Te gek voor woorden!!!!

Dit noem ik dus gewoon Discriminatie!
Wat een onzin zeg, ook deze mensen heben recht om een “normaal” leven te leiden en te wonen
in een gewone buurt.
Ik hoop dat ze eze bewoners snel duidelijk maken dat dit niet kan in Nederland.
Ik vind dit gewoon te grof en asociaal voor alle normen of waarden die we hier in Nederland naleven, gelijkheid ongeacht…….

Nou gelijkheid tot je eigen straat, wijk of buurtje dat is de norm dus tegenwoordig!

Kopers villa’s weren gehandicapten

Uitgegeven: 13 april 2005 12:09
Laatst gewijzigd: 13 april 2005 17:53

SITTARD – Kopers van villa’s in de dure Sittardse wijk De Kollenberg willen geen verstandelijk gehandicapten in hun buurt. Ze hebben een actiecomit頧evormd dat forse schadeclaims eist als de vestiging van 24 verstandelijk gehandicapten in drie woningen in nieuwbouwproject Hof Kollenberg doorgaat.

De actievoerders willen anoniem blijven, maar hebben zich gemeld bij het Sittardse raadslid W. Krekels van de lokale lijst SNS. Die bevestigde hun actie woensdag, maar steunt die niet.

Voorzitter W. Schmitz van de stichting Pepijn en Paulus in Echt, die de woningen voor de groep gehandicapten aankocht, begrijpt de commotie niet. “Gehandicapten zijn gewone Nederlandse staatsburgers”, zegt hij. De stichting heeft cli뮴en ondergebracht in acht soortgelijke projecten in Limburg, maar nog nooit klachten uit de buurt gehad.

Boos

De woningen in de villawijk kosten volgens Krekels circa vijf ton per stuk. De 36 villa’s en vier luxe-appartementen zijn nog in aanbouw, maar de kopers zijn boos vooraf niet geﮦormeerd te zijn over de komst van de gehandicapten. Ze eisen volgens Krekels dat het project voor de gehandicapten wordt afgeblazen. Ze proberen nu raadsleden op hun hand te krijgen, maar aan Krekels is dat naar eigen zeggen niet besteed.

Wel hebben enkele bewoners tegen hem gezegd de woning nooit gekocht te hebben als ze vooraf geweten hadden dat er gehandicapten in de buurt kwamen wonen. “De kopers willen wonen in een rustige omgeving, en daar passen verstandelijk gehandicapten blijkbaar niet in”, aldus Krekels.

Een woordvoerder van de gemeente zei ook de commotie niet te begrijpen. “Gezinnen met kinderen maken ook wel eens kabaal, en daar hoor je nooit iemand over”, aldus deze woordvoerder. Overigens heeft nog geen enkele koper contact met de gemeente opgenomen.

Overleg

Bestuursvoorzitter Schmitz van zijn kant erkent dat er geen overleg met de kopers is geweest. Maar dat kon ook niet, omdat er immers nog niemand woont, aldus Schmitz. De instelling is bezig met het spreiden van cli뮴en over gewone wijken. “Dat is beter dan hen te concentreren in internaten, zoals tot voor kort gangbaar was”, aldus Schmitz.

Directeur E. Kolkhuis Tanke van projectontwikkelaar Planoform in Best bevestigt dat kopers met klachten zich bij hem hebben gemeld. “We voeren met de kopers gesprekken”, zei de directeur. Verder wil hij niets zeggen.

(c) ANP

 

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie