Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

7feb/060

Vrijheid van meningsuiting……

Vrijheid van meningsuiting......is tweerichtingsverkeer.
Om dit te kunnen hebben dienen we te leren leven aan de hand van de regel:

Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook aan een ander niet.

Momenteel staat de wereld van de Moslims op zijn kop en ik denk terrecht want kijk nu alleen eens hoe wij reageren als zij ongelovige enkel uit maken voor honden of varkens?

Waarom moet een mening of humor altijd zo grof en pijnlijk zijn voor een bepaalde groep?

Waarom wordt Geert wilders niet aangepakt op zijn provocatie, hij heeft een voorbeeld functie in de kamer en toch ondanks de lessen uit verleden post hij ze op zijn site, willens en wetens wat het teweeg zal brengen en nu maar weer snel vragen om bescherming als hij wordt bedreigd.
Ik keur de bedreiginen aan zijn adres ook af!

Een bijna politieke oorlog onstond er toen een Belgische minsiter iets over de Premier van Nederland zei, JP Balkenende en er kwam zelfs een excuus, waarom was toch die man zijn mening...o nee dit was beledigend.......

Vreemd dit was nog netjes vergeleken met Theo van Gogh zei over Moslims en dat was wel weer vrijheid van meningsuiting.........Moslims geitenneukers ik vind dat juist erg beledigend.
Toen de Moslims hem een ongelovige hond noemnde was het wel weer een belediging, terwijl die opmerking juist netjes is vergeleken met wat Theo zelf deed, schreef en vertelde.

Neem Hirsi Ali die de profeet Mohammend uitmaakte voor pedofiel en dat ook deed als mening......wat ik ook weer geen mening kan vinden, maar wel een belediging.

Ik geloofdat we hier in Nederland meten met 2 maten het ligt eraan wie je bent en wat je geloofd en die twee zaken bij elkaar geven je een catogorie ben je Moslim dan is alles wat je zegt zowat een belediging of bedreiging, maar als je nou in de tweede kamer zit en je bent Heiden, Christen of Katholiek zoals Geert wilders van huis uit is dan is het weer vrijheid van meningsuiting.

De cartoons waar het nu om draait vind ik persoonlijk erg onsmakelijk.
Ik vind het erg jammer dat er met geweld wordt gereageerd, maar ik begrijp hun woede en emotie wel.
Ik zou het ook niet leuk vinden als er vreemde cartoons over Jezus zouden worden geprint, ik zou niet met geweld reageren denk ik maar ik zou me zeker gekwetst voelen!

Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook aan een ander niet

Dat is de gouden regel die we allemaal zouden dienen na te leven, beeld je eens in hoe jij je zou voelen als je iets over kwam en dan pas je mond open trekken en oordelen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.