Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

11sep/068

Verslag trouwen

Vrijdag 8 september
De laatste dag voor onze trouwdag.
We zijn eerst druk geweest om de bak van onze nieuwe huisdiertjes in orde te maken en dat is goed gelukt.
In de middag kwamen Marjan, Egbert en kids, Ria en Herris en buuf Wendy langs om samen de laatste vrijgezelle middag in te luiden.
We hebben het heel gezellig gehad met een borreltje en een hapje.
In de avond kwam Pietje ook, dat is mijn nichtje en ze was één van de fotograven op onze trouwdag.
We zijn op tijd het bed in gedoken zo rond 12 uur, eerst nog klein probleempje opgelost met de wc en dat resulteerde in dat Johannes een paar blauwe vingers kreeg en dus haard moest boenen om het eraf te krijgen.
Ik had een blauw blokje in de stortbak gedaan, zoals ik vaker doe is goed om de kalkaanslag tegen te gaan, maar dit blokje was niet zo goed, want hij smolt dus meteen helemaal en die drab blokkeerde het rubber en dus bleef de stortbak water doorgeven.
Johannes haalde die drab weg en probleem opgelost, maar ja dat spul is zo vies en blauw dat hij dus nu een paar blauwe vingers had en na wat poetswerk was het gelukkig toch nog eraf gegaan, we hebben hier dus nog even wat lol gehad om dit gebeuren en daarna zijn we gaan slapen.

Zaterdag 9 september.
Eindelijk het is onze trouwdag.
We hebben goed geslapen en stonden rond 9 uur op.
De buren waren al in dag en dauw de boel aan het versieren geweest en het zag er echt heel mooi uit, in de huiskamer allemaal slingers en ballonnen.
Buiten hadden de heel veel rode en witte ballonen opgehangen en een heel groot bord met daarop de tekst: Hulde aan het bruidspaar.
Het was echt heel mooi versierd, hiervoor onze dank Buurtjes!
Na een hele rustige start met Johannes en Pietje en uiteraard koffie kwamen langzaam de mensen binnen rollen, Nancy, Sooi (Sonja) mijn moeders en dus de dag ging beginnen.
Eerst heb ik mijn haar laten doen en daarna heeft Nancy mijn moeder de r haar ook heel mooi gekapt, toen ging de jurk aan en de sieraden erbij en was ik er helemaal klaar voor.
Ondertussen ha dik minder last van de zenuwen dan de hele week ervoor en Johannes zat al bij de buren.
Opeens ging iedereen zijn spullen pakken en naar buiten. Ik stond helemaal in mijn eentje in mijn huiskamer in afwachting van de deurbel en wat duren die minuten lang zeg…….
Johannes belde aan en gaf een schitterend bruidsboeket en hij zag er geweldig uit.
De auto stond voor een mooie witte Jaguar van een kleine 30 jaar oud, versierd met een mooi lint.
Voor de deur stonden buren en vrienden en een applaus klonk en daar gingen we dan op weg………onze trouwdag was begonnen.
Voor de foto’s zijn we naar een wooncomplex gegaan, Bovenover, is mooi complex met leuke stukjes en doorkijkjes en daar hebben we de foto’s gemaakt.
Omdat er veel mensen wonen en vooral oudere mensen trokken we veel bekijks en overal stonden de bewoners mee te genieten van onze fotoshoot.
Vervolgens verder gegaan naar een vennetje in de buurt om nog wat mooie foto’s bij de auto te maken met een natuurlijke omgeving.
Dat was het dan wat betreft de foto’s, nog nooit eerder heb ik me zoveel laten fotograferen als deze dag.
We reden terug naar Bovenover, waar de moeders met de auto aansloten in de rij en zo zijn we gaan rijden naar het adres van mijn vader, daar stonden ze ook op ons te wachten.
Mijn broertje en zijn zoon Lianno, Kevin, Pricilla en uiteraard mijn vader en zijn vrouw, iedereen in de juiste auto en de optocht naar Dronten begon.
Erg leuk hoor al die mensen die naar je kijken, auto’s die toeteren het is echt een hele beleving.
In Dronten gingen de mensen naar het gemeentehuis en wij hebben achter het Hotel op een parkeerplaats een laatste sigaret gerookt en toen op naar het gemeentehuis.
Bij het gemeentehuis stonden heel veel mensen en het was ook zulk mooi weer, jeetje wie had dat durven denkend at wij in de volle zon zouden trouwen na al die regen van de maand ervoor.
Het eerst wat ik vanuit de auto zag was een groot bord met onze foto erop, dat was Francisca die er de leden van ons forum vertegenwoordigde met haar man en twee zoons, dit was echt geweldig Francisca bedankt!
Dan gaat alles opeens snel, je ziet zoveel mensen, allemaal bekende gezichten en je stapt uit, dit ging voor mij een beetje moeilijk want de auto was erg laag en de jurk erg lastig, maar het is uiteraard gelukt.
Wederom applaus en dan ga je naar een kamertje, terwijl iedereen zijn plaats inneemt in de trouwzaal.
Bij binnenkomst van de trouwzaal ging iedereen staan en kregen we alweer een luid applaus, ik moet daar echt aan wennen hoor en dus op dat moment jawel de eerste traantjes…..maar die waren ook snel weer onder controle.
De ambtenaar van de burgerlijke stand (Joke) heeft een geweldige ceremonie gehouden, ze had onze site bekeken en wist zelfs onze nieuwe huisdiertjes die er net een dag waren te noemen.
Het was een prachtige dienst en haar verhaal was zo passend en mooi.
Joke heeft Lianno met de hamer laten slaan, Lianno moest dat goed hard doen en gelof me hij stelde niet teleur heel Dronten kon het volgens mij horen en heel de zaal schoot inde lach, Lianno sloeg de hamer en wij waren getrouwd.
Hierna kwam Lianno de ringen brengen en was het huwelijk voltrokken.
Na alle felicitaties hebben we voor het gemeentehuis nog foto’s gemaakt in het zonnetje en vervolgens gingen wij als Bruidspaar alle gasten voor in de wandeltocht naar het Hotel wat iets verderop ligt.
We liepen over het plein langs het nieuwe terras dat er zit en de mensen die daar genoten van een vrije zaterdag in de zon, stonden op klapte en das heel vreemd je voelt je net een BNer hoor.
In hotel werden we ontvangen door de gastheer en chauffeur Victor en die begeleide ons naar de taart die we moesten aansnijden, dat is ook goed gegaan en jawel zonder knoeien voerde we elkaar een stukje taart.
Het feest was begonnen, na de taart volgde soep en buffet in etappes het eten was verrukkelijk en iedereen heeft ervan genoten als we de reactie zo hoorden.
Remco, een collega en vriend van Johannes was de eerste die opstond en ons een mooi schilderij gaf en een leuk verhaal vertelde over Johannes.
Hierna kwam de familie van mijn moeders kant die een lied hadden gemaakt op de muziek van Guus Meeuwis het nummer zo ver weg, dit was echt gaaf en heel de zaal zong dan ook het refrein mee.
Bedankt mensen het was een geweldig feest en uiteraard hebben we niet iedereen persoonlijk gesproken ook al hebben hiervoor onze best gedaan, maar we hebben echt genoten van het feest en alle gasten.
Rond half 11 vertrokken de laatste menen en namen mijn moeders alle spullen en cadeautjes vast mee naar ons huis.
Wij zijn toen samen met oom Rien en tante Sandra nog een borreltje gaan nemen in de bar bij de open haart, die uit was gelukkig, want ik had het al warm genoeg.
Samen hebben we nog even over Binky zitten kletsen en hem herinnert en over allerlei zaken zitten nagenieten, hierna zijn we naar onze kamer gegaan.
Johannes en ik hebben eerst lekker een douche genomen en toen samen nog zitten nakletsen en uiteraard zoals elk ander bruidspaar hebben de envelopjes geopend en kaarten zitten lezen.
Vervolgens was de dag over, het was om voor we er erg in hadden en moe en voldaan zijn we lekker gaan slapen.

Zondag 10 september.
We zijn geen vriendje en vriendinnetje meer, maar we zijn vanaf nu Meneer en Mevrouw Pijnacker Hordijk, MAN & VROUW!
We begonnen de eerste dag als man & vrouw met een ontbijtje in het hotel, dit deden we gezellig met oom Rien en tante Sandra, na het ontbijt even samen aan de koffie gezeten en gezellig zitten nakletsen over de trouwdag.
Rond half 12 werden we opgehaat door de buurtjes Ria en Heris en onderweg hebben we gezellig zitten na kletsen over de dag ervoor.
Bedankt voor het ophalen buurtjes, jullie zijn echt toppers!
Eenmaal thuis ontvangen door Pietje die daar is blijven slapen, hebben we alle cadeautjes uitgepakt en toen kwamen mijn moeders langs en tante Wil.
We hebben gezellig zitten napraten en meteen de video opname gekeken van onze ceremonie.
Buuf Wendy heeft een heel mooie reportage gefilmd voor ons en daar hebben we meteen van genoten, bedankt Wendy het is prachtig filmpje geworden.
Hierna is iedereen weer huiswaarts gegaan en zijn wij nog even naar Ria en Herris gegaan, daar waren ook Egbert en Marjan, onder genoot van een borreltje samen de dag nog even herbeleefd, lekker genietend van de zon in de tuin.
We zijn na een uurtje naar huis gegaan en uit het niets sloeg opeens de vermoeidheid toe, na een douche hebben we samen nog lekker zitten nakletsen en een tukkie gedaan op de bank, ja ook samen lief hè?
Later nog even op Nederland 3 de avond over 11 september de WTC aanslagen gekeken, maar we waren te moe dus de film hebben we opgenomen en zullen we later wel kijken.
We zijn dus maar lekker ons bed ingedoken.

Maandag 11 september
We hebben uitgeslapen tot bijna 12 uur, heerlijk!
Vandaag heb ik wat bijgelezen in het forum, mail opgeruimd en een verslag gemaakt over ons huwelijk.
De eerste foto’s komen binnen via mail en dus staan er vanaf vandaag al foto’s op de site, ik zou zeggen neem eens een kijkje.
www.pijnackerhordijk.nl

Reacties (8) Trackbacks (0)
 1. Gefeliciteerd Dhr& mevr Hordijck-pijnacker weber of doe ik het nu weer verkeerd hahahaha

  Jullie zagen er prachtig uit, ik heb even een stukje van jullie gezien terwijl ik op het hoekje stond te kijken met man en kinderen.

  een schitterend verhaal, heb er een brok in mijn keel van gekregen brrrr

  enne leuke foto,s waanzinnig, als jullie 25 jaar verder zijn kom ik wel even binnen om te feliciteren hahaha

 2. Lieve Moon en Johannes, nogmaals gefeliciteerd met jullie huwelijk. Wat een leuk verslag, zo is het net of we er zelf bij waren. De staande ovatie en het applaus hebben jullie verdiend, wat een prachtig bruidspaar. De foto’s zijn ook erg mooi geworden, leuk om te zien. Geniet van jullie wittebroodsweken en heel veel geluk voor de toekomst!

  Veel liefs van San

 3. Nog van harte gefeliciteerd, meneer en mevrouw Pijnacker Hordijk! We vonden het erg gezellig en het eten was heerlijk! Heel veel geluk samen en we spreken snel weer een keer af!

  Groetjes, Elis.

 4. Monsieur et Madame, van harte gefeliciteerd nogmaals !!
  Super leuk verslagje en echt mooie foto’s..
  Je had in je verslagje gezet dat je je net een BN’er voelde…
  Maarre…dat ben je toch ook ?????
  Hoeveel mensen kennen jouw ondertussen, in het echie en virtueel..

  Groetjes Barbera

 5. Wat een leuk verslag Moon en Jo en wat een prachtige foto,s
  Heel veel geluk samen en een heerlijke vakantie

 6. Geweldig Mo en Jo! Wat hebben jullie een prachtige dag gehad! Een heel mooi verslag en dan die foto’s …..ik hou het niet droog hoor haha. Geniet lekker van elkaar en heel veel geluk samen, jullie zijn voor elkaar gemaakt!!

 7. Hoi Moontje en Johannes.

  Ten eerste wil ik jullie natuurlijk van harte feliciteren met jullie huwelijk.
  Heel leuk om te lezen hoe jullie jullie trouwdag hebben beleefd en en wat tof dat jullie er al zo snel fotos bij hebben gezet zodat wij er ook van mij konden genieten geniet nog lekker lang na.

  Liefs
  Karin (keldex)

 8. Hallo Moontje en Johannes,
  Allereerst nog hartelijk gefeliciteerd met jullie huwlijk. Ik hoop dat jullie heel gelukkig worden met elkaar. Leuke foto’s ook. Nogmaals heel veel geluk.
  Groetjes Lia.


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.