Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

20jun/064

Kiespijn neem kruidnagelkopjes om te sabbelen

Weer een week om.
Niet echt veel gedaan hoor, woningbouw is bezig geweest met de wc aan te passen voor de aanpassing.
Zaterdag naar Intratuin geweest dat is altijd erg leuk en gezellig.
Zondag zijn we naar Wageningen geweest, Inge (nichtje Johannes en zijn 2e getuige) was de zaterdag ervoor jarig, dus tijd voor een feestje.
Ik had ontdekt dat een van de vaste bezoekers van ons prijsvragen-forum daar in de straat woonde en dus zijn we even langs gegaan, was erg gezellig.
Vervolgens naar Inge en familie gegaan ook dat was erg gezellig….ondertussen via teletekst als een echte verslaafde de voetbalstanden blijven volgen.
Aan het eind van de avond zijn we terug gegaan en we waren tegen half 12 weer thuis.
Ik zat deze week niet echt lekker in mijn vel dus deed ik minder………heb de hele week als kiespijn en het werd steeds erger.
Zo erg dat ik afgelopen nacht (zondag op maandag) heb lopen spoken, pillen geslikt, tanden gepoetst en mond gespoeld maar niets hielp en eindelijk tegen de ochtend na nog een dosis pijnstillers viel ik van pijn en ellende toch in slaap.
Vanmorgen de tandarts maar gebelt en de afspraak van volgende week vervroegd naar aanstaande donderdag.
Kreeg advies om paracetamol met codeïne te vervangen door hoge dosis ibruproven.
Dat hielp niet en in de loop van de dag werd ik werkelijk ziek en gek van de pijn in mijn mond dus weer gebelt dat ik het niet vol kon houden en dus mag ik morgenochtend lang komen tussendoor……….ik viel door de pijnstillers even in slaap maar de pijn maakte me snel weer wakker en om de pijn tegen te gaan had ik dus al flink wat geslikt en besloot ik toch maar een douche te nemen in de hoop dat het zou helpen…
Eenmaal daar werd ik dus echt beroerd en kreeg ik nog fijn een angstaanval erover heen das doodeng en gelukkig voel ik ze aan komen maar je zit dan en wacht en kan geen donder doen dan gewoon wachten tot hij over is…………..
Johannes stond erbij en voor hem is dat dus nog enger want je ogen draaien weg, worden groot en je bent niet echt aanspreekbaar dus voor hem was het geen fijne 15 minuten.
Hij haalde beneden kruidnagels op , haalde de kop eraf en stopte die in mijn mond, das pas echt goor, maar wonder boven wonder verzachte het wel de pijn, grootmoederstrijd middel maar het werkt en dus de hele avond verder steeds als het weer opkwam zetten hoppa van die gore dingen in je mond en op sabbelen.
Zal blij zijn als ik morgen ben geweest en dat zeg ik niet gauw want ik ben als de dood voor de tandarts en zijn behandelingen.
Ik had mijn vulling al verloren in mei om precies te zijn 1 mei, maar ik had net een zenuwbehandeling gehad dus ik zou er niets van kunnen voelen, maar ja dat niets is behoorlijk pijnlijk en het begint erop te lijken dat ik een kaakontsteking heb nu…we wachten morgen af…voor nu duik ik mijn bedje in met wat pijnstillers en een pot kruidnagels naast mijn bed.
Uiteraard met een fles water om na gebruik van die nagels mijn mond te kunnen spoelen want jeminee wat zijn die dingen vies….maar alles doe ik om deze scherpe pijn te onderukken.
Kruidnagels hebben een ontsmettende werking en zorgen voor pijnstillende werking omdat de bleodvaatjes dicht gaan......
Wordt vervolgd……….

Reacties (4) Trackbacks (0)
  1. nou zeg!! Beterschap!!

  2. Dank je heb ik ook hard nodig, ga nu meteen door naar het ziekenhuis de kaakchirurg……brrrrr
    Dubbele kaakontsteking, 1 kies moet eruit en volgende week zenuwbehandeling andere kant…….worden fijne weken maar niet heus

  3. Beterschap en hopelijk ben je snel van je pijn af.

  4. Oh Mo ik leef met je mee meis, ik haat zulke dingen en ook de tandarst hihi. Heel veel sterkte!! Enne jenever helpt ook hoor 😉


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.