Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

3jun/071

Baby guppen!

Week 22 28 mei - 3 juni
Zo eindelijk weer eens een loggie, had niet zoveel zinvols te melden.
Het is een rustige week geweest, waarin ik veel moe was en behoorlijk veel last van mijn onderrug en heup heb gehad.
Zoals jullie konden lezen kreeg ik eindelijk mijn gewonnen prijs binnen en dat maakte me erg blij, het is een schattige telefoon met best veel mogelijkheden en hij is superlicht.
Ik heb van het weekend de knoop maar door gehakt over een groot feest waarvoor we zijn uitgenodigd.
Het is een feest van mijn Oom Rien en tante Sandra, samen zijn ze precies 100 jaar en hun eigen bedrijf bestaat 25 jaar.
Dit gaan ze volgende week vieren met een grote BBQ voor familie, vrienden en klanten en noem maar op.
Aan de twijfel of we wel of niet kunnen gaan (door alle problemen met mijn lijf momenteel) komt nu dus een einde, we gaan helaas niet.
Ik kan en wil het risico niet nemen dat ik er heen reis en dan met een half uurtje of uurtje zo beroerd wordt van moe zijn en pijn dat ik weer terug kan.
Ik heb afgelopen week telefonisch contact opgenomen en het er met hun over gehad, het is echt zwaar K, maar ik heb weinig keuze ik ga achteruit en het is niet anders.
Ik zal me gewoon aan moeten passen aan wat mijn lijf wil en dat wil dus oa in de middag rusten, niet lang zitten, niet staan en lopen is al helemaal een ellende.
Kortom de komende tijd zal ik wel meer dingen moeten laten schieten, maar dit was iets waar ik heel graag heen had gewild.
Dat we nu besloten hebben niet te gaan is dus wel een bittere pil om te slikken.
Verder heb ik van de zon genoten en rustig aangedaan en elke middag even plat om mijn lijf te laten rusten.
Moeke 2 kwam ook even gezellig op de koffie, gezellig even zitten kletsen.
Marjan en Egbert hebben nu een nieuwe auto en die is erg mooi! Heel veel veilige kilometers luitjes………
Inge (nichtje Johannes) heeft weer een eigen plekje, een kamer met zolder en ze is er dit weekend heen verhuisd, heel veel geluk daar Inge.

Nog een nieuwtje over mijn lieve guppen, het ging een tijdje niet goed.
We hadden 20 nieuwe guppen aangeschaft (15 dames en 5 mannen) om zo meer jonkies te krijgen zodat de axolotls ze kunnen eten (ja ja luguber maar wel natuur) maar die bleken dus heel ziek te zijn bij aanschaf en binnen 8 dagen waren ze allemaal dood en daarbij zijn er ook nog wat overleden die al een tijdje in de bak zaten, ik hield er dus een 7 tal over.
Uiteraard heb ik de dierenwinkel, daar kom ik al jaren, gebelt en tot mijn verbazing werd alles zo gedraaid dat het mijn eigen schuld zou zijn en daar baal ik echt van, maar ik mocht bellen als haar man de eigenaar er weer was om te overleggen of er een vergoeding kon plaats vinden.
Guppen waren voor een dame 1,50 en een man 1,95 per stuk, reken maar uit.
Maar goed geen probleem er zijn genoeg andere winkels in de stad die wel eerlijk zijn en goede kwaliteit aan vissen leveren en daar kwamen we ook al vaker en daar komen al mijn aquaria ook vandaan.
De andere winkel ziet mij nooit meer…..over en uit met de Jumper.
Maar goed na een lange periode bleven er dus wat guppen over en nieuwe plantjes in de bak gedaan en sinds van de week hebben we weer baby´s, 2 vrouwtjes zijn bevallen en het ziet er heel schattig uit al die baby visjes in de bak.
Ik ben erg blij dat ze weer jongen hebben een teken dat het weer goed gaat met ze, ik had er veel moeite mee om steeds vissen te zien sterven, ook al gebruik ik ze zelf als voer voor de axolotls.
In de grote bak lijkt het erop dat de hooglandkarper ook zwanger is……..we wachten vol spanning af.
Met de rest van de beestjes gaat het ook goed, de tuin zit vol jonge kikkers en padden en we hebben ook een baby salamander.

Tot slot …..
Ik heb een nieuw pc spel gekocht, ik speelde het vroeger wel vaker en nu dus weer, Anno 1602.
Anno 1602: Creatie van een Nieuwe Wereld, is een real-time strategy en simulatie computerspel
image001
Ik kan mezelf uren vermaken met dit spel en heb nu een tweede besteld zodat Johannes en ik het tegen elkaar kunnen spelen.
Nu ga ik nog even een half uurtje spelen en dan zoek ik mijn bedje weer op…….

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Lieve Moon,

    Het is heel erg balen dat je lijf zo achteruit gaat! Echt jammer dat jullie niet naar het feest kunnen, ik weet hoe graag je had gewild! Je lijf beslist voor je en dat is oh zo moeilijk…ik weet er alles van. Leuk dat je zoveel plezier hebt van dat spel, ik ken het niet. Ik hou het nog steeds bij SuperMario. Wat ellendig van de guppen, slechte service van die winkel en kan me voorstellen dat je daar nooit meer heen gaat. Hou je taai he, ik denk aan je!

    Liefs van San


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.