Antwoorden van de kleine paasquiz

Zoals beloofd hier dan de goede antwoorden van de kleine paasquizz die ik op 26 maart logde

de goede antwoorden moesten zijn:

1.D
drie dagen nadat Jezus Christus gekruisigd was en in een graf was gelegd, is Hij weer levend geworden uit de dood. Dit gebeurde met Pasen en we vieren daarom dat Jezus de dood heeft overwonnen voor alle mensen.

2.B
Judas, een van de volgelingen van Jezus, heeft Hem verraden aan de Joodse leiders. Judas had gezegd dat ze de man die hij zou begroeten, gevangen moesten nemen.

3.C
Jezus beweerde dat wie Hem zag, eigenlijk God ziet. Door dat te zeggen stelde Hij zich aan God gelijk. De Joodse leiders konden niet geloven dat dat waar was en beschouwden dit als pure Godslastering. Daarom moest Hij sterven.

4.A
Jezus voelde zich op het laatst van God en mensen verlaten. Op het moment dat Hij stierf droeg Hij de straf van de ongehoorzaamheid van de hele mensheid. Daarom kon God op dat moment niet bij Hem zijn.

5.D
het gordijn van de tempel in Jeruzalem scheurde van boven naar beneden. Dit gordijn gaf toegang tot het gedeelte van de tempel waar God vertegenwoordigd was. Hier mocht alleen eens per jaar de hogepriester komen om verzoening te doen voor het volk. Door het sterven van Jezus had voortaan iedereen vrij toegang tot de troon van God (in de naam van Jezus).

6.C
Maria van Magdala was de eerste die Jezus zag. Eerst herkende zij Hem niet maar toen Hij haar naam noemde herkende zij haar Verlosser.

7.A
Jezus is, nadat Hij weer levend was geworden, verschillende keren aan zijn discipelen verschenen. Daarna is Hij naar de hemel gegaan, maar op een dag zal Hij weer terug komen. Dan zal iedereen zien dat Hij de levende is.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie