Vrije meningsuiting is geen éénrichtingsverkeer!

Sinds de moord op Theo van Gogh hoor ik de term “vrije meningsuiting” dagelijks in de media en op straat.
Ik heb er veel over gesproken en geluisterd naar de mensen om me heen en die uit de tv programma?s.

Nog een mooi woord “demoniseren” en zeer populair sinds de moord op Pim Fortuijn, die werd door zijn tegenstanders gedemoniseerd, maar was dat wel zo of was dat soms ook “vrije meningsuiting”

Mooie woorden, maar het is niet het echte probleem, het echte probleem
zit hem in de generalisatie die er steeds is na een gebeurtenis.
De fout die gemaakt wordt is dat we steeds de hele groep aanspreken/aanvallen op het gedrag van een kleine groep extremisten en fundamentalisten.
Een persoon vermoord Theo en blijkt een extreme Moslim fundamentalist te zijn en dus meteen roepen de mensen dat Moslims gevaarlijk zijn, het land uit moeten worden gegooid enzovoort.
Ze merken niet eens op dat ze een groep veroordelen die zelf ook
niets op heeft met dit soort extremisten/fundamentalisten.
De groep extremisten/fundamentalisten is maar een h马 klein deel van alle mensen die het Moslim geloof belijden.
Als alle Moslims nu slecht en gevaarlijk zijn om wat Mohammed B heeft gedaan, dan zijn ook alle
Nederlanders slecht en gevaarlijk na de daad van Volkert vd G.

Vrije meningsuiting is geen 驮richtingsverkeer!
Iedereen mag zijn/haar mening hebben en verkondigen mits het niet kwetsend of beledigend is voor de gene waar het over gaat en die grens ging Theo ver voorbij.

Mohammed B. heeft een dubbele nationaliteit maar is hier geboren, had een HBO diploma op zak, werkte, beheerste de taal volledig en dus heeft dit niets te maken met het integratie probleem en die discussie laat ik bij deze nare gebeurtenis ook achterwege.

Als wij Imans aanspreken op wat zij prediken zouden wij ook mensen als Theo dienen aan te spreken op hun uitlatingen en de mannier waarop ze dat doen.

Heel Nederland veroordeelt nu wat er is gebeurt, spanningen lopen op, maar wie heeft de brandstichting in de Moskee in Utrecht veroordeelt die afgelopen donderdag op vrijdagnacht plaats vond?

Het lijkt er nu op dat mensen die het Moslim geloof belijden worden gedemoniseerd en eigenlijk zouden wij samen met hun de extremisten/fundamentalisten moeten “demoniseren”.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie