Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

29jul/072

Plafond is gewit oftewel witter

Vrijdag 27 juli
Zo vandaag beetje vreemd bij opstaan nog moe en slaperig.
Sjoerd deed de boel en we hebben ook weer een gezellig babbel gehad.
Moeders belde nog of we nu wel of niet naar IKEA Amersfoort zouden gaan, was beetje onduidelijk gisteren en nu had ik eigenlijk geen vut, dus zei ik volgende week gaan we wel even.
Johannes was aan het rommelen in de tuin, snoeien, onkruid wieden, vijverplanten mooi in vorm maken enzovoort, de tuin is nog steeds heel erg mooi.
Het was heerlijk weer en ik zat in de tuin te kijken en mee te denken over wat we konden doen en toen kregen we toch zin even weg te gaan.
Dus ma gebelt en opgehaald en op naar de IKEA in Amersfoort, meteen lid geworden van de IKEA Family, scheelt weer is toch gratis koffie en kortingen.
Het was super gezellig en we kochten nog wat handige spullen en ma een kastje.
Toen we ma thuis brachten heeft Johannes meteen het kastje in elkaar gezet voor haar en ik een klein probleempje uit de pc gehaald.
Nog wat aan de koffie en toen moe naar huis, was al bijna half 10 en we moesten nog eten.
Thuis lekker neergeploft en een heerlijk bakkie soep gemaakt met een broodje.
Nog even voor de tv en wat op de pc en naar bed.

Zaterdag 28 juli
Vandaag stonden we op een nette tijd op en begonnen rustig aan de dag.
Johannes wilde toch vast naar de Praxis om witsel voor het plafond te halen, ik zei toen al ach joh dat kan later wel je hebt vakantie, maar goed we waren zo bij de Praxis.
Meteen even naar de Intratuin ze zouden weer Axolotls verkopen, wat waren die mini en tjee wat wist de verkoper er weer eng weinig van af, maar ja ze verkopen ze wel en geven je dus mooi verkeerde info, ik heb met de beestjes te doen.
Toen ik zei dat ze groot en heel oude konden worden werd ik heel schaapachtig aangekeken en toen ik aanwees hoe groot de mijne in een jaar was geworden en hoeveel die eet werden de verkoper zijn ogen groot, het is dat die jong is want ik zweer je hij zou van schrik een hartverzakking krijgen.
Er zou meer gecontroleerd dienen te worden of dit soort zaken wel weten wat ze verkopen, want die beestjes zijn straks de klos, iemand kocht er 5 tegelijk ik hoop dat die een super grote bak voor ze heeft want je stopt per 50 a 60 liter 2 van deze beestjes en das al erg krap volgens mij gezien ze 30 a 35 cm groot worden.
Maar goed we zijn door gelopen en ik heb er toch maar geen genomen, ik wil misschien nog een vrouwtje erbij hebben, maar niet zo jong als deze zijn, mijn grote zou deze als voeding zien.
Toen weer naar huis en Johannes begon met de muurtjes om die eerst te schilderen en meteen erna het plafond, in de avond was de eerste laag toegebracht en wat een verschil zeg.
Het dekt niet in een keer, maar het is nu al heel erg mooi.
Johannes gebruikt een apparaat die constant de verf in de roller pompt, het werkt op batterijen en je knoeit veel minder en het is heel veel sneller..
Je hangt hem om je schouder en rolt zo de hele muur in een keer en er gaat 4 liter in en das eigenlijk wel veel en als je klaar bent maak je hem schoon en zet hem weg voor de volgende keer.
We hadden dit apparaat vorig jaar gekocht omdat we Johannes zijn appartement moesten doen en daar hebben we dus echt geen spijt van, dit werkt snel en simpel en vooral netjes, het is wel wat schoonmaak werk, maar das niet erg.
Hier een foto van Johannes in actie met het apparaat.
image001
In de avond samen een filmpje gekeken en daarna nog onderhoud aan het forum gedaan.
Er moest weer een back-up gemaakt worden en dus lagen we erg laat of juist vroeg op bed.

 

Reacties (2) Trackbacks (0)
  1. @ Jo, ben je ook in te huren?? (lol)

  2. ps hadden jullie geen IKEA drama’s??


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.