Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

27sep/062

Welkom bij Pijnacker Hordijk Zoo

Maandag 25 september – Woensdag 27 september
Okay, wat hebben we nog meer gedaan op deze dag, naast naar de woningbouw gaan en werken.
We zijn wezen winkelen en hebben onze goed uitgeleefd, gezien we onze envelopjes van het trouwen goed wilde besteden.
We hebben een nieuwe zithoek uitgekozen, 2 zitsbankje en een fauteuil van dezelfde serie, past dus heel goed bij elkaar.
Naast de zitmeubels hebben ook een nieuw vloerkleed uitgezocht, Bordeaux kleur, past goed bij onze zwarte zitje en de beukenmeubels en blank eiken.
Als alles goed gaat komen de zitmeubels en het kleed aanstaande vrijdag, hier alvast een mooi plaatje om mee te genieten.

bank                    kleed
Naast de zitmeubels en het kleed, hebben nog een mooi nieuw aquarium aangeschaft. Een heel groot hoekaquarium 350 liter met een beuken meubel erbij.
In het nieuwe hoekaquarium gaan onze tropische vissen, deze wonen nu nog in het andere aquarium 180 liter met beuken meubel.
Zodra de vissen over zijn gegaan zullen onze Axolotls verhuizen naar de 180 liter bak. Dat was dus ook meteen de oorzaak dat we een groter aquarium wilden.
De Axolotls worden een kleine 30 cm en dan passen ze echt niet meer in de 60 liter bak waar ze nu in zitten. Hier wat foto’s van de oude en het nieuwe aquarium.
Maandagavond werd het nieuwe aquarium bezorgd en heeft Johannes meteen de achterwanden op maat gemaakt.
Dinsdag hebben we het erin gekit en de bodembedekt met voedingsbodem en steentjes. Het is een hele mooie bak en dat wordt dus echt genieten straks van onze nieuwe inrichting. 
oud          nieuw
We hopen het zaterdag af te hebben, want dan vier ik mijn verjaardag en dat is dus even hard aanpoten.
Als de vissen over zijn verhuisd dan is de oude bak dus tijdelijk leeg en wordt die schoongemaakt zodat we die kunnen klaar maken voor de Axolotls, maar voor we die erin doen moeten we eerst het super grote aquarium van de Gerbrils verplaatsen, want we ruilen de Gerbrils en Axolotls om van plek.
Gerbrils verplaatsen houdt in dat we ze vangen moeten en dan 150 kilo zand eruit scheppen, bak opschuiven en weer vullen.
Gevolg is dan dus dat je vanaf het raam hebt staan: Vitrinekast met natuur stenen, de 180 liter bak op meubel met Axolotls, Gerbrils in een grote glazen bak (1 meter breed) en dan aansluitend het nieuwe hoekaquarium, kortom hele muur vol met beestjes, heerlijk! Hier en daar een poes die er even bij langs loopt om mee te smullen van al het lekkers, waar ze niet bij kunnen.
Nu is het woensdagavond en is de bak gevuld met water, mooi hoor, morgen komen de plantjes en dan kunnen we gaan volbouwen. We gebruiken voor het merendeel het oude water van de vissen hierdoor hoeven we het water niet een week te laten voorbereiden, scheelt hoop tijd. Als alles goed gaat komen de vissen er dan dus morgenavond in of vrijdag.
Wordt vervolgd…….

Reacties (2) Trackbacks (0)
  1. Dat ziet er mooi uit zeg. Wat een mooie dingen allemaal! Leuk om van jullie trouwgeld een bankstel en vloerkleed te kopen, daar heb je lang plezier van.

    Het aquarium is geweldig. Wat zullen de vissen straks blij zijn met hun nieuwe huis en Axel en Lotte ook met hun nieuwe aquarium.

    Veel plezier met alles!

  2. stem hot aub http://www.oopsmoment.nl/index.php?onderdeel=oopsmoment&id=35 een kleine moeite, waar je mij heel blij mee maakt 😛 ik wil een videocamera aan mijn zus geven op haar verjaardag 🙂 want zij doet ook heel veel dingen voor mij en ik vind haar gewoon heel erg aardig alvast bedankt 🙂 PS: je kan elke dag opnieuw stemmen

    klik op gallery, stem dan hot op herman, die staat op de eerste rechtsboven


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.