Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

8jul/074

Eerste deel huiskamer is af!

Zaterdag 7 juli
We stonden beetje te laat op, maar goed slaap heb je soms ook nodig en daar is het weekend voor.
Meteen aan de slag was in de machine en wassen maar, mijn beademingsapparaat uit elkaar gehaald alle slangen moeten even gereinigd worden.
Vervolgens kwam de buuf lekker verse zelfgemaakte soep brengen, erg lekkere soep weer. Johannes en ik hebben de schrootjes achter mijn computerbureau verwijderd en daar kwam behang achter vandaan zwaar beschadigd dus dat moest er eerst af.
We zijn toen naar de Gamma gegaan en hebben spullen gehaald om verder te kunnen in de huiskamer, zoals behang afweek en een hele mooie nieuwe lamp voor de keuken en een knijp bureau lampje dat ik kan klemmen op een van de planken.
Eenmaal thuis heeft Johannes eerst zijn hoek een tweede schilderbeurt gegeven en toen ben ik vast begonnen met behang afsteken en later heeft Johannes ook meegeholpen en uiteraard heeft hij het meeste gedaan.
We hebben Max (Gerbril) zijn bak ook nog schoongemaakt tussendoor.
Johannes heeft toen de muur eindelijk schoon was, alle spijkertjes die erin zaten van de schrootjes verwijderd en alle gaatjes dichtgemaakt.
Johannes stelde voor om het houtwerk ook licht te maken in plaats van zwart wat het dus nu was, ik vond dat prima en Johannes is het meteen gaan doen.
Twil belde nog even om een afspraak te maken en dat is gelukt, gezellig ze komt een dagje naar Lelystad.
De dag vloog aan ons voorbij en voor we het wisten was het al erg laat en zijn we gaan douchen en snel naar bed gegaan.

Zondag 8 juli
Als eerste wil ik Elis feliciteren met haar verjaardag, maak er fijne dag van en doe voorzichtig op weg naar Duitsland en we spreken elkaar weer na de vakantie.

Vandaag waren we veel eerder op dan gisteren, eerst de vuile/schone was gedaan en toen snel beneden verder.
Johannes is meteen gaan schilderen en ik regelde wat papierplakband om te kunnen afplakken bij het hout.
Terwijl de verf droogde genoten wij van het mooie weer in de tuin en Johannes deed meteen wat onderhoud in de tuin.
Dat was hard nodig want de vijver was bedolven onder de planten en nu zie ik weer water en vissen.
De tuin is verder echt erg mooi en vol, heerlijk gewoon van alles bloeit en veel leven in de tuin in de vorm van kikkers, padden, vlinders, bijen, wespen, hommels en noem maar op.
Ik heb samen met Johannes de Artemia bak schoon gemaakt, dat zijn die kleine beestjes die we aan de vissen voeren, verder heb ik wat geholpen in de tuin zo goed en kwaad als het ging.
Ria en Herris vroegen ons in de loop van de middag of we bij hun aan de BBQ wilde en wij wilden dat wel.
het was echt super gezellig Saskia kwam nog langs das hun nichtje en de buuf Wendy kwam ook mee doen en met zijn allen hebben we heerlijk gegeten en veel lol gemaakt.
Na het eten even gezellig bakje koffie met een heerlijke chocolade bonbon en toen naar huis, afmaken waar we mee bezig waren.
De muur is klaar en het houtwerk ook en het is netjes geworden en erg mooi strak gezicht, het hout was helemaal zwart en nu dus mooi licht grijs.
De muren waren al jaren bekleed met PVC schrootjes wit en licht grijs en nu zijn die dus bij onze computerhoeken weg, alleen de grote muur nu nog in de huiskamer en het plafond witten, maar alle sop zijn tijd en het wordt steeds mooier in ons huisje.
Een kleine impressie van de nieuwe look in de huiskamer 

image001

Dit is het jaren 70 behang dat achter de schrootjes vandaan kwam, bleh! 

PS dit was de eerste laag verf kleur zand, maar die vonden we toch te geel worden dus zijn we overgegaan naar zandkasteel das meer wit met grijstintje.
Bij Johannes zijn hoek was het behang in zeer goede staat dat we erover heen konden verven.
Bij mijn hoek was het behang te zwaar gehavend en dus moesten we eerst het behang eraf halen en de gaten herstellen.

image002 
Dit is het resultaat, Johannes zijn hoekje.
image003
Het geverfde houtwerk tussen huiskamer en keuken.
image004 
Mijn hoekje, helemaal mooi en klaar.

Het kost wel wat tijd en heel veel energie en vooral voor Johannes, want helaas kan ik het allemaal niet zo goed aan al die lichamelijke inspanning.
Ik help waar ik kan en blijf thuis, geef aanwijzingen en houd Johannes gezelschap tijdens het werken.
We zullen de komende weken wel veel bezig zijn in huis en dus komen de vrienden, familie, kennissen en internetcontacten een beetje op een laag pitje, maar zodra alles achter de rug is halen we de schade wel weer in hoor mensen.
Zo het is alweer laat we gaan zo slapen, morgen weer vroeg dag voor Johannes en gewoon naar Rotterdam om te werken.

Reacties (4) Trackbacks (0)
  1. Naar mijn idee heeft Moontje heel hard meegwerkt. Met behang verwijderen, aanmoedigen en zorgen voor de brood nodige koffie.

  2. Doe mij ook zo een buuf met verse soep! 😉
    @ Jo, dat geloof ik best hoor!
    Gaat er goed uit zien en maak jullie niet druk over mensen zien of niet, die hebben het maar even te begrijpen dat jullie lekker thuis bezig zijn, zo veel tijd hebben jullie ook al niet samen.
    Ja en wij hopen als het wat rustiger is snel even aan te komen.x

  3. Dat ziet er mooi uit, ieder een mooi hoekje. Succes weer morgen in Rotjeknor!

  4. Oh nee ik zie net dat je niet moet, ik dacht al he dat was toch vorige week. Ik had met mijn duffe hoofd niet goed gelezen, Jo moet naar Rotterdam.


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.