Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

10feb/060

Zo voorspelbaar is het Kamerlid Ayaan Hirsi Ali

Hirsi Ali prijst kranten voor afdrukken cartoons

Uitgegeven: 9 februari 2006 18:57
Laatst gewijzigd: 9 februari 2006 20:13

BERLIJN - VVD-Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft donderdag in Berlijn de loftrompet gestoken over de Europese dagbladen die omstreden spotprenten over de islamitische profeet Mohammed hebben afgedrukt.

Ze prees ook de Deense premier Anders Fogh Rasmussen, die druk uit de moslimwereld om de persvrijheid te beknotten, weerstaat. "Ik zou willen dat onze premier zo veel lef had", zei ze over minister-president Balkenende.

Noodzakelijk
"Ik ben hier om het recht om te beledigen binnen de grenzen van de wet te verdedigen", zei Hirsi Ali aan het begin van haar persconferentie in de Duitse hoofdstad. Ze zei dat het "noodzakelijk en belangrijk" is om de islam en de leer van Mohammed te bekritiseren.

"Veel moslims zijn vredelievende mensen. Niet allen zijn fanatici. Wat mij betreft hebben ze alle recht om trouw te zijn aan hun overtuigingen. Maar binnen de islam bestaat een radicale islamistische beweging die democratische vrijheid afwijst en haar wil vernietigen", aldus de in Somali렧eboren en van oorsprong islamitische politica.

Compenseren
Hirsi Ali vindt dat de Europese Unie Deense bedrijven die getroffen zijn door een boycot vanuit de islamitische wereld, financieel moet compenseren. "Vrijheid is niet goedkoop. Het is de moeite waard een paar miljoen euro te betalen om het vrije woord te verdedigen", aldus Hirsi Ali, die fel uithaalde naar dagbladen die de cartoons uit angst niet hebben geplaatst.

 

Klasse Ayaan Hirsi Ali je doet weer eens precies waar je zo goed in bent, natrapppen en zout in open wonden gooien.
Olie op het vuur..........je leert het nooit volgens mij, dus nog een keer speciaal voor jouw:

"ACTIE GEEFT REACTIE!!!!"
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook aan een ander niet

Tussen twee haakjes Mevrouw Ayaan Hirsi Ali wie zegt nou dat die dagbladen het niet plaatste uit angst, misschien bezitten deze gewoon meer fatsoen en respect dan jij zelf, heb je daar weleens aan gedacht?

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.