overleg en veel beraad zijn we over stag gegaan en hebben wij toegezegd deze drie mannetjes met de namen Lilo, Stitch en Nanou op te vangen en bij ons een goed leven te bieden.
Dit houdt wel in dat onze vitrine kast zal verdwijnen uit de woonkamer, de kast vol stenen krijgt nu boven een mooie plek.
Het is echt een huiskamer vol beesten nu een soort mini dierentuin.
Naast de 180 liter bak met Axel & Lotte, de 350 liter bak vol tropische vissen, de 60 liter bak waar guppen in worden gekweekt (eten voor axolotls) de 40 liter bak met wat neon visjes hebben we dan straks een 125 liter bak met 3 axolotls erbij.
Dan zijn er nog de 2 poezen, 5 Gerbrils in supergrote glazen bak (h60 X b90 X d50) en de pluimstaart Gerbril in aquarium 60 lier met kooi er boven op gebouwd..
Beestenboel compleet en huis nu echt vol.
Aanstaande zaterdag rijden wij dus naar een klein plaatsje in de buurt van Rotterdam om ze op te halen.
Dus herhaling van vorig jaar alleen nu 1 dagje later op 8 september gaan wij dus de 3 nieuwe huisgenootjes ophalen, hieronder wat foto’s van ze
image002

Een foto van hun bak.
image003

image004
De 3 heren Lilo, Stitch en Nanou.

Wij zijn superblij en kijken er erg naar uit om ze op te halen.

Reacties (3) Trackbacks (0)
 1. Gaaf hoor! Ik weet zeker dat ze bij jullie wél een goed leven krijgen!!!!!!!

  enne wanneer komt er een axolot-kraamfeessie?

  Liefs Sas

 2. Wat geweldig dat jullie ze een goed thuis bieden. Echt superlief en ik weet zeker dat ze het heel goed hebben bij jullie. Jammer dat er zoveel misverstanden over deze beesten zijn, door verkeerde voorlichting. Ik wens jullie veel succes en geluk met deze drie erbij!

 3. Gefeliciteerd met de nieuwe kids!
  Dat wordt nog meer guppen kweken 🙂

  Marco & Chris


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.