Stilte…………….

Vorige week maandag besloten we spontaan naar Eindhoven te gaan om op dinsdag wat dingen te regelen voor mijn schoonmoeder met de Thuiszorg.
Dit liep dinsdag dus heel anders af………..

Ze is zonder pijn of verder lijden heen gegaan, in rust met mij in de ambulance bij haar en Johannes in de auto achter ons aan rijdend.
Helaas heb ik geen rijbewijs en dus was het niet andersom mogelijk, maar ook wij hadden geen idee op dat moment dat het zo zou gaan lopen.
We wisten dat het niet helemaal lekker ging na de longonsteking en vocht achter de longen/hart volgde nu een buikgriep/griepje en dus zouden we voor wat meer onderzoek naar het ziekenhuis gaan en uit voorzorg zou men haar daar tijdens een opname gaan observeren.
Haart hart was niet al te best maar geen arts kon ons melden hoelang ze nog door kon leven, kon maanden, jaar of jaren zijn.

We hebben er vrede mee, omdat ma haar leven geleefd heeft en ze verlangde naar rust en deze rust kan de dood iemand geven als je er niet bang voor bent.
Ze heeft een mooie leeftijd bereikt, 80 jaar.

De week was een soort film voor me alles moest geregeld worden en uiteraard heb je weinig tijd.
De broer en zus met kleinkinderen/partners waren hier uiteraard ook bij.
Het was erg vreemd om in ma der woning te verblijven en te beseffen dat ze niet zou komen of dat we niet op bezoek zouden gaan.

Afgelopen zaterdag hebben we mijn schoonmoeder gecremeerd, de plechtigheid verliep goed en was erg mooi.

Nu breekt een tijd aan van weer veel regelen en het huis moet uiteraard leeg.
Pas hierna zal het proces van verwerken gaan beginnen.

We merken uiteraard nu al veel, omdat we heel veel belden(meerdere keren per dag) en er heel vaak heen gingen (elke weekend en vaak tussendoor als het nodig was) en voor het eerst heb ik geen zin in het weekend.

De vogels fluiten gewoon door
De vogels fluiten gewoon door
En ik, ik snap het allemaal wel
Mijn verstand zegt:het is goed zo
Maar wat ik voel is anders,
Om wat er was en nooit meer terugkomt……..Mijn schoonmoeder.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie