Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

26jul/072

Vakantie en toch superdruk

Maandag 23 juli
Vandaag is de eerste dag van de vakantie van Johannes!
Het is een rustige dag geworden, veel gerommeld in huis en in afwachting van onze nieuwe salontafel en die kwam en is erg mooi.
In de avond zijn we even op de koffie gegaan bij mijn vader, dat was gezellig.
Verder was vandaag rustig dagje.

Dinsdag 24 juli
Al vroeg kwam Sjoerd (de hulp) hij heeft samen met Johannes de coniferen in de tuin ingekort, ruim 1 meter lager zijn ze nu en ze zijn nog steeds erg mooi.
In de middag zijn we gaan shoppen, ja echt shoppen en ik ben helemaal niet niet zon winkeltype, kan ook vaak snel niet meer, maar vandaag was super.
We zijn eerst zaken wezen regelen bij zowel de ABN-AMRO als het postkantoor, daarna zijn we naar de Leen Bakker, Kwantum, Jysk geweest op de Palazzo.
Vervolgens naar het andere centrum om, even bijkomen en daarom wat eten en lekkere koffie genomen in klein tentje.
De winkelroute ging verder, schoenenwinkel, Kijkshop, Dynabyte en we eindigden in de FreeRecordShop en dat alles lopend en das voor mij echt heel erg veel, maar het ging en daarna was ik echt op en zijn we lekker naar huis gegaan.
Ik heb een stylingset van Philips gekocht voor mijn haar, nu moet ik hem eens gaan proberen, had pas geleden al een goede föhn gekocht du s moet nu echt heel veel moois met mijn haar kunnen doen, we zullen het gaan zien.
Verder heeft Johannes een leuke snoeiset gehaald met erg grote snoeischaar, een kleine en een kantknipper.
We hebben ook een hele mooie wandklok aangeschaft met daarin datum en binnen en buiten temperatuur, hij hangt in de vernieuwde woonkamer.
Bij de FreeReordShop kocht ik 2 spellen voor mijn Nintendo DS Actionloop met een gratis rumble pack, die zorgt dat je trillingen kan voelen in de DS en het spel Anno 1701.
Anno1602 is de voorganger en speelde ik al vaak op de pc dus dit wordt veel speelplezier.
Na het winkelen wat gegeten en samen met Johannes de nieuwe spellen gespeeld en op dit moment is Johannes nog altijd de nummer 1 bij Actionloop.
De dag was zo om dus, nog even een heerlijke douche en snel bed in, het was erg gezellig maar ook zeer vermoeiend.

Woensdag 25 juli
Vandaag zijn we naar Den Haag gegaan de Makelaar kwam kennis maken en de procedure uitleggen.
Vlak voor die kwam ontdekte we dat er een leiding van de kachel lek was, dus meteen monteur gebelt maar die kon niet meer op dezelfde dag, dus mogen we nog een keer heen en weer.
Toen de makelaar weer weg was zijn wij in de auto gestapt en naar de IKEA in Utrecht gereden, daar hebben we lekker gegeten en gewinkeld, dit keer in de rolstoel.
We zijn geslaagd voor 2 mooie bijzettafels en een ladekastje van metaal voor papierwerk van Johannes.
het zijn tafeltje met zilver grijze ijzeren frame en twee zwarte glas platen boven elkaar, staan er leuk.
Het laden kastje is smal en hoog en heeft 6 laden, is in metaal grijs en grappige is er zit geen enkel schroefje in en het is zo in elkaar gezet.
Johannes heeft meteen alles in elkaar gezet en we zijn gaan schuiven om het op de juiste plaats te krijgen, dat is gelukt.
Ondertussen heb ik wat opgeruimd en gerommeld daarna hebben we niets meer gedaan eigenlijk, we waren allebei moe.
Ik heb wel leuke post gehad van Chrissie en Marco bedankt daarvoor zodra ik er mee aan de slag ga zul je zeker meer horen van mij hierover, maar in ieder geval hartstikke bedankt!

Donderdag 26 juli
Vandaag moesten we heel erg vroeg op en weg, want om half 9 zou de monteur in Den Haag voor de deur staan.
We reden dus al om 6.15 uur de straat uit en het was niet superdruk gelukkig is het vakantietijd en we waren er al om 8 uur.
Johannes heeft toen de muur in de gang nog een keer gewit en ik heb lekker met de Nintendo DS zitten spelen.
De monteur kwam erg laat pas om 10 uur en dus gingen wij pas weer om 11 uur weg uit Den Haag, maar goed de kachel is heel en dat is het belangrijkste.
We zijn op weg naar huis bij Ellis en Camiel gestopt in Hilversum, gezellig even koffie drinken en ik kreeg een supergrote Appelslak, deze is echt super groot.
Ik moet om bij hun huis te komen 2 kleine trappen van 3 treden en een hele grote trap op en vandaar dat we al tijden niet meer zijn geweest, het was een hele klim maar het is me toch gelukt.
Na een broodje en een gezellig bezoek zijn we met de grote appelslak vertrokken, op weg naar huis.
Foto van de Appelslak is moeilijk hij leef onder water en door water een foto maken is niet echt makkelijk en de andere optie door glas ook niet, maar hier een klein idee van hoe groot de slak dan is.
image001 image002

image003 image004
Thuis gekomen kwamen mijn moeder en broertje wat spullen ophalen die ik nog voor ze had en dronken we gezellig een bak koffie, zij vonden de slak ook super!
Vervolgens zijn we naar de AH gegaan boodschappen doen, nu de dagelijkse dingen.
Ik heb in de AH nog even Johannes zijn nichtje gebelt om te vragen wat er in het recept van hun zat en die gaf mij die info nu kan ik van het weekend ook lekkere Wraps maken met een heerlijke koriander dip, bedankt Hanneke en Ina.
Thuis gekomen nog even wat eten en douchen en nu zitten we moe en voldaan stil, ik log nog even en dan gaan we zo lekker uitpuffen van een toch wel erg drukke eerste week van de vakantie, morgen komt Sjoerd en verder staat er nu even niets op de planning, gewoon lekker rustig aan en vakantie in eigen huis houden.

 

 

Reacties (2) Trackbacks (0)
 1. Ahhh leuk hoor, dat ik de slak nu toch kan blijven opzoeken. Ik mis hem toch wel een klein beetje 😉
  Hopelijk hebben jullie genoeg planten! Ik heb vanmiddag gelijk 3 nieuwe plantjes gekocht en het glas van mijn aquarium gepoetst. Ziet er weer frisser en groener uit nu!

  Heeeel veel plezier met de slak en ik ben super trots dat het je is gelukt om die trappen te beklimmen!

  x Elis.

 2. Hoi Moon,

  Wat een leuke, gezellige maar ook vermoeiende week hebben jullie achter de rug. Wat leuk dat je gewinkeld hebt en bij Ellis bent geweest! Fijn dat je zoveel plezier hebt van je Nintendo, ik ben er ook nog dagelijks blij mee. Fijn weekend, ik spreek je snel! Groeten aan Jo.

  Liefs van San


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.