Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

30apr/071

De voedselketen in ons huis…..

Week in vogelvlucht gezien heb ik niet veel gedaan, genoten van de het mooie weer en uiteraard dagje Rotterdam en verder gewoon de dagelijkse zaken.

Vrijdag 27 april
Ik heb zelf groot deel huishouden gedaan, hulp is op vakantie en Johannes zal de zware dingen doen in het weekend.
Ik heb mijn internet abonnement verhoogd, ik heb nu dus Chello Extreme, hoger kan niet bij UPC en tjee wat gaat het goed en snel nu.
Tevens heb ik het telefoonabonnement gewijzigd ik kan nu 7 dagen per week en 24 uur per dag bellen zonder kosten naar alle vaste nummers in Nederland.
Zo dat voelt lekker en relaxed zeg, want ik bel best veel merk ik aan de laatste rekeningen. Na dat ik het telefonisch heb doorgegeven alles te willen wijzigen kon dat al ingaan na een uurtje dus das erg snel.
In de middag met Moeke 2 naar de Intratuin geweest om wat guppen te halen en plantjes voor de bakken die aan de schutting hangen.
In de avond met Johannes even naar het centrum geweest om een vlaggenset te halen, dat wilde ik al lang en nu gaat het dan ook gebeuren.
Meteen 10 dames guppen gehaald en Patrick eigenaar van de winkel schonk me er een aantal ondanks dat hij weet waar ze heen gaan, ik kreeg er 2 voor de prijs van 1.

Zaterdag 28 april
Internet gaat als een speer, heerlijk hoor………
Vandaag de plantjes dan in de bakken verdeelt.
Ik heb dit keer viooltjes aan de smalle schutting en de rest Spaanse Margrietjes en 1 verdwaalde geranium.
Op het balkon heb ik in de bakken mooie rode hanggeraniums. Johannes heeft de vlaggenstokhouder geplaatst op de muur bij balkon.
Laat in de middag nog even naar de AH geweest en verder heel rustig aan gedaan.
Ik heb de guppen verhuisd naar de bak van de Axolotls, als test om te zien of ze ze opeten of dat het echt goed gaat.
Nou het ging goed en dus heb ik ze er allemaal ingedaan en dat staat erg leuk en gezellig, zo was het dus al een paar weken tot eergisteren….
Opeens zag ik toen dat ik er een paar kwijt was en dacht okay er verdwijnt er af en toe eentje dus als voer, geen probleem.
Toen heb ik donderdag 6 dames en 4 mannetjes erbij gehaald, kunnen ze fijn goed fokken en blijft er voor zo nu en dan een lekker hap in voor Axel en Lotte.
Gisteren ontdekte ik dat er opeens weer een aantal weg waren….dit gaat de verkeerde kant op.
Kortom Axel en Lotte zijn opeens erg actief en dol op guppen….ze eten ze voornamelijk in de nacht en dan ook nog eens de dames…..de mannetjes verstoppen zich dus beter.
Dat ze guppen eten okay en dat mag, maar dit gaat te snel en kost me teveel, dus we gaan de guppen komende week apart zetten weer en fokken en dan euh zeg maar per portie voeren aan de guppenmonsters.
Ik weet dat veel mensen dit niet leuk vinden en vies, maar ja het is moeder natuur zeg ik dan maar…zo zit de voedselketen in elkaar en ik kan me voorstellen dat Axel en Lotte ook wel eens een ander hapje willen dan enkel en alleen regenwormen.
Ik kweek dus nu artemia die ik voer aan de vissen en ook de guppen en de guppen voer ik vervolgens aan de Axolotls.

Zondag 29 april
Marco was afgelopen woensdag jarig dus wij zijn dat vandaag gaan vieren.
Lekker op het balkon in de zon, bij zijn waterfonteintje en de mooie plantjes, het balkon is erg leuk aangekleed.
|Marco zijn ouders, tante en collega waren er ook, later verscheen er ook nog een vriend en diens vriendin.
Marco had heerlijk soep gemaakt kip kokos en die zal ik zelf ook nog wel eens maken, was echt heerlijk.
Chrissie het was weer supergezellig en zoasl beloofd zal ik je dinsdag even gaan bellen.
Tegen een uur of 9 zijn we naar huis gegaan, ik zou nog even gaan kijken in het centrum bij mijn moeders die daar op Koninginnedag op de markt zouden gaan staan en daarom in het centrum zouden zijn de nacht.
Dit keer gingen ze pas om 4 uur en tja ben dus maar niet gegaan das slaaptijd en overdag zal ik ook niet gaan mij te druk.
Heb wat op MSN gezeten en ben laat gaan slapen.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Ik vond het ook heul leuk dat jullie er waren hoor!
    Ik spreek je dinsdag.
    Ik krijg rond 10 visite, bellen we daarvoor of aan t eind van de middag??
    xxx


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.