Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

7mei/060

4 & 5 Mei

4 mei dodenherdenking...... 2 minuten stilte.
Mijn ouders zijn geboren in begin 1946 soort vredeskindjes, Johannes zijn ouders daarin tegen die hebben de oorlog heel bewust meegemaakt.
Wij praten dan ook op zon dag als 4 mei veel over de dingen die Johannes van zijn vader weet en ik van mijn Opa en andere mensen die ik ken hoorde, zij hebben ook de oorlog meegemaakt.

Jammer genoeg staat men op 4 mei niet alleen stil bij de slachtoffers van WO II maar ook bij de Indiië strijders, slachtoffers van vresemissies zoals in voormalig Yougoslavie, Afghanistan, Irak en noem maar op.
Uiteraard dienen ook deze mensen herdacht te worden maar niet op 4 mei in mijn ogen, ik vind dit hele andere situaties dan waar het ooit om begon op 4 mei.

5 mei bevrijdingsdag........feest we hebben onze vrijheid en laten we er heel bewust van zijn.
Ook dit feest komt voort uit de WO II en hoort in mijn ogen gestart te worden in Wageningen, Hotel de Wereld om precies te zijn, daar waar men in 1945 de vrede ondertekende.
Dit wordt nu steeds gestart in andere steden en daarmee wordt het een breder feest gemaakt wat ik niet passend vindt.
Ook al is Prins Bernard er niet meer dan kan Willem-Alexander het toch voortzetten...ik snap niet dat men dit nu zo doet..............dit feest behoort te beginnen waar het allemaal ooit een feit werd, de vrede dus, en dat is dus bij Hotel de Wereld in Wageningen

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.