Soms zitten dingen mee en soms …………

Donderdag 30 september was zo om.
Ik ontdekte dat de roos die ik net nieuw geplant heb in mijn tuin een knop heeft gekregen en die gaat al open, deze gaat het vast heel goed doen 🙂

Vrijdag 1 oktober ben ik betijds opgestaan en met de trein naar Eidhoven gereisd, op bezoek bij mijn schoonmoeder.
Johannes was daar al in de buurt ivm cursus van zijn werk.
Ma zag er niet goed uit en voelde zich niet goed dus de dokter erbij gehaalt ze heeft een beginnende longonsteking en kreeg een kuurtje ervoor.
We zijn laat in de avond naar Lelystad terug gegaan.
Daar kodnen we niets doen ma heeft rust nodig.

Zaterdag 2 oktober Ria de buuf is jarig gefeliciteerd.
Johannes en ik zijn met de trein naar Amsterdam gegaan naar het museumplein om te demonstreren en daar was het druk en gezellig.
Eind van demonstratie weer terug met de trein alles verliep vlotjes mede door hulp van de conducteuren van de NS die mij hielpen om in de trein te komen zonder dat ik onder de voet gelopen werd en Johannes zorgde voor mijn rolstoel.
Eenmaal thuis ff snel winkelcentrum ingeweest en daarna naar de verjaardag van Ria, dat was erg gezellig.

Zondag 3 oktober zijn we naar Johannes zijn moeder gegaan daar ging het iets beter later door naar Den Haag.

Maandag 4 oktober dierendag….ik had al verteld dat ik de agaponis van mijn moeder heb overgenomen althans hij is van haar maar woont bij mij.
Die was ooit komen aanvliegen en ze wilde al jaren ee poes maar dat gaat niet echt als je een vogel hebt dus vandaar dat ik hem nu opvang.
Mijn buuf Wendy heeft een parkietje ook gevonden wit met wat grijs/zwarte vlekjes en een knalblauwe rug, Frosty heet hij.
Deze heeft ze al 3 jaar maar ook niet uit vrije keuze en deze meost wegens omstandigeheden het huis uit en je raad het al ik neem hem morgen van haar over zo kan ze hem nog eens zien en weet ze dat hij niets tekort zal komen.
De beestenboel is dus weer compleet nu bij mij, parkietje, aquarium, vijver, agaponis en 2 ratjes.

Dinsdag 5 oktober rustig dagje hier gehad en in de avond van Den haag naar Lelystad gegaan.
In de avond kwam Wendy buuf de parkietje brengen, Frosty vind het allemaal prima en is rustig en niet echt bang voor ons, hij praat meteen hele verhalen met Mickey gezellig soms wel druk maar ja dat mag we hoor.

Woensdag 6 oktober vroeg op Johannbes moest naar werk en ik moest naar de huisarts weer iets nieuws onstkeking in mijn oor moet daarvoor naar de chirurg brrrrr 14 oktober al das wel snel.
Verder heeft men mij grondig nagekeken en ik heb een probleem omdat ik te weingi zout gebruik hierdoor gaat mijn bloeddruk te laag en daarnaast gebruik ik nooit suiker en dus heb ik last van te laag suiker in mijn bloed wat duizelingen en allerlei vervelende zaken veroorzaakt.
Lastig nu moet ik verplicht meer suiker gaan nemen en ipv 3 keer per dag eten 6 keer………… baal ik ernorm van ik groei dicht omdat ik al te weinig beweeg door de spierziekte en dan moet je ook nog eens meer en zoeter gaan eten, nou maar eens zien hoe creatief ik dit op kan lossen.
In de avond naar de verjaardag geweest van zowel Michel en Sylvia, de kids van mijn achterburen die altijd mijn beestjes verzorgen met veel tijd en liefde, was erg gezellige avond.

Donderdag 7 oktober vandaag langs ziekenhuis geweest ivm 14 otober moest een verwijskaart afgeven en hoorde dat men dat met plaatselijke verdoving gaat wegsnjden brrrr als dat wil…nou ik hoor het wel 14 oktober.
De kaartjes voor het concert van 22 ktober Janis Ian in Den Haag zijn binnen jippie daar heb ik al zin in.

Vrijdag 8 oktober mijn broertje kwam langs en na koffie en wat geklets smaen even alle kooien van de beestjes goed schoongemaakt met Dethol is goed middel om zaken te ontsmetten.
Boodschapje gedaan en Jeanette kwam gezellig op de koffie en in de avond kwam Johannes en door omstandigheden moesten we meteen terug naar Den haag, dus even snel eten gemaakt en gegeten en toen weer in de auto gestapt naar Den Haag.
Alles was okay daar gelukkig.

Zaterdag 9 oktober zijn we vroeg naar Eindhoven gegaan we wilden de keuken van ma veranderen zodat ze meer ruimte had voor der roltoel, nou dit is dus mooi niet gelukt.
Alles zat tegen……….ma was niet echt lekker en had problemen met haar katether die wilde niet lopen.
Ze is gespoelt en we zullen het morgen wel merken.
Uiteindelijk lagen we al heel vroeg op bed.

Zondag 10 oktober vandaag zouden we naar het Land van Ooit gaan ivm de dag van de www.spierenvoorspieren.nl , maar helaas alles ging achter elkaar mis en anders.
De wijkverpleging kreeg de katether er niet in in, niet om het een of ander maar men doet dat gewoon eerst even zonder glijmiddel tja gek dat dat niet wil maar ook met glijmiddel als tweede poging ging het niet, dus men dacht aan blaasonsteking ofzo artsen werden door hun gebelt en uiteindelijk moesten we zo snel mogelijk met ma naar de eerste hulp komen……..
Eindhoven had allerlei dingen georganseerd en dat hield in dat de halve stad was afgezet en de taxi?s van stadtaxi veel vertraging hadden en ma moet nou enmaal met een rolstoeltaxi, gelukkig begreep men bij de taxicentrale dat dit een noodgeval was en men zorgde binnen 10 minuten voor een taxi KLASSE van ze.
Na een paar uur was alles weer op orde gelukkig en toen konden we met de taxi weer terug en ook deze keer was men er supersnel.
Ma die nog herstellende is van de longonsteking was dus helemaal op en die hebben we op bed gelegd.
Inmiddels had ik de dag naar Land van ooit maar afgebelt want je laat je schoonmoeder zo niet alleen.
In de avond haalden we haar van bed voor eten en na het ten hebben we haar weer terug gelegd om zo bij te komen van alles.
Ze was benauwd en doodop, tja 80 jaar reuma, suikerpatient en ook longonsteking dat werkt gewoon niet.
Toen ze sliep zijn wij naar Den Haag gegaan.
We zouden na het land van ooit nog naar een stel gaan die wij kennen van internet helaas Wilma en Andre dat is dus niet gelukt volgende keer beter, maar we komen echt hoor 😉

Soms zitten dingen je tegen en soms gaat het je voor de wind het is niet anders hoort bij het leven, zolang je maar de goede prioriteiten kan stellen op die momenten komt het allemaal goed.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie