Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

11aug/062

Prijsvragen-freaks forum nog steeds offline

Woensdag 10 augustus
Ik was vandaag pas laat op. Moe hoofdpijn de dag begint zwaar shit dus.
Johannes was wel op tijd op in verband met werken, maar ook hij was erg moe logisch we gingen gisteren pas rond 3 uur slapen.
Zwaar balen, want dit was dus dag 3 zonder forum, tot diep in de nacht zitten puzzelen met Johannes en P van de server, maar helaas het gaat niet goed.

Donderdag 11 augustus
Heel laat op is niet zo gek gezien ik pas om 4 uur ging slapen, ja alweer werd het nachtwerk.
Het is dan rustig op de server en dus kunnen we beter inschatten wat er nu door ons wordt veroorzaakt.
Het gaat erom dat zodra wij met forum online zijn de server te zwaar belast wordt en uitvalt, dus moeten we uitzoeken hoe dat zo opeens kan gebeuren na ruim 8 maanden zonder problemen.
Kortom we hebben de code helemaal aangepast, terug gezet en de database bekeken alles terug gezet in de tijd, maar tot nu geen resultaat.
Dit is dag 4 dat de site offline is en ik begin er steeds harder van te balen.
Ook deze avond hebben we weer uren zitten praten, overleg gehad met de server eigenaar en we komen er gewoon niet uit, morgen het allerlaatste proberen…..ondertussen begin ik te twijfelen of ons forum wel het probleem is maar goed dat zal de tijd wel bewijzen.

In de middag zijn we nog even wezen shoppen, moest naar postkantoor pakje ophalen.
Langs de dierenwinkel gegaan katten eten halen en meteen heb ik wat plantjes meegenomen voor het aquarium en 10 nieuwe visjes lieve rood/witte en 4 nieuwe dwergklauwkikkertjes, die zijn nu nog heel erg klein.
In de dierenwinkel zagen we een waterfontein voor de katten, drinkwatrer dus.
Gezien Blacky altijd met zijn poten plonst in het water en daarmee de hele keuken nat maakt, hebben we hem gekocht en hopden dat dit bedvalt.
Het is dus een bol die steeds water rond laat lopen en het meteen filtert, water zie je bijna niet over de bol lopen maar dat gebeurt dus wel.
Wij hebben de ronde versie zonder bakjes eraan voor eten en water.

 

Buuf Wendy kwam nog even langs om wat slakken te halen voor haar aquarium en uiteraard gezellig zitten kletsen over forum, bedankt dat je ons kwam opvrolijken. 

Vrijdag 12 augustus
Wat een rot week alles draait om ons forum en het is nog niet online.
Vandaag heeft Johannes de database behandeld en toen zijn we online gegaan, langzaam kwamen de leden ook binnen druppelen en het ging goed 2,5 uur lang geen server overbelast en toen pats boem om even 12.15 uur schoot de server volledig in de stress en moesten we eraf.
De server heeft normaal status onder de 1 zo iets van 0.3 ad 0.5 bij dit moment zaten we dik over de 20.0 heen dus echt foute boel.

Toen de rust weer keerde gingen we weer online en het bleef het rustig.
Bijna 1,5 uur waren we online en zagen we gemiddeld steeds 20 leden genieten van ons forum en daar kwam weer een heftige piek op de server en men heeft ons weer offline gezet, dit keer sloeg de meter uit tot bijna 15.0.

Na overleg met de server eigenaar is nu besloten het forum maar te verhuizen naar en aparte server, daar gaan we straks op online.
Deze server heeft dan 1 site, ons forum dus dan kunnen we een tijdje kijken wat de werkelijke belasting is voor de server.
Wij hopen uiteraard hiermee aan te tonen dat wij niet het probleem zijn of waren.
Tijd zal het ons leren, we wachten nu tot het sein dat we weer online zijn.

Wordt vervolgd……..

Reacties (2) Trackbacks (0)
 1. Wat een gedoe allemaal Mo en Jo, ik hoop nogmaals dat het probleem niet bij jullie ligt en dat de site weer snel in de lucht is, want hier word je ook niet echt wijzer van. Neem jullie rust, denk aan jezelf Mo, want dit is niet goed voor jou!! Nou meis hou je taai en we denken aan jullie!! En je weet het he: als ik iets voor je kan doen….

  Hug Sonja

 2. monique, als het niet lukt weet ik een goeie host voor je. 200MB en 6GB data per maand voor 60 euro per jaar (17.50 per 3 maanden)
  ik heb er zelf nooit problemen gehad en had toch ook een drukke site, kom je over je data heen betaal je een euro extra ofzo per 1 GB.

  http://www.zenid.net
  HEt is een klein bedrijf, maar 24 uur per dag service, en als je domein en site wil overzetten kunnen hun dat allemala snel regelen. meestal binenn 24 uur.

  Suc6!!!!!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.