Dit is ook werk van extremisten!!

Moskee뮠doelwit brandstichters en vandalen

Uitgegeven: 7 november 2004 20:01
Laatst gewijzigd: 7 november 2004 21:34

HUIZEN – Moskee뮠in Huizen, Breda en Rotterdam zijn dit weekeinde doelwit geweest van brandstichters. In Rotterdam werd een islamistisch gebedshuis ook beplakt met beledigende teksten. Onbekenden hebben in Amsterdam een kantoor waar Marokkanen plegen te vergaderen, met rode verf beklad.

In Huizen hield de politie drie verdachten aan die probeerden brand te stichten in de An-Nasr moskee. Volgens de politie werden ze in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.00 uur door leden van de moskee op heterdaad betrapt terwijl ze de brandstichting voorbereidden.

Terpentine
Twee verdachten uit Huizen van 19 en 25 jaar oud werden direct aan de politie overgedragen. Zij waren in het bezit van een rugzak gevuld met terpentine, wasbenzine, spiritus en papier. De derde 26-jarige verdachte wist te ontkomen, maar kon zondag alsnog in Almere worden aangehouden.

Breda
In Breda is in de nacht van zaterdag op zondag ook geprobeerd een moskee in brand te steken. De moskee aan de Archimedesstraat wordt verbouwd. Onbekenden hadden isolatiemateriaal achter het gebedshuis in brand gestoken. Toen de politie arriveerde, was het vuur al gedoofd.

Rotterdam
In Rotterdam-West is zondagochtend brand gesticht bij de Mevlana-moskee. Een pallet werd tegen de toegangsdeur gezet en in brand gestoken. Alleen de deur raakte beschadigd. De politie hield later in verband hiermee een 24-jarige man uit Capelle aan den IJssel aan. Over de achtergrond is nog niets bekend.

Pamfletten
In Rotterdam-Oost bleek een moskee zondagochtend volgeplakt met pamfletten met voor moslims beledigende teksten en afbeeldingen. Mensen van het gebedshuis hebben de tientallen A-4tjes zelf verwijderd. De politie nam een aantal exemplaren mee en probeert te achterhalen wie er achter zit, aldus een politiewoordvoerder.

In Amsterdam is het kantoor van Emcemo (Euro- Mediterraan Centrum Migratie en Ontwikkeling) beklad met rode verf. De Stedelijke Marokkaanse Raad in Amsterdam heeft zondag aangifte gedaan. In het kantoor kwamen na de moord op Theo van Gogh vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap bijeen om bij te praten. A. Menebhi, voorzitter van de Stedelijk Marokkaanse Raad, ziet een rechtstreeks verband tussen de moord en rode verf. “Ik denk dat ze ons willen intimideren.”

‘Incidenten’

De incidenten van dit weekeinde zijn nog niet direct aanleiding voor strengere beveiliging. Een woordvoerder van Binnenlandse Zaken zei dat zondag. “We zijn er wel zeer alert op, maar de eerste indruk is dat het hier gaat om losse incidenten.”

Minister Remkes (Binnenlandse Zaken) heeft donderdag een brief aan de gemeenten geschreven waarin hij vraagt zeer alert te zijn op incidenten bij moskee뮮 Remkes heeft bij de gemeenten nog niet aangedrongen op extra beveiliging voor moskee뮮

Moeders
De Amsterdamse wethouder Aboutaleb heeft zondag een beroep gedaan op Marokkaanse moeders om meer van zich te laten horen. Hij wees er in het NOS-Journaal op dat de moeders een belangrijke taak te vervullen hebben bij bij het opvoeden van toekomstige generaties.

(c) ANP
bron: http://www.nu.nl/news.jsp?n=437698&c=13

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie