Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

5mrt/073

Allemaal feestjes

Donderdag 1 maart
Dag waar niets zinnigs over te melden is……nieuwe maand nieuwe kansen

Vrijdag 2 maart
Het begin van het weekend, een weekend vol feestjes en gezelligheid.
Overdag heb ik rustig aan gedaan, de hulp kwam in de ochtend en heeft lekker mijn huisje schoongemaakt, terwijl ik braaf mijn prijsvragen invulde.
Johannes had de middag vrij genomen en kwam dus al om 2 uur thuis, heerlijk samen al vroeg aan de koffie.
Snel even naar de Ah, want daar ha dik een bon van zodat ik koffie pads kon halen 2 voor de prijs van 1 en tja deze koffie verslaafde nam er dus meteen ook maar 20 zakken van mee.
We namen een mooie Nokia 1600 prepaid mee als cadeau voor de buurman Herris.
Johannes dook nog even onder de douche en wij zijn daarna naar Herris zijn verjaardag gegaan.
Het was gezellig en we hebben heerlijke salades gegeten, die maakt hij altijd zelf echt lekker met stokbrood en kruidenboter, haring met uitjes kortom was heerlijke ten en erg gezellig.
Eenmaal thuis niet veel gedaan lekker voor de buis gehangen en even later naar bedje .

Zaterdag 3 maart
Lekker uitgeslapen en dat was nodig ook voor allebei, rustig begonnen.
Het was slecht weer regen en wind dus Johannes zou even alleen naar Intratuin gaan, als ik mee zou gaan moet ik in rolstoel en dat kost weer tijd om die in elkaar te zetten daar en dat in de regen, geen goed plan.
Johannes ging dus even alleen spullen halen voor de Gerbrils en vissen.
Na de boodschap even koffie en op naar het volgende feestje, vandaag was het de verjaardag van Chrissie.
Chrissie is de vriendin van Marco en Marco ken ik al sinds 2000, eerst alleen via internet en later via heel veel MSN, mail en in het eggie, ik noemde hem altijd al chat maatje en dat blijf ik doen alhoewel het nu inmiddels echte vrienden zijn geworden .
Marco en Chrissie zijn net gaan samen wonen dus eigenlijk dubbel feestje.
Als cadeau gaven we haar een giftset van de Bodyshop en voor het samen wonen hadden we eens sapcentrifuge gekocht, die wilde ze graag hebben en de beide cadeaus vielen in zeer goede aarde.
Het was zeer gezellig middag en deel van de avond, hun hebben een zeer mooi flatje, best heel groot en mooi veel groen in de buurt.
Heel erg leuk was om de zus en vader van Chrissie eens te ontmoeten, ik hoor natuurlijk veel van haar over hen.
Daarnaast waren Marco zijn ouders er ook en die had ik nog nooit ontmoet en dat terwijl we elkaar al zo lang kende eigenlijk.
Marco zijn vader heeft een herseninfarct gehad en is daardoor erg anders geworden, maar soms heeft hij goede dagen en soms hele slechte en dit was een dag er tussenin begreep ik. Als je dit meemaakt met iemand zo dierbaar zo dichtbij moet je wel sterk in je schoenen staan en deze mensen staan dat dus echt ondanks dat het heel moeilijk is.
Marco zijn vader is een man met humor ik moest vaak om hem lachen, hij had niet zijn dag vandaag, maar ondanks dat hij zichzelf niet helemaal was door omstandigheden bleef hij toch heel lang gezellig op de verjaardag en dat vond ik wel bijzonder.
Het zijn hele lieve mensen, had ook niet anders verwacht en ik moet het even kwijt maar petje af voor zijn moeder, echt waar zoals die door het leven gaat en de dingen doet echt heel bijzonder en daar zouden heel wat mensen nog wat van kunnen leren denk ik, zog geduldig en rustig ondanks alles waarmee ze geconfronteerd wordt blijft ze lachen en vrolijk en zo liefdevol.
Chrissie zorgde voor een heerlijke maaltijd met broodjes en pompoensoep of kippensoep, uiteraard ging ik voor de pompoensoep en die was heerlijk!
Na het eten nog even gezellig aan de koffie en toen gingen de meeste mensen naar huis, wij bleven nog heel even kletsen en toen zag ik Jos de ijsbeer ….wat een liefje en ik wilde Chrissie melden dat ik hem ging ontvoeren, groot en zo zacht zo lief……en toen kreeg ik hem cadeau van Chrissie en Marco…..stil en helemaal blij.
Nu zit Jos de ijsbeer op de zwarte stoel in de huiskamer………dank jullie wel hij zal het goed hebben.
Om een uur of 9 vertrokken we weer naar Lelystad, moe en met Jos de ijsbeer op de achterbank……..bedankt voor de gezellige dag Chrissie. En Marco!
Thuis nog even gezeten, even op internet mail gedaan en toen naar bed ik was moe.

Zondag 4 maart
Uitgeslapen ….ja alweer en was lekker ook daar is de zondag voor toch rustdag.
Op zondag doen wij altijd de dieren verschonen en dus ook vandaag, alle aquaria wat vers water en schoongemaakt, pomp gedaan en glaswerk gepoetst.
Ook de Gerbrils hebben een compleet schone bak en alles glimt en is weer fris.
We hebben Blacky de poes ook onder de kraan gewassen met speciale shampoo, ze liet het toe zolang je maar snel en kort doet.
Johannes hield haar vast en waste haar met shampoo, hoop echt dat dit werken gaat.
Ze heeft nog steeds problemen met haar huid en we hopen dat wassen gaat helpen tegen de jeuk en uitslag.
Vervolgens ben ik eten gaan voorbereiden en Johannes is met de hoge druk spuit de tuin in gegaan, hij heeft het achter terras, het pad en de waterloop schoongespoten nu alleen nog bijwerken en voor terras.
Tegen een uur of 6 kwamen mijn moeders, veilig en wel terug uit Israël, gezellig even aan de koffie n ze zijn beide jarig gewest dus een cadeautje erbij.
Voor allebei de DVD SE van de originele versie Oklahoma (musical uit 1955), meteen eentje voor mijn andere tante geregeld (hun zus) en die krijgt hem via de post vandaag of morgen binnen.
Mijn moeder was 23-2 jarig, Moeke 2 op 31-1 en Twil (hun zus) op 22-5, maar nu hebben ze hem alle drie en kunnen ze gaan genieten.
Toen de moeders weg gingen bleek de auto van Moeke 2 het niet te doen, Johannes heeft haar naar huis gebracht en ik zal morgen wegenwacht erbij gaan halen.
Ondertussen dat Johannes haar thuis bracht maakte ik het eten af en na het eten wat tv gekeken en toen bedtijd.

 

Reacties (3) Trackbacks (0)
  1. tjee wat een drukte, maar klinkt wel gezellig!@!!!

  2. Wat een gezellig en druk weekend! Fijn dat je weer een beetje fut hebt voor wat afspraken!

  3. Vond het ook super leuk Moon.
    Dank JULLIE wel.
    Gaan we agenda’s trekken voor Hoog C? 🙂


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.