Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

10jan/060

Mijn naam is Helmpje, ik ben tegen voetbal geweld.

Opschudding om nazi-helm voor oranjefans

Uitgegeven: 10 januari 2006 08:02
Laatst gewijzigd: 10 januari 2006 09:10

AMSTERDAM - Een oranje nazi-helm die oranjefans tijdens het WK voetbal in Duitsland kunnen dragen, heeft verontrustende reacties opgeleverd. De nazi-helm, die bedoeld is als grap richting organisator Duitsland, lijkt op hoofddeksels die soldaten uit het nazi-tijdperk droegen. Op de helm staan teksten als 'Jetzt geht lossss' en 'Aanvalluh', schrijft De Telegraaf dinsdag.

Bedenker Weno Geerts vindt de oranje nazi-helm niet te gewaagd. "Tijdens het WK is de sfeer anders. De spot drijven met onze aartsrivalen, de Duitsers, moet dan ook kunnen", zegt hij in de krant. Geerts hoopt dat kroegen tijdens het WK in juni 'vol zitten met oranjebataljons'. Het bedrijf Free Time Products heeft in een kleine twee weken al 15.000 stuks afgezet.

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond zegt in het dagblad de nazi-helmen geen ludieke actie te vinden. "Ze zeggen niet de nadruk te willen leggen op de oorlog, maar bereiken op deze manier het tegenovergestelde. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn van een voetbalfeest."

NU.nl homepage
(c) Novum Nieuws

 

en wat vinden jullie terrecht ophef of juist niet doe mee met de poll
(rechts op dit web-log)


Mijn naam is Helmpje, ik ben tegen voetbal geweld.Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.