Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

9aug/072

Ziekenvervoer hoort niet geprivatiseerd te zijn.

Woensdag 8 augustus
Een dag die ik snel weer wil vergeten en ik hoop maar dat alles niet voor niets is geweest.
Het begon ermee dat ik om 9 uur de telefoon pakte om een klacht in te dienen over jawel de ziekentaxi van dinsdag.
Het is het enige dat uiteindelijk echt zal helpen gewoon stom weg elke keer als het niet goed blijven bellen en blijven klagen.
De uren erna waren allemaal van dat soort telefoontje ook nog naar aanleiding van vorige week dat men opeens besloot mijn rolstoel een scootmobiel te noemen.
Uren lang praten, van het kastje naar de muur, van de ene naar de andere instelling.
Het waren allemaal verschillende antwoorden en na een paar uur plofte ik dus echt uit elkaar en dat hielp, Halleluja!
De post kwam er ook tussendoor en maar één envelop met daarin een rekening van de ziekentaxi of ik even wilde dokken 1500 euro, 1 maand naar Rotterdam.
Ik dacht werkelijk dat ik zou exploderen nog vorige week zei men dat alles op orde was na de vorige rekeningen en dan toch weer deze en het had elkaar niet gekruist want dat was aan de telefoon mijn eerste vraag, nee er was nog steeds geen machtiging bekend bij de zorgvervoerder.
Sorry, hoor maar hier wordt je toch echt doodziek van, ik ben nu al ruim een jaar bezig met die machtiging en nog steeds niets.
Uiteindelijk is het dan vandaag na een helboel gevloek, geschreeuw en alles wat niet hoort zoals het er naar uit ziet dan toch voor elkaar.
Nou eerst maar eens zien en dan geloven we het, want die zin heb ik al zo vaak gehoord.
Na de telefoon marathon en het aanhoren van de ene onwaarheid na de andere was ik doodop en had een knallende hoofdpijn, was misselijk en moest overgeven.
Niet dat de instellingen iets interesseert hoe jij regeert op dit gezeik, het is altijd de schuld van een ander.
Nou voor mij ligt de schuld weer in Den Haag bij de personen die alles maar willen privatiseren, leve de privatisering!
Conexxion staat al lang in de spotlampen maar ja er is nu dan ook een onderzoek naar ze ingesteld, hun materiaal deugde niet en het personeel weet te weinig van het geen ze vervoeren en ga even door.
Je zou denken dat onze regering dan zegt okay er komen nieuwe openbare bestedingen aan namelijk Gehandicaptenvervoer en het Ziekenvervoer en sorry Conexxion u hebt het zaakje niet op orde dus u kunt niet deelnemen aan deze aanbesteding en biedingen.
Maar nee hoor onze regering beloont ze met beide contracten, miljoenen gaat Conexxion hieraan verdienen de komende 4 jaar.
Eigenlijk moet ik niet verbaasd zijn, want we leven in het privatiseringstijdperk en o jee Conexxion hoort er4bij en een paar weken na de aanbesteding en het verkrijgen van alle contracten verkoopt onze regering zijn aandeel in Conexxion aan een Frans bedrijf….leve de winst!
Ziekenvervoer hoort niet geprivatiseerd te zijn, dat is de taak van de overheid en niet een op winst jagende ondernemer die de kostprijs boven de kwaliteit stelt.
Nou we zijn er mooi klaar mee, Den Haag heeft de zakken gevuld, alle verantwoordelijkheid gedumpt en we wachten op het debat wat hierover gaat komen.
De SP heeft kamer vragen ingediend en is ook de enige partij die van zich laat horen als je contact zoekt en ik ben van mening dat de SP een pluim verdient en zeker Henk van Greven die mij persoonlijk heeft gebelt en al mijn frustratie heeft laten botvieren of het iets gaat uithalen geen idee, maar alleen de opluchting is al een heerlijk gevoel.
Na al dit gedoe was ik dan ook totaal op en kapot, ik heb tussendoor een leuk gesprek gehad met San en Monique mijn internetvriendinnen en dat waren wel leuke gesprekken.
Verder me maar lekker proberen te ontspannen met mijn Nintendo DS en de tv.

Reacties (2) Trackbacks (0)
  1. Ik zou hetzelfde doen, vechten kotsen en balen.
    Het erge is dat we er vrijwel niks mee opschieten.
    Die rekening, die zou ik in iemands hol gepropt hebben.
    Pff moon, leef met je mee.
    xxx

  2. Ja Moon, het is om moedeloos van te worden. Ik heb je al gesproken en je weet dat ik mee leef. Maar langs deze weg wil ik je ook nog sterkte en succes wensen in je strijd.


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.