Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

3aug/071

Dagje Dierentuin Emmen

Donderdag 2 augustus
Sjoerd kwam al vroeg het huisje doen en wij gingen ook al vroeg op pad.
We gingen naar de Dierentuin in Emmen, ik had als prijs van hun prijsvraag (die je nog steeds kunt invullen elke week)nog een bezoek en rondeleiding tegoed, een bezoek achter de schermen bij de Nijlpaarden.
De prijs was voor 5 personen en dus vroegen we of Remco (collega Johannes) en diens vrouw Nicky en de twee kinderen Jordy en Jamie.
Zij kwamen uit Zoetermeer en moesten dus best eindje rijden en op de A28 kwamen elkaar vlak voor Emmen al tegen.
Het was erg mooi weer en we hebben een heerlijke dag gehad met zijn allen, lekker veel gezien en als hoogte punt natuurlijk het kijkje bij de nijlpaarden.
Ik zat vlak voor het hek waar even de stroom af was gehaald voor onze veiligheid en meneer en mevrouw Nijlpaard stonden tegen het hek aan en ik moet eerlijk zeggen ik vond het doodeng!
De eerste die een appel kwam halen was niet zo gecharmeerd van al dat vreemde volk en reageerde bang en liep weer weg, de hele grote had er minder last van en kwam wel even appels halen.
Ik zat vlak voor het hek in mijn duwrolstoel en mevrouw Nijlpaard aan de andere kant en was hoger dan ik brrrr, ze deed haar bek vol open en toen ben ik toch maar even achteruit gegaan….das groot en heel indrukwekkend.
We zijn even naar de stallen geweest en kregen heel veel informatie te horen, tevens maakte we kennis beneden in het bassin met Polo.
Polo is een mannetje die groter dan groot is en hij zit apart omdat hij heel dominant is, hij komt uit Frankrijk en zal later naar Kopenhagen verhuizen en daar definitief verblijven.
Als alles goed is krijgt een vrouwtje volgende maand zijn kindje en dan is zijn opdracht volbracht, ik ga de site in de gaten houden over de baby.
De oppasser gaf heel veel info en legde veel gedrag uit en het was dus zeer geslaagd en informatief.

Hier wat mooie foto´s

image001

image002

image003

Na een dag in de dierentuin, we kwamen aan om precies half 11 en verlieten het park om precies 18.00 uur zijn we naar de Mac Donald gereden, lekker samen eten en een leuke afsluiting.
Ik had voor de kids nog een spel meegnomen dat meteen even werd gespeeld, Banana Express en toepasselijker kan het niet.
Het is een leuk spel en ze zullen er veel plezier van hebben.

Remco, Nicky en kids bedankt en inderdaad we gaan er een traditie van maken volgend jaar gaan we weer dagje weg en ik zal mijn best doen iets leuks te winnen.
Dit was ons tweede gewonnen uitje, in 2005 zijn we naar Ouwehands Dierentuin geweest naar de Bobo dag en die had ik ook gewonnen.
Ik ga mijn best doen hoor en ik kijk er naar uit, ik hou wel van leuke uitjes.
Na het eten gingen we allemaal op weg naar huis en we waren rond 21.00 uur weer thuis, lekker na kletsen nog even op Internet en lekker naar bed.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Wat een superleuke prijs! Oh…ik vind nijlpaarden helemaal geweldig. Ze zijn groot, maar zo leuk. Wat fijn dat jullie zo genoten hebben, dat zijn de leuke dingen! Leuke foto’s ook.


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.