Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

27sep/060

We zijn terug…….

Maandag 18 september – Zondag 24 september.
Dit was de week van onze huwelijksreis.
Maandag kwamen mooi op tijd aan bij Centerparcs de Vossemeren in Lommel, België.
Het was een heel mooi en luxe huisje wat we hadden, sauna, stoombad, douchecabine en ligbad das toch een superbadkamer.
In de huiskamer een openhaard en een super LCD scherm als tv.
Er waren twee slaapkamers wij namen de grootste en uiteraard degene met de tv, lekker vanuit bed tv kijken.
Op het terras stond een tuinsetje en jawel eenden, heel veel eenden allerlei soorten en ze wilden allemaal maar één ding, brood.
Ik heb dus elke dag de eenden gevoerd en ze kwamen zelf elke dag terug voor meer en stonden dan tegen het glas van de schuifdeur te tikken, zo van Hé waar is ons brood.
Ik vond het geweldig, er waren ook veel vogels zoals duiven, eksters, koolmeesjes, roodborstjes.
We hebben erg veel Yahtzee gespeeld en hadden daarom veel lol, veel in de sauna gezeten samen kletsend, veel genoten van het ligbad.
Uiteraard hebben we de troonrede gekeken en ook de presentatie van het rapport over de Schiphol brand gekeken.
Elke dag hingen er verse broodjes aan de deur, alleen op vrijdag hadden we een extra luxe ontbijtpakket besteld, omdat ik jarig was.
Dat was echt een superpakket, broodjes, crackers, cornflakes, yoghurt, melk, jus d’orange, appels, jam, chocoladepasta, hagelslag, pakje komijnekaas, pakje jonge kaas, pakje rookvlees, ontbijtkoek, croissantjes en nog veel meer maar dat weet ik niet eens meer, in ieder geval hadden weer meer dan genoeg voor het hele weekend.
Op mijn verjaardag kreeg ik in totaal 18 sms’jes met felicitaties dat was erg leuk.
De vakantie hebben we iets ingekort, we vonden het zonde om maandag in de ochtend door alle drukte te gaan rijden, je bent dan bij thuiskomst na alle files doodmoe en de dag ben je voor meer dan de helft kwijt en dus besloten we zondagavond na het avond eten te gaan rijden.
Het was een heerlijke week en de terug reis ging vlotjes en snel en toch was het in het zuiden van het land erg druk op de weg.
Eenmaal thuis lag er een berg post en wij blij dat we er waren, want er lag een brief van de woningbouw om het vernieuwde huurcontract te tekenen op maandagmorgen.
Tevens bleek dat Johannes die maandag vrij had toch moest werken, men had niet door dat hij er niet zou zijn en gezien we er toch waren is hij grotendeels dan aan het werk gegaan.
Bij de woningbouw bleek wel dat men moeite heeft met lange namen, tot onze ergernis heeft dit er toe geleid dat men in eerste instantie de naam Pijnacker Hordijk had veranderd in Pynacker Hordyk en de letter van onze tweede naam was ook verdwenen.
We hebben overleg gehad, want de naam is met ij en niet met een y en dus ging ik er niet mee akkoord en dat heeft uiteindelijk geleid tot een huurcontract in mijn meisjesnaam en als 2e huurder Johannes.
Er staat dus nu op M.E. Weber en J.P. Pijnacker Hordijk, nu zijn de namen wel goed geschreven.
Ik baal wel, ben net getrouwd en het eerste officiële papiertje dat ik moet tekenen kan mijn naam niet eens op en dus moet ik weer terug naar meisjes naam of ik moet het goed vinden dat zij bepalen hoe mijn naam geschreven wordt, nou niet dat laatste dus echt niet
Kortom M. E. Pijnacker Hordijk – Weber is te lang en ik ben benieuwd hoe dat bij andere instanties zal zijn.
Als je het juridisch bekijkt is het wel vreemd dat zij gewoon je naam kunnen aanpassen en dat je dan geen probleem hebt, als dit een dagvaarding zou zijn kon ik gewoon doorgaan want tja das niet mijn naam, de wet geld hier in Nederland echt vaak alleen als het de instanties uitkomt denk ik zo.
Een huurcontract is een officieel contract waarvoor je je moet legitimeren en dus snap ik niet dat men zomaar je naam mag en kan wijzigen.
Maar goed jullie snappen wel dat dit probleem enkel te maken heeft met hun systeem op de pc, want ze dienen 2 namen in te vullen die samen teveel tekens bevatten zodat ze samen te groot zijn voor de aanhef op hun briefpapier.
Uiteindelijk is het dus opgelost, maar niet naar mijn tevredenheid, maar goed ik ben maar een burger en zij zijn de instantie dus het is niet anders.
Over de rest van maandag schrijf ik morgen, want dat wordt een mooi en leuk verhaal en past niet onder dat gezeur met de woningbouw.
Voor nu weltrusten, want morgen moet ik op tijd op, want het is weer tijd voor dagje Rotterdam, een infuus.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.