Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

2feb/071

Medicijntesten W52

Woensdag 31 januari
Vandaag weer naar Rotterdam gegaan, zou een drukke dag gaan worden, de taxi haalde me op om 10 uur.
Eerst een bezoek aan de revalidatiearts,die liep iets uit (1 uur)  dus dat was wel even balen.
De uitslag was goed, ik hoef me niet te laten operen aan mijn pols, gelukkig.
Wel moet ik een gipsspalk gaan gebruiken zodra ik voel dat mijn pols geïrriteerd raakt, deze gaan we volgende week laten maken in de gipskamer.
Ik moet voor de zwelling en ontsteking over 3 maand terug komen en dan zien we verder.
Vervolgens even Johannes gebelt met dit nieuws en toen snel naar boven voor mijn infuus.
Het prikken was echt een ramp ongelofelijk wat ging dat weer zwaar shit zeg, na 3 keer gaf Irma het op en kwam Jeanne het doen, ook bij haar ging het niet in een keer helemaal goed maar uiteindelijk na 6 keer had ik dan eindelijk in elke arm een infuusnaaldje en kon het beginnen.
Dit keer hadden we PK analyse zoals men dat noemt, dan wordt er dus elke keer bloed afgenomen tijdens het infuus en dat tot 16 uur na het infuus.
Vervolgens ben ik lekker hapje warm eten gaan eten, had wel trek was al bijna half drie en mijn ontbijt was al om half zes.
Heb een goed gesprek gehad met dokter Z.  zij begeleid ons en doet ook de onderzoeken naar de kortademigheid en benauwdheid bij mij.
Na een kleine 2 uur ging het fout, het infuus wilde niet meer doorlopen dat was voor het eerst en dus infuus op de andere arm tot er een nieuw naaldje in mijn arm was geplaatst.
Dit prikken ging weer 2 keer fout en de derde keer zat hij erin, meteen irriteerde ik me al aan de naald dus was blij dat die na het infuus er meteen uit mocht.
Ik heb op mijn linkerarm dus wel wat blauwe plekken overgehouden en beurs gevoel, maar dat zakt wel weer.
Na het avondeten heb ik wat tv gekeken en zitten puzzelen en ben op tijd gaan slapen, nog wat met Johannes gebelt dat was gezellig.
Ik moest er meerdere keren wel even bij stilstaan dat dit eigenlijk de laatste keer zou zijn van de trial, maar goed hij is verlengd met 6 maanden.

Donderdag 1 februari
Was al vroeg op, 7 uur ben ik eruit gegaan, aankleden en meteen de dokter geroepen dat moest want men wilde bloed hebben voor zuurstof onderzoek.
Men steekt dan een naald in de slagader van je rechter pols en laat je hart het bloed in de spuit pompen, daar merk je weinig van en is zo gebeurt, vervolgens een kwartiertje strak verband om de boel weer dicht laten worden en klaar.
In de nacht heeft men paar keer bloed geprikt en ook zuurstof in bloed gemeten, uitslagen krijg ik volgende keer.
Na het ontbijt nog een keer controle en een buisje bloed en om 10 uur mocht ik gaan.
Ik was dus om half 12 weer thuis, snel mijn mail gedaan en wat op het forum gezeten.
Johannes was vrij en we zijn samen naar de winkels geweest voor nieuwe lamp badkamer.
Inmiddels is de nieuwe telefoon er ook en die bevalt me goed.
We zijn eind van de middag weer even bij mijn moeder in huis gaan douchen, heerlijk hoor.
Nog wat tv gekeken en zitten kletsen en na het eten  gerommeld in huis en uiteraard lagen we er op tijd in.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Gelukkig is het weer achter de rug deze week! Wat een ellende he die infuusnaalden. Ik weet er alles van, ik ben ook altijd moeilijk te prikken en kom ook altijd met blauwe plekken uit het ziekenhuis. Je hebt weer genoeg mee gemaakt, lees ik wel. Fijn dat een operatie niet nodig is, ik hoop dat de spalk je helpt. Doe maar rustig aan!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.