Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

18mei/060

Vervolg Hirsi Ayaan Megan (Ali)

Tot in de vroege uurtjes heb ik voor de tv gezeten....uren lang geluisterd naar de volksvertegenwoordigers, die maar één doel voor ogen hebben en dat doel is Minister Verdonk koste wat het kost te dwingen buiten de wet handelen en Hirsi Ayaan Megan op een andere mannier te behandelen als al die andere mensen die in de situatie zitten.

De motie die Minister Verdonk omarmde dwingt haar te zeggen dat zij verkeerd heeft gehandeld en per omgaande het paspoort terug te geven aan Ayaan.
Voorrangsregel voor haar en niet voor de 26.000 anderen mensen die ook in dit pakket zitten of enk aan Taida gaan we die terug halen en excuus maken?
Gaan we Kalou een schadevergoeding betalen omdat hij het WK miste........
Nee, dat dacht ik ook niet maar als bij Hirsi Ayaan de regels worden aangepast vind ik dat het per terugwerkende kracht dient te worden gedaan voor iedereen, want elke Nederlander is gelijk.

Alle partijen hebben gehandeld op emotie en alle partijen hadden zoals gebruikelijk een verborgen agenda punt.
D66 die de VVD heeft gesteund om zo zelf in het kabinet te komen en later weer met het beroemde Paasakkoord valt nu opeens de VVD af......
Gezien de achterban niet in ze geloofd moeten ze toch iets doen om die terug te winnen
PvdA hoopt dat zit zooitje valt zodat ze aan de macht kunnen komen.
VVD die bang is voor een overname van de partij door Rita Verdonk maar zelf heel goed wist dat hun beleid geen ruimte over laat voor mensen en keihard is.
Wilders en LPF die de hele groep niet zien zitten en ze te links vinden.
CDA moet van hun achterban meer sociaal zijn, was dit een gebaar op het verkeerde moment en denken ze nu weer wat zieltjes te hebben gewonnen?

Elke Nederlander wordt geacht de wet te kennen en waarom kende Zalm hem niet toen hij iemand op basis van leugens in de kamer haalde.....de VVD heeft grote schuld aan deze ellende maar heeft ook fijn geprofiteerd van de situatie Ayaan.

Kortom het is inderdaad een puinhoop in Den Haag.
Ik heb hier voor mij als persoon ook consequenties aan verbonden en één daarvan is dat ik per direct mijn lidmaatschap heb opgezegd bij de SP en dat ik voor het eerst in mei 2007 uit protest blanco zal stemmen.

Ik schaam mij voor mijn volksvertegenwoordigers en niet zoals men in het buitenland zegt omdat ze Hirsi Ayaan onjegens behandelen, maar om het feit dat ze Hirsi Ayaan als meerdere behandelen en dat is meer vriendjespolitiek dan ik ooit had verwacht te zien in Den Haag.

Ik hoop op Rita Verdonk haar rechte rug..........want zij heeft gedaan wat ze moest doen en als dat haar toekomst in Den Haag beschadigd is dat een ernstige vorm van afdwingen, afpersen, chanteren en dat is ook strafbaar.
De hele kamer alle leden die de motie hebben gesteund zijn hier schuldig aan.
Ik ben geen voorstander van het beleid van Rita Verdonk en al helemaal niet van de VVD maar in dit verhaal heeft zij mijn steun.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.