Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

9jan/070

Poezen problemen

Blacky is één van de twee poezen die Johannes al zon 14 jaar heeft.
De dames (Siprie en Blacky) waren gewend aan Johannes en zijn 2 kamerflatje.
Op 22 juli 2005 hebben we ze hierheen gehaald, groot huis en tuin.
Ze mogen boven, beneden en in de tuin, wat ze maar willen.
Blacky heeft een probleem met anti vlooiendruppels en vlooienbandjes, dan wordt ze ziek en kaal.
Dus die geven we niet meer, gevolg si dat ze dus met dit rare te warme weer opeens spontaan wat vlooien had, nu gebruiken we spul van Ecostyle, dat werkt geloof ik goed.
Blacky is dus voor de helft kaal en dat groeit maar heel langzaam aan.
De dames hadden opeens besloten om maar niet meer boven te komen slapen en dus doen we tegenwoordig de deur maar dicht als we naar bed gaan.
Siprie wil boven maar één kamer in en dat is de enige kamer waar ze dus net niet in mag en dus als de deur dicht is zet ze het op het schreeuwen en soms kan ik daar om lachen maar niet als het midden in de nacht is.
Ze luistert niet dus kan je haar net zo goed negeren, want het woord nee wil ze gewoon niet horen.
We weten dat Blacky problemen heeft met plastic zakjes/tasjes als je die laat slingeren dan is mevrouw genoodzaakt daar even op te gaan zitten plassen.
De dames willen graag wat extra vlees, maar niet als ik het neerzet, dan laten ze het uren staan voordat ze er misschien eens wat van eten, lekker eigenwijs.
Als Johannes thuis is zeurend e dames om van alles, naar buiten, naar binnen, vlees en noem maar op.
Nu Johannes in Rotterdam werkt is dat anders, ik hoor ze niet, ze zijn stil en slapen heel de dag, maar dat is hun keuze.
Momenteel  gaat het iets beter met Blacky spuugt vel minder en de haren beginnen weer iets aan te groeien.
Een weekje of wat geleden toen de buurvrouw hier even o de koffie was besloot Blacky maar even te plassen op de poef, dankzij de snelle reactie van de buuf  werd dat net voorkomen, gelukkig.
Helaas moest de poef er vorige week dus wel aan geloven, want ik was niet zo snel en dat was dus einde oefening poef.
De poef is van zacht leer en vol piepschuim en de stank kreeg ik er niet uit, dus poef bij de container.
Vorige week bedacht Blacky even dat het wel leuk was om in een wagentje met laden dat in de keuken staat (laden zijn nylon) te gaan zitten plassen.
Tot grote ergernis van mij, maar gelukkig het hout heb ik maar weggedaan en de nylon hoes gewassen, wagentje staat nu maar boven achter gesloten deur.
Inmiddels had Siprie zoiets van heeee dat kan ik ook, maar beter en dus die poepte  gewoon even op de voordeurmat en een dag erna op het kleed in kamer.
Siprie kreeg toen flink op der kop van Johannes die haar voor straf ook maar even buiten had gezet.
Daarna was het over voor Siprie, inmiddels ben ik er behoorlijk frusty over.
Zondag hoorde ik wat in de keuken leek of de kraan spontaan lekte, maar ja je raad het al Blacky zat te plassen in de gootsteen.
Terwijl Blacky al weer naar haar vaste plekje was op het aquarium, ging ik even checken of dat echt zo was,,,,,en helaas ja dus ik ben naar Blacky gelopen heb haar in de nekvel gepakt meegenomen naar de keuken en even heel duidelijk gezegd nee dat doen we niet hier vervolgens haar naar buiten gegooid.
Ik kan haar niet op de bak zetten omdat die onder aanrecht staat en ik kan zelf heel slecht bukken, dus was voor straf naar buiten wel een goede oplossing.
Na een klein kwartiertje haar maar weer naar binnen gelaten, is nu te koud voor haar met der kale achterkant en ik wil ook niet dat ze ziek wordt of kou vat.
Gisteren werd ik werkelijk niet goed van Blacky en de woede was zo groot dat het maar goed is dat ik haar niet kon pakken.
Ik had wat pannen neer gezet op het gasfornuis, omdat ik even later met het eten zou beginnen.
Terwijl ik een kop koffie dronk hoorde ik Blacky over het fornuis lopen en de pannen bewogen, ik keek en zij ging weer op het aquarium liggen.
Toen ik even ging kijken wat ze daar nu had gedaan zag ik dat ze in de pan en over het fornuis had staan plassen, alles zat onder en het liep nog heel fijn tussen de deksel door achter het fornuis op de grond.
Ik dacht even dat ik niet goed zou worden, haalde diep adem en in alle stilte liep ik op Blacky af, maar die wist het al en vloog weg onder de stoel.
Na een korte jacht gaf ik het maar op, want ik kan niet bij haar als ze op de grond loopt dus de tuindeur open en haar met een boze stem naar buiten gejaagd.
Siprie die alles mee kreeg vloog ook naar buiten en jawel ik moest de dames er naar een kwartier ook weer in laten omdat ik ook echt niet wil dat ze wat overkomt, maar ik wordt nu toch echt niet goed van al dit geplas in huis.
Johannes was gelukkig redelijk vroeg en het eerste wat hij kon doen was de boel schoonmaken in de keuken.
Ons idee is dat ze gefrustreerd is doordat Johannes heel de dag weg is en er de laatste tijd dus iets minder aandacht van hem voor de dames is.
Maar wat de reden ook is, ik heb geen idee hoe ik dit moet oplossen en wacht met een zeer trieste houding af op de volgende plek waar mevrouw gaat zitten plassen.
Ik ben heel dol met de twee dames en zou ze voor geen goud kwijt willen, maar dat is nu wel dubbel op dit moment.
Ik ga wel merken welke plek het nu wordt en wanneer het weer gebeurd en dan zal ik haar wederom voor straf naar buiten doen………want meer kan ik niet doen vrees ik.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.