CDA-minister Piet Hein Donner kans op oorlog……

CDA-minister Piet Hein Donner (Justitie) kans op oorlog bij nee-stem Grondwet

Dat zal vele mensen echt bang maken en angst aan jagen.
Is dit de mannier van het CDA om NEE stemmers over te halen om JA te stemmen.

Sorry, ik blijf bij mijn standpunt het is en blijft NEE!!!

maandag 18 april 2005 09:33

Donner: kans op oorlog bij nee-stem Grondwet
Wie op 1 juni tegen de Europese Grondwet stemt, stemt voor een vergrote kans op oorlog in Europa. Dat heeft CDA-minister Piet Hein Donner (Justitie) gezegd tijdens een partijbijeenkomst in Ede.

Dat meldt Trouw vandaag. ‘Wie de toekomst op het spel te zetten moet vooral tegenstemmen bij het referendum,’ zo sprak de minister zaterdag op de partijbijeenkomst in Ede.

Zonder de Grondwet dreigen ‘de irritatie, de achterdocht en het wantrouwen’ tussen de landen van de Europese Unie (EU) toe te nemen.

Joegoslavi뼢r /> De bewindsman haalde de oorlog in voormalig Joegoslavi력rbij om zijn betoog te onderstrepen. Dat land was volgens Donner beter geintegreerd dan de Europese Unie, ‘maar onwil om onderlinge irritaties te beperken leidde in korte tijd tot oorlog’.

De Grondwet is nodig voor de totstandkoming van een Europese Overheid, vindt Donner. En die Europese Overheid is volgens de christen-democraat onvermijdelijk bij de Europese eenwording.

De minister deed zijn uitspraken op de dag dat de Volkskrant een geheim regeringsonderzoek over de Europese Grondwet openbaarde. Hieruit blijkt dat het aantal ja-stemmers afneemt zodra kiezers meer weten over de inhoud van de Grondwet.

De Britse regering zou volgens de Britse krant The Guardian hebben besloten dat het referendum niet doorgaat, als de Fransen op 29 mei nee zeggen tegen de Europese Grondwet .

Publicatiedatum: 18 april 200

 

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie